4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34594
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Mikolaj Krawczyk wydal na swoim profilu na FB oficjalne oświadczenie. Nie wróci do PM. Sam
uwaza, ze zmiana aktora to dobre rozwiazanie.

"Kochani!!!
Jak już się pewnie zorientowaliście, „wielki” powrót postaci Pawła, którą grałem w „Pierwszej
Miłości” okazał się nieprawdą. Wszelkie spekulacje, które pojawiały się w mediach, dotyczące
szczegółów mojego rzekomego powrotu, były jedynie plotkami, prawdopodobnie
wygenerowanymi na potrzeby promocji serialu lub też były efektem zwyczajnego „pisania o
czymkolwiek”.
Na przełomie czerwca i lipca tego roku było już wiadomo jak będzie wyglądał mój „mini wątek”…
Sceny z moim udziałem w „Pierwszej Miłości”, które mogliście oglądać w listopadzie, zostały
nakręcone w sierpniu… I już wtedy było wiadomo jak to się skończy. Dlatego, insynuowanie, że
wracam do serialu na stałe, oraz wszelkie inne rewelacje dotyczące tematu, które ukazały się po
30 sierpnia tego roku, są absolutnie nieprawdziwe. Wyciągam już konsekwencje prawne.
Sądownie egzekwuje wyroki za rozpowszechnianie nieprawdziwych informacji, które dostarczyły
Wam nadziei, wprowadziły Was w błąd i szkodziły mojemu wizerunkowi.
Moi drodzy, postać Pawła wyjechała bezpowrotnie i nie wróci. Chyba, że historia zatoczy koło i na
moje miejsce zostanie zaangażowany inny aktor. Może to dobry pomysł, bo fajny gość z tego
Pawła. Ja go bardzo lubiłem i z niekłamaną przyjemnością wcielałem się w tę postać Moja
umowa natomiast została rozwiązana i nie ma najmniejszych szans, żebym wrócił.
Wszystkim wiernym, mniejszym i większym Fanom chciałem bardzo podziękować za
bezkompromisową i wielką sympatię, za doping i zaufanie. Za poparcie przy dwóch nominacjach
do Telekamer, za to, że pięć dni w tygodniu mogłem „gościć” w Waszych domach jako Paweł, i
za miłe spotkania na żywo. Dziękuję również wszystkim, z którymi w ciągu prawie dekady miałem
przyjemność współpracować w „PM”, oraz w „mega” miłej atmosferze rozwijać swoje
umiejętności aktorskie. Dzięki za naukę, pomoc i miłe spotkania.
Mam nadzieję, że przy następnych produkcjach, kreowani przeze mnie bohaterowie, będą mogli
cieszyć się taką samą wielką sympatią z Waszej strony. Czego już pierwsze symptomy
odczuwam i z całego serca dziękuję."

ocenił(a) serial na 8
Cefalix

Przy okazji gratulacje dla autora pewnego znanego wszystkim bloga z newsami odnosnie PM. Koles ladnie zrobil wszystkich w bambuko wypisujac te brednie o powrocie Pawla, ktory wroci tez do Marysi i rozdmuchal to wszystko do niebotycznych rozmiarow.

użytkownik usunięty
Cefalix

Strasznie mnie irytują niesprawdzone newsy.Skoro Krawczyk pisze żeby zmienić aktora to trzeba tak zrobić.W sumie szkoda że nie umią grać z Zając konflikt między nimi musi być ostry.Gdyby miał rolę w serialu łatwiej byłoby mu płacić alimenty na chłopców.

jestem ciekaw czy ewentualny powrót Krawczyka do serialu wpłynąłby mocno na oglądalnosc tego serialu...na plus czy minus?,ponoc odcinek w ktorym wrócił aby ratowac Artura miał bardzo dużo widzów,tego niestety już sie nie dowiemy,zresztą Krawczyk nie tylko nie chce wrócic ze względu na konflikt rodzinny z Majką,mysle ze zdaje sobie sprawe ze stracił w oczach widzów przez romans z Włodarczyk i pozostawienie rodzinki.

ocenił(a) serial na 8
aron312

Zapytany przez fana na fb o to czemu odchodzi, odparl, ze czas na nowe wyzwania i że czuje on, ze jako Pawel w tym serialu powiedzial juz wszystko (generalnie wyczerpanie materialu). Poprosil tez fanom, by z wyrozumialoscia spogladali na nowego Pawla, jesli sie taki pojawi (on trzyma za to kciuki).
Wiadomo, ze na pewno nie chcial wspominac o innych osobistych powodach.

