4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34595
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

napisz kogo byś wywalił z serialu (możesz go uśmiercić , albo jak to często tu bywa poprostu go wywalić bez znanego powodu) . Zaczynamy :)

-Ja miksera i dagodzille

ocenił(a) serial na 10
pawel_mistrz

Na pewno Dage :)

ocenił(a) serial na 4
Zgiebongo

Dage - mam nawet pomysl jak to zrobic... Daga postanawia zmienic płeć i za kilkanaście odcinków podmieniają ją na przystojnego aktora, w którym zakochuje się Sabina;P

ocenił(a) serial na 3
pawel_mistrz

Nikolę, Julkę, Kaśkę, Dagę i Emilkę

użytkownik usunięty
anita368

Adam,Daga,Agata,Kaśka,Radek lub jego siostra może Nicola.

ocenił(a) serial na 5

Fajnie jak by tą siore Radka zgwałcił i zabił facet jego matki .

użytkownik usunięty
pawel_mistrz

W tej bajce wątpię pewnie znowu Rambo Radzio by ją uratował.Ja bym wolał wersję z Dominikiem który posyła bombę w zęby temu pajacowi Miłoszowi i wtedy Patrycja uświadamia sobie że go kocha.

ocenił(a) serial na 5

Apropo Dominika , to nie wiem czemu z niego taką p izde tu robią

użytkownik usunięty
pawel_mistrz

Co ci w nim nie pasuje?

ocenił(a) serial na 5

jak go kiedyś ojciec szarpał , i go uderzył to powinien go odepchnąć chociaż , kiedyś go szarpał to się przed nim położył na chodniku na mieście jak przed królem jakimś . A z początku do pawiana sie dopie rdalal , poprostu jemu też zrobili przemiane "w dobrego" jak sabince , tej dyrektorce szpitala co natan pracuje i wielu innym postacią

użytkownik usunięty
pawel_mistrz

Z tym Ojcem było to komiczne bo w końcu Dominik to kawał chłopa wysoki,silny,dobrze zbudowany.A ojciec to taki wymoczek więc pokazywanie miażdzącej przewagi Ojca nad synem było przesadą.
Jego przemiana akurat jest wytłumaczalna w końcu wyżywając się na innych próbował ukryć problemy w domu a kiedy się wydało że Ojciec to menel to siłą rzeczy mit twardziela z pięknym życiem upadł.
Ogólnie obecnie jest w porządku tylko trochę za bardzo płaszczy się przed Patrycją i jak Fabian do niego startował że chce Patrycję zdobyć to zachowywał się jakby się Fabiana bał a przecież Fabian to mięczak i cienias.

Dominik dobrze zbudowany? Wysoki jest, ale żeby pisać o nim, że jest silny i dobrze zbudowany to przesada. Przecież to jest taka tyczka bez masy mięśniowej, więc niby skąd ta siła być. Dzisiejsza młodzież to właśnie w większości takie tyczki bez siły. Kiedyś ludzie w większości pracowali fizycznie, a za młodu nie siedzieli przy komputerach tylko czas spędzali na podwórku, więc na pewno starsze pokolenia miały więcej siły i ogólnie sprawności. teraz podobno młodzież ma olbrzymie problemy, by się raz na drążku podciągnąć, a żeby na leżąco wycisnąć 50 kg to też wielkie wyzwanie. Oczywiście są tacy, którzy ćwiczą i są silni, ale Dominik mi na takiego nie wygląda.

użytkownik usunięty
kindybal

Może przesadziłem.Z tym wzrostem też jest ciekawa sprawa gość na jakiejś stronie pisze że ma 177 cm a na ekranie wygląda na 185 cm lub więcej.W serialu gra mięsniaka ale faktycznie może być bardziej masywny niż wyćwiczony.Chodziło mi że dał radę Fabianowi,Krystianowi i był szkolnym postrachem a Ojciec menel tłukł go jak chciał.

kindybal

http ://inspirakcja.blogspot. com/2013/09/wywiad-z-tomkiem-wosokiem-czyli.html tu masz wywiad z aktorem grajacym dominika w ktorym mowi ze cwiczy sztuki walki wiec z tym ze nie uprawia sportu to chyba pomylka z tojej strony :)

użytkownik usunięty
fifi123

Też mi się wydaje że wypada wiarygodnie jako twardziel.Taki Krystian który też miał być twardy potyka się o własne nogi i nie ma nawet grama mięsnia.Dlatego nie rozumiem dlaczego tak Ojcu się dał lać,chyba że wywodzi z założenia że nawet na takiego ojca menela nie można podnieść ręki a nawet się bronić.

