4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34591
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Czy wy również macie wrażenie że w wielu wątkach scenarzyści idą na łatwizję np tak rozgrywają
dany wątek żeby łatwo było go zakończyć lub potem prosto go prowadzić?
Dam mam kilka przykładów drogi na łatwiznę scenarzystów:
1)Sytuacja Igor-Sabina.Uważam że wątek że Sabina zachodzi z nim w ciąże i chce się rozstać
gdyby żył byłby ciekawy.On chciałby ją na siłę zatrzymać,nie dać rozwodu na dodatek rozszczyłby
sobie prawa do dziecka
b)a scenarzyści nie dość że wymyślili że Sabina poroniła,to jeszcze uśmiercili Igora a na dodatek
zabójcą Igora został jego Ojciec żeby oszczędzić wszystkich pozytywnych bohaterów i żeby Sabina
nie musiała się użerać z Ojcem Igora.
2)Fałszywy Alarm ciąży Dagi oraz wymyślenie ciąży przez Ewę
-Akcja byłaby ciekawsza gdyby młodzi ludzie musieli niespodziewanie zająć się swoim małym
dzieckiem.
3)Wyjazd Hubera z Sandrą-uważam że ciekawiej byłoby pokazać Huberta jak musi godzić życie z
Majką i Julką i rownoczesną pomoc Sandrze i dziecku.
4)Zniknięcia Kamila-uważam że pokazanie wątku chorego psychicznie byłoby ciekawe zwłaszcza
jak żyje w związku z Emilką.
5)Ciągnięcie dłużej związku Błażeja i Grażyny żeby pokazać czy możliwy jest związek ludzi których
różni tyle lat
Czy wy macie też inne wątki które według was uprościli żeby było łatwiej?

ocenił(a) serial na 5

to głupi serialik więc nie spodziewajcie się "trudnych " tematów

ocenił(a) serial na 10
pawel_mistrz

No dokładnie, nie można od trwającego 10 lat tasiemca wymagać zbyt wiele. I tak uważam, że jest nieźle.

użytkownik usunięty
Zgiebongo

Nie mówię że jest żle.Czasami są fajne momenty ale dla mnie mogło być lepiej i nie iść na łatwiznę.A tu wszystko jak na tacy Igor jest draniem umiera na dodatek zabija go drugi drań jego Ojciec.Kamil jest osobą trudno-znika żeby nikt nie miał przez niego problemów.itd.Tak jak z Patrycją jak był gwaft nie ją zgwałcili tylko Mirkę a jak Dragon chciał ja zgwałcić uratował ją odział AT w osobach Radosława i Mikołaja.

Droga na łatwizne tak, bo powtarzają pewne schematy już wielokrotnie przedstawiane np Blazej i Sabina, potem Błazej i matka Sabiny -chłopak przerzuca się na matkę swojej dziewczyny. Kolejna patologia ojciec Blazeja kręci z była Blazeja czyli z matka Sabiny, matką byłej dziewczyny syna haha.
Byzkaja sie w tym samym srodowisku w roznych konfiguracja i nadal zyja w najlepszych relacjach haha. Dalej Daga i Szymon, czyli z tej ''samej paczki'' i Mikser jak gdyby nigdy nic dalej się koleguje z Szymonem.
Na wsi w Wadlewie taka sama szopka, np Malwina kopie pod Emilka od zawsze, ostatnio sprawa odwołania sołtyski i artykuł Bartek-weterynarka, a Emilka zwraca się do niej o pomoc z artykułem o swoim romansie.
Oglądam serial, bo mnie to bawi, ale zycie tak kolorowe jak oni przedstawiaja nie jest haha.

użytkownik usunięty
Hans_Kloss

To prawda i jeszcze to oszczedzania nie pokazują żadnych młodych kobiet jakby ich na wsi nie było.3 kobiety na całej wsi w tym dwie siostry plus dwie starsze Dorota i Celina i to wszystko plus teraz Paulina.Troche też komiczne jest w przyjazni Błażeja i Miksera ten drugi długo był z jego siostrą a ten teraz przeżywa jego przygody z innymi laskami.Ja na miejscu Błażeja walnąłbym tekstem kiedyś tak kochałeś moją siostre a teraz mowisz o wielkiej miłości do innych lasek.

ocenił(a) serial na 7

Wydaje mi się, że wiele z tych osób z założenia miało być postaciami epizodycznymi (np. Kamil, Igor, Dragon). Czasem przecież sami aktorzy rezygnują z grania w serialu, więc scenarzyści nie mają innego wyjścia niż uśmiercenie bohatera lub wysłanie go za granicę. Dla mnie to i tak lepsze niż zastępowanie jednego aktora drugim, zwłaszcza jeśli "nowy" nie jest w ogóle podobny do poprzednika.

Nie sądze, żeby akcja była ciekawsza gdyby któraś z młodych bohaterek zaliczyła wpadkę, wręcz przeciwnie. Wynajęłaby pewnie jakoś panią Zosię tak jak Majka i spędzała większość czasu w pracy albo na randkach.

Też uważam, że byłoby ciekawiej, gdyby Hubert i Sandra zostali we Wrocławiu (chociaż za nimi nie przepadam). Hubert by spędzał większość czasu u Sandry, a Majka w tym czasie potajemnie spotykała się z Aleksem.

użytkownik usunięty
Ola_2705

Ja bym chciał żeby pokazali że taki Hubert potrafi łączyć zycie z Majką i bycie Ojcem dla dziecka z Sandrą.Mi szkoda wątku Kamila stworzenie udanego związku z Emilią byłoby dużą sztuką.Poza tym wątek Igora mogłby sie skończyć ale w inny sposob np Sabina rodzi dziecko i walczy o pozbawienie go praw rodzicielskich.np kiedy jej się uda dzieki np pomocy Ojca i kiepskiej opini Igora wśrod jej przyjacioł Igor np ginie w wypadku samochodowym.Sabina mimo majątku jest samotną matką ktora zastanawia sie czy jak dziecko dorosnie powiedziec mu o Ojcu.