Tak w ogole, nie wiem jak Wy, ale odnosze wrazenie, ze aktorzy wcielajacy sie w role Pawla i Artura prywatnie przestali sie lubic. Czasem przegladam wpisy obu na ich kontach na fb i o ile Ploszajski z sympatia odnosi sie do Rafala Kwietniewskiego (Bartek) i widac, ze poza serialem tez sie troche koleguja oraz do Anety Zajac, o tyle nic nie wspomina o Mikolaju i nawet raz rzucal ironiczne aluzje odnosnie slynnego "ciala astralnego" czyli pary Wlodarczyk/Krawczyk.

użytkownik usunięty
Cefalix

Płoszajski podobno ma życie ułożone żona i dziecko Kwietniewski podobnie może więc irytuje ich postawa Krawczyka który nie potrafi ułożyć sobie życiz z matką swoich dzieci.Poza tym może jest teraz podział na tych co trzymają z Zając i Krawczykiem.Ci co aktualnie grają w serialu może wolą trzymać z Zając.

ocenił(a) serial na 10

Też to zauważyłem. Nawet scenę z nimi w PM jak najbardziej ograniczyli.

użytkownik usunięty
Zgiebongo

Nie zdziwię się jak Płoszajski czy Kwietniewski próbowali przemówić Krawczykowi do rozumu a on kazał im się odwalić.

użytkownik usunięty
aron312

Pewnie chodzi też o to że Włodarczyk jest chorobliwie zazdrosna.Boi się może że jak Krawczyk i Zając będą grać razem to znów się pogodzą.

użytkownik usunięty

no ok pojawiłby się nowy aktor,ale wyobrażacie sobie powrót Majki i Pawła? przecież nie są już razem 3 albo 4 lata. Dużo się wydarzyło. Mega dużo. Romans Majki ze Stasiakiem. Potem rozwód ich dwojga. Ukrywanie ciąży, a potem ukrywanie,że Paweł się ojcem Julki. Związek z Huberte,.Szymonem. Związek Pawła z Anką. Niesłuszne siedzenie Pawła w więzieniu z winy Majki. Oj dużo tego. Nie widzę tego osobiście. Raczej trzeba się pogodzić z tym,ze oni nie będa już nigdy razem.

użytkownik usunięty

Tak tylko Majka wielkich opcji nie ma.Hubert ma Sandrę i też się rozstali.Szymon to był tylko kochanek,nigdy go nie kochała.Aleks pewnie zaraz zniknie.Więc zostaje Paweł no chyba że pojawi się kolejny facet,
To według ciebie z kim może być Majka?

użytkownik usunięty

Może być sama. W końcu świat się nie konczy na facetach i kobietach. Aleks pewnie zniknie faktycznie,bo okażę się,że oszukiwał Majkę. Ale Hubert powróci niebawem ,ale nie ma w streszczeniach w jakim celu.

użytkownik usunięty

Tylko w streszczeniu pisze że jeszcze szybciej wyjedzie bodajże pojawi się w 1824 a zniknie w 1828.Może znowu będą chcieli kombinować z Szymonem.Ale pewnie teraz długo będzie sama a potem może ktoś nowy,Paweł? lub Hubert kiedy scenarzyści zdecydują czy to dziecko Sandry będzie jego czy ona go oszuka.

ocenił(a) serial na 10

Myśle, że Aleks zniknie, Hubert wróci na kilka dni, Szymon to Szymon - wiadomo, że nic z tego nie będzie i Majka zostanie sama. I tak ma sporo atrakcji w ostatnich miesiącach. Za jakiś czas (końcówka tego sezonu, może chwile po wakacjach) mógłby wrócić Paweł (nowy aktor) i coś można pokombinować. W ogóle ciekaw jestem jakie wielkie wydarzenie przygotują na zakończenie obecnego sezonu. Rok temu było zabójstwo Igora, dwa lata temu wypadek Anny.