Krystian to chudzina okropna, no ale co sie dziwić jak aktor go grajacy siedzi a fejsie i odpisuje na komenty gimbusiaarskich faneczek zamiast popylać na silownię :D

użytkownik usunięty
fifi123

Poza brakiem siłowni to gość z charakteru jest irytujący.Taki narcyz zakochany w sobie.Pewnie imprezy,wyrywanie lasek itd.A gość według mnie jest brzydki,on miał jakieś bliskie relacje z Opozdą może nawet byli razem,ale teraz ona ma chyba innego faceta więc może go olała.

użytkownik usunięty
fifi123

Mówił że trenował Boks Tajski,Krav Magę i Aikido więc pasuje do roli twardziela.Mnie bardziej zastanawia serialowy Grzegorz Król czy on jest bardziej umięsniony,napakowany,zbudowany czy bardziej masywny z sporą nadwagą?

Przypakowany raczej ale niektórzy mają sporo mięsni i jednocześnie za dużo tłuszczu np Trybson hahahaha XD

użytkownik usunięty
fifi123

No ale Grzesio Król chyba też ma dużo tłuszczu i nadwagi?

Ma trochę wystający bęben :D

ocenił(a) serial na 10
fifi123

Grzechu to kozak, umięśniony. Dominik rzeczywiście pasuje na twardziela, ale nie dziwie się, że nie podniósł ręki na własnego ojca, mimo wszystko. Ten Krystian to trochę taki Artur z młodszych lat - beszczelny, wyszczekany, łasy na dupeczky. Taka pi*deczka trochę.

Zgiebongo

Ale Artur był o wiele fajniejszy z charakteru i jeszcze jedna cecha która ich łaczy: Artur też szpanował kasą dzianych rodzicow

użytkownik usunięty
fifi123

Artur przynajmniej był zabawny.Poza tym nie miał jakiegoś kozła ofiarnego jak Fabian nad którym by się znęcał,na dodatek Artur taki mięczak znowu nie był.W jednym odcinku jak zaatakowali go Andrzej z kumplami calkiem niezle mu poszła tylko ich było 3.A mimo to nie strchórzył tylko obrywał ciosy i nie dał się zlamać.
Krystiana to byle frajer może złożyć,poza tym to zero bez zasad.

A to było na początku serialu jak andrzej jeszcze był z Emilką? Nie pamietam tego :p

użytkownik usunięty
fifi123

Nie pamiętam czy był z Emilką.Może nawet wcześniej kiedy uroił sobie że Marysia to jego dziewczyna.W każdym razie Artur przyjechał do Wadlewa do Marysi bo konkurował o nią z Pawłem.Idąc ulicą napadł go Andrzej z kumplami,początkowo sobie radził ale potem dwóch go trzymało a Andrzej go okładał,uratowała go Marysia ale jak na takiego mięczaka nie dał się łatwo złamać.Kiedyś była ta scena na youtube w filmie coś pod tytyułem bójki w pierwsze miłośći czy jakoś tak.

użytkownik usunięty
fifi123

Jak ściągnął koszulę to widać było że ma sporą nadwagę.Poza tym wcale nie musi być taki napakowany,przy tych z nadwagą mieśnie wyglądają bardziej okazale niż przy chudym umieśnionym chłopaku.
Poza tym Król jest strasznie powolny,ma taki wolny chód.Pewnie wynika z tego że jest ciężki.Ciekawa ile waży.Ile byście ma dali wagi?

Szukałam info na temat jego wagi ale znalałam tylko że ma 178cm wzrostu o wadze nic

użytkownik usunięty
fifi123

To wiem że nie podają takich informacji,chodziło mi o to ile ty byś mu dała?

A właśnie że czasem podają, bo znalazlam że dominik wa 179 i waży 78kg a krystian 183 i 68 kg i niby nosi ubrania w rozmiarze L taaaa chyba by na nim wisialy jak worek po ziemniakach :D a co do grzesia to pewnie ok 90 kg

użytkownik usunięty
fifi123

A więcej chyba w końcu to facet po 50 a na dodatek z dużym brzuchem,dobrze zbudowany i umięsniony.myslalem raczej że 110 kg.

Możliwe że ponad 100 ale jest średniego wzrostu a nie wysoki, to też tzrzeba wziąć pod uwage

użytkownik usunięty
fifi123

Tak tylko mięsnie są podobno dwa razy cięższe,poza tym gość ma strasznie ciężkie ruchy jak przy naprawdę dużej wadze.Taki Weskler też ma nadwagę a przy nim wygląda jak anorektyk.

Bo weksler ma wystający a klata biceps, triceps, plesy nogi wcale nie są u niego umięsnione dlatego wygląda jak anorektyk z wystającym brzuchem :D Jak kiedys mial scene w gaciach smych to sie zdziwilam bo myslalam ze jest szczuplejszy ale podobno strasburger on tez uprawia sporty: jazde konna i tenis

użytkownik usunięty
fifi123

Poza tym nie jest tak zbudowany.Właśnie tym się rożni gruby,dobrze umięsiony i zbudowany facet od grubego bez tkanki mieśniowej.A Grabowskiemu to ile byś dała wagi ok bo też jest bardzo masywny?