użytkownik usunięty
Zgiebongo

Teraz pewnie będzie refleksja Marysi że ostatnio przesadziła z facetami,a za kilka miesięcy rozwiąże się sprawa Huberta i może czy pojawi się nowy Paweł.

ocenił(a) serial na 4

tak by mogło być

użytkownik usunięty
marajka

Producenci serialu zostawi sobie furtkę z Hubertem.Było wspomiane o facecie Sandry w Katowicach ale nie wiadomo czy on jest ojcem.A ty obstawiasz że ojcem dziecka będzie Hubert czy ten Tomasz?

użytkownik usunięty

Na pewno Hubert wróci na kilka dni? W jakim celu? obstawiam,że Tomasz skoro Hubert powrócił.

użytkownik usunięty

Tak pisało że w 1028 odcinku wraca do Szwecji.

ocenił(a) serial na 10

Dokładnie, wróci tylko na kilka dni, spotka się z Majką i Julką, dowie sie o Aleksie i że Szymon jako pierwszy pocieszył Majkę po rozstaniu z nim. Tyle. Może kiedyś wróci na stałe, jak sie okaże, że to nie jego dziecko.

użytkownik usunięty
Zgiebongo

Pewnie tak będzie.Okaże się przypadkiem albo to biologiczny Ojciec się pojawi bo dowie się o dziecku i doda dwa do dwóch.Albo będzie jak z Pawłem dziecko zachoruje a potem badania wykazą że on nie może być ojcem.

użytkownik usunięty

To po co wraca jak Pawel na kilka dni? Fani Majki i Huberta beda rozczarowani pewnie.

użytkownik usunięty

Pewnie chce zobaczyć Julkę w końcu Marysia prosiła go żeby jej nie zostawił tzn Julki na dodatek traktuje Julkę jak własną córkę.Poza tym może chce zobaczyć czy Majka ma nowego faceta i np kombinuje co będzie jeśli po porodzie okaże się że nie on jest ojcem dziecka Sandry.

ocenił(a) serial na 10

Czułem, że tak będzie. W końcu musi zajmować się Sandrą, przyjechał tylko zobaczyć się z Majką i Julką.

użytkownik usunięty
Zgiebongo

Na roztrzygnięcie wątku Hubert-Sandra jest jeszcze za wcześniej.Dopiero po urodzeniu dziecka może okazać się kto będzie Ojcem.A znając głupotę Huberta nawet jak się dowie że nie on jest Ojcem to i tak zostanie z Sandrą bo uzna że dziecko potrzebuje Ojca a on się do niego przywiązał.

użytkownik usunięty

Niech scenarzyści raz na zawsze pozbęda się Sandry i HUberta.

użytkownik usunięty

Hubert ma coś z głową normalny facet po tylu świnstwach Sandry nie popatrzyłby się w jej stronę.A on dalej z nią pracował,przyjażnił się zwierzał się jej nawet jak myślał że Maryśka go zdradziła to jej płakał w rękach.

użytkownik usunięty

On faktycznie tylko na kilka odcinkow,bo w dalszych streszczeniach do 9 grudnia nie ma o nim ani slowa. Wiec trzeba traktowac z przymruzeniem oka te "wielkie" powroty.

użytkownik usunięty

Rownie dobrze mogliby napisać Hubert przyjeżdza zobaczyć Julke i pogodać z Marysia.Swoją drogą ciekawe kogo Julka uważa za swojego najważniejszego Ojca czy Pawła czy Huberta?

ocenił(a) serial na 1

Julka już tyle chłopów widziała w domu, że pewnie sama nie wie. Ogólnie te dziecko nic nie mówi, dziwnie to wygląda. Dzieci potrzebują dużo uwagi, a te jest jak niemowle, które nakarmisz i śpi, wstanie zje i znowu śpi. Majeczka ma czas na wszystko, a dziecku tylko pokażą jak klocka poprawi na stole i nic do siebie nie mówią poza "tesknisz za tatusiem?". Dziecko sobie mysli wtf..którym bo miałam dwóch, na dodatek ciągle przychodzą nowi.

użytkownik usunięty
pierniczek_

Mnie rozbawiła jak przyszedł Paweł a ta Tatuś nie wiem skąd to wiedziała jak ostatni raz widziała go jak była dużo mniejsza.Paweł tez sie popisał obcy chłop(Szymon)zajmuje sie jego dzieckiem a ten specjalnie nie zwrocił na to uwagi.

użytkownik usunięty

Też mnie to zdziwiło.

użytkownik usunięty

Paweł to chyba nawet by nie zareagował gdyby zastał dziecko samo w domu.

ocenił(a) serial na 10

Watek nie mógł zostać pociągnięty, wyszło jak wyszło.

ocenił(a) serial na 1

czemu paweł siedział w ciupie?

użytkownik usunięty
radomir_niewiadomski

Bo był podejrzany o zabójstwo Michała.Policja znalazła w jego mecie Klucz którym zabito Michała podłożony przez Walczaka.Poza tym był na miejscu zbrodni chwilę po zabójstwie a jakby tego było mało miał motyw i na dodatek panicznie uciekał przed Policją.

ocenił(a) serial na 2
Cefalix

Zapewne w rolę Pawła wcieli się nowy aktor dlatego tez postać ta nie została uśmiercona. Według mnie powinien wrócić Hubert i mam nadzieję, że tak się stanie. Paweł mógłby zginąć W samolocie lecąc do Polski aby wyznać Marysi miłość :D

ocenił(a) serial na 8
nick2008

Hubert wróci już w przyszlym tygodniu. :) Czernecki najwyraźniej nie planuje definitywnie odejść z PM.

ocenił(a) serial na 2
Cefalix

Ale na krótko. Może po jakimś czasie wróci na dłużej...

użytkownik usunięty
nick2008

Może dlatego nie chcą uśmiercać Pawła bo już uśmiercili Patryka.Wcześniej umarł Kuba oraz Igor wiec nie chca przesadzać że zgonami młodych ludzi w serialu.Poza tym poki żyje Paweł jest choć znikoma szansa na powrot do Majki.

ocenił(a) serial na 2

W sumie co im da uśmiercenie. Jak już dwóch trupów "zmartwychwstało"... :)

użytkownik usunięty
nick2008

Paweł zawsze podobnie jak Artur był zbyt ważną postacią żeby go tak poprostu uśmiercić.

ocenił(a) serial na 10

Dokładnie. Jak Artur umierał kilka lat temu było ogromne zamieszanie...

ocenił(a) serial na 1
Zgiebongo

Jak tak będą wszystkich uśmiercać to może zamiast Barbariana Kinguś założy zakład pogrzebowy.

użytkownik usunięty
pierniczek_

Już Śmierć Kuby była trochę przesadzona.Nie dość że gość ryzykował własne życie i zdrowie dla niewdzięcznego gościa który miał go w dupie to jeszcze umarł po wzięciu tych samych narkotyków co ten Miły któremu nic po nich nie było poza naćpaniem.

użytkownik usunięty

Adam takze powroci do serialu :-) .

użytkownik usunięty

Pisało o tym.Podobno Kinga się nie przełamie i mu nie wybaczy ale po mojemu za jakiś czas zmieni zdanie.

użytkownik usunięty

Moze akurat ze wzgledu na swoich synow. Inaczej na pewno by go pogonila jak pozostalych.

użytkownik usunięty

Artura nie chce,Aleks ją nie chce a innych kandydatów nie widać.Może zrobią najwyżej że Maciek zachoruje i to ich do siebie zbliży.W sumie gdyby Artur podbijał do Beaty to miałby przerąbane z Adamem,kiedyś rywalizował z nim o Kingę a teraz ruszał by w konkury do jego siostrzyczki.

użytkownik usunięty

Mnie zastanawia jak to się stało,że Marysia poznała Aleksa przypadkiem na parkingu,bo zniszczyła mu auto. A teraz się okazuje,że Aleks ma w coś wrobić Majkę,bo ten Wiktor chce załatwić Anetę. Bardziej byłoby logiczne gdyby to Aleks zniszczył auto Majce. Miałby pretekst,żeby ją poznać a tak? to nielogiczne. A może Aleks to wróżka,która wiedział,że Majka akurat walnie mu w auto?.

użytkownik usunięty

Ich pierwsze spotkanie było przypadkiem i początkowo interesował się nią bezinteresownie.Dopiero potem Wiktor się o tym dowiedział i go szantażował.