ocenił(a) serial na 10
fifi123

Krystian jest trochę młodszy od Artura, gdy go poznawaliśmy. A tak w ogóle jestem ciekaw czy ekipa w postaciach Dominika, Fabiana, Krystiana wejdzie kiedyś na stałe do obsady i zastąpi kiedyś Miksera, Radka, Błażeja jak to oni zrobili z Arturem, Bartkiem, Patrykiem i Pawłem. Jak myślicie? Czy za te kilka lat to oni będą rządzić w serialu?

użytkownik usunięty
Zgiebongo

Raczej nie.Fabian już teraz praktycznie wyleciał nawet jak wróci Patrycja go pogoni.Dominik obecnie chyba bardziej kumpluje się z starszymi Radkiem czy nawet Kaśka niż Krystianem jego wątek znikł podobnie jak Mirki.Z piątki szkolnych bohaterów jest teraz tylko Domino i Pati.

ocenił(a) serial na 10

No tak, ale myślę, że oni kiedyś wrócą. Mi się w pewnym momencie przejedli, ale powrót za kilka miesięcy młodej paczki (Fabian na zawsze przecież nie wyjechał, miał wrócić z jakiś tam czas) może być ok, tym bardziej, że wątki z nimi cieszyły się powodzeniem w gronie młodszych (a może nawet najliczniejszych) widzów. Aktorsko oni wypadają całkiem nieźle. To kwestia długiego czasu, w końcu Mikser i Błażej dopiero co ze sobą zamieszkali - to taka powtórka z duetu Bartek, Artur - choć takiego jak Kulczycki nie ma. Radek próbuje być kreowany na takiego, ale on już nawet po ślubie, pewne rzeczy odpadają. Dla mnie trochę zbyt bezbarwny jest Błażej. Miksera ostatnio całkiem polubiłem (widzę w nim Bartka z młodych lat), ale ciagle nie wiem jak postrzegać Króla, brak mi w nim jakieś wyrazistości w którąś ze stron, choć cenie aktora.

ocenił(a) serial na 10
Zgiebongo

A tak ogólnie to do ślubu jako pierwszy z młodej paczki bardziej pasował mi Błażej, a nie Radek. Myśle, że duet Radek - Mikser podczas wspólnego mieszkania byłby ciekawszy, postaci bardziej zróżnicowane, odmienne.

użytkownik usunięty
Zgiebongo

Radek i tak mieszka z Kaśka więc teoretycznie powinno być zabawnie.Ale raczej nie jest.

użytkownik usunięty
Zgiebongo

Radek dla mnie słabo wypada w roli zabawnego gościa.jakoś nie bawią mnie jego teksy ani kawały.Błażeł to fakt ani twardziel,ani rozrywkowy gość ani jakiś strasznie rozumny inteligentny gość.Nawet specjalnie nie wiadomo poco że studiów zrezygnował, w końcu wcale nie sprawia wrażenia gościa który kocha tą pracę.
Ciągle zmęczony,padnięty tak jakby w kopalni pracował a to w końcu młody chłopak.
Jeśli chodzi o Radka to znowu gość od dawna miał opis romantyka szukającego wielkiej miłośći,więc tak bardzo do Artura nie był podobny.
Przecież Sabina na początku to może faktycznie był sex dla sportu,ustalił sobie cel żeby zaliczyć taką super laskę jak ona.A potem przecież był w niej
zakochany zależało mu,nawet w tej żenującej Jowicie się zakochiwał.
W końcu gdyby gość nie miał statusu uczuciowego Sabina nie rozmawiała by z Jowitą żeby ta go nie zraniła.
Zdarzało mu się wcześniej pewnie zaliczyć jakąś laskę,ale ogólnie trochę może nawet się popisywał jak to niby lużno podchodzi do tych spraw.

pawel_mistrz

Kingę !!! nie pamiętam,kiedy się uśmiechnęła,no nic.Jest sztywna i drętwa .
Emilkę.Jej głupkowate zachowanie,pozatym widziałam kilka odcinków "Świata według Kiepskich" z jej udziałem i teraz nie mogę na nią patrzeć w PM.MASAKRA !
I jeszcze te bachory z Wadlewa Tosię i Mirka .

ocenił(a) serial na 4
OlciaxGlamcio

o tak ... Tosie!!! na szczescie malo jej

użytkownik usunięty
marajka

Niezła cwaniara Malwina chciała żeby rozniosła gazety ludziom a ta jeszcze nie zaczęła a już o pieniądze się dopomina.Ciekawe gdzie się podział Krzyś przydupas Mirka.

ocenił(a) serial na 5
pawel_mistrz

Jeżeli jestem scenarzystą to wyrzucam resztę współscenarzystów, którzy uważają ludzi za idiotów i serwują im co rusz to głupsze wątki (romans Dagi z Szymonem, nowi faceci Majki itd.) i jeszcze durniejsze postaci (Daga, Tosia, Plujka (znaczy weterynarz), Szymon)

Najlepsza PM to była za czasów Krawczyka i Zając - ich wspólnego wątku.