PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34538
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

A mi się podobało najbardziej jak Marysia miała romans ze Stasiakiem. Przystojny, charyzmatyczny. Wyróżniał się na tle innych, mdłych postaci. I potrafił walczyć o kobietę. Te odcinki były wciągające.
Bogdan Brzyski stworzył rewelacyjną postać. Stasiak w jego wykonaniu był jednocześnie wrażliwy i silny. Ale scenarzyści musieli zjeb*ć sprawę i zakończyć ten wątek. Na amen.
I jaki był tego sens - skoro Marysia i tak ostatecznie nie jest z Pawłem?

użytkownik usunięty
MadamedePompadoure

Ja myśle że Paweł byłby z Majką gdyby nie prywatne sprawy Pani Zając i Pana Krawczyka.

użytkownik usunięty
MadamedePompadoure

no to bylo fajne :D

ocenił(a) serial na 4
MadamedePompadoure

zgadzam się - była chemia pomiędzy nimi

użytkownik usunięty
marajka

Teoretycznie Maryśka zakochała się w Stasiaku ale potem coś zmieniła front że to było zauroczenie a prawdziwe uczucie to do Pawła ma.Swoją droga niektórzy pisali na tym forum że Maryśka wystawiła Pawła i to prawda ale są 3 ale:
1)Poco uciekał skoro jest niewinny na dodatek Maryśka myślała że zabił
2)Maryśka dała się oszukać policjantom którzy zasugerowali że jak odda się w ręce policji dostanie niski wyrok a na dodatek straszyli ją że podczas ucieczki zastrzeli go niedoświadczony policjant.
3)To właśnie Maryśka z Arturem oczyścili go z zarzutów a nie cudowna Madzia która świętą udawała,Maryśka ryzykowała własnym życiem żeby go uratować.

ocenił(a) serial na 4

Najbardziej wciągający wątek w historii PM

ocenił(a) serial na 4
mateusz815

No wlasnie dlatego ze czulo sie chemie. Ciekawe... Moze fakt.lecieli na siebie

użytkownik usunięty
marajka

Ale też głupie iskrzyło między nimi poszli do łóżka Maryśka zaczęła go kochać i nagle zrozumiała że kocha Pawła.

ocenił(a) serial na 10

Zajebiste to były czasy ze Stasiakiem, Majszką, Pablotem, wiezienie, Manuel, było naprawde zacnie.

użytkownik usunięty
Zgiebongo

Niezle Pawła zrobiła ta weterynarka która go wystawiła.Gość dał się zrobić na te leki na wzmocnienie po których usnął a ta rano zadzwoniła na Policję.Jaki frajer bo wyciągnięciu kuli powinien uciekać a nie brać tabletki od niej.

ocenił(a) serial na 1

A pamiętacie pobyt Pawła w więzieniu? Te sceny miały być chyba pełne grozy, ale ja się na nich nieźle uśmiałam. I to "torturowanie" muzyką... Dobra komedia była z tego :D

użytkownik usunięty
MadamedePompadoure

Trochę dziwni ci więzniowie byli czasami zachowywali się jak kumple Pawła a innymi jak jego wrogowie.

użytkownik usunięty
MadamedePompadoure

Poza tym już po paru odcinkach zachowywali się jak kumple Pawła.Ten Szczawik tylko się przyczepił go.

MadamedePompadoure

Sens był taki, że rozwinęła sie fabuła, romans, zazdrosc, zbrodnia, zemsta.

Straciłem już rachube ile razy Marysia rozkładała nogi w tym serialu haha

użytkownik usunięty
Hans_Kloss

Kinga jak rozkłada nogi to jest dobrze podobnie Sabina czy Stefani i parę innych lasek.

ocenił(a) serial na 4

O Sabinie to mi nawet nie przypominaj ... z niej to największe szmacisko było

użytkownik usunięty
mateusz815

A teraz świętą udaje.Laska nawet przed rodzicami nie udawała.

użytkownik usunięty

Wie może ktoś dlaczego Manuel powiedział że przez Pawła zginął jego Ojciec?

ocenił(a) serial na 4

Ej właśnie coś było , pamiętam scene jak ojciec Manuela sam się zabił, ale nie pamietam co z tym miał Paweł wspolnego

użytkownik usunięty
mateusz815

A w którym odcinku to było?

ocenił(a) serial na 4

uu tego to nie pamietam

użytkownik usunięty
mateusz815

Ja myślałem że tylko pobili Rudnego a oni go zabili.

użytkownik usunięty

Ci strażnicy to były wyjątkowe śmiecie skatowali Pawła tylko za próbę ucieczki.

ocenił(a) serial na 10

No właśnie nie wiem kiedy ojciec Manuela został zabity i dlaczego przez Pawła... Oglądałem to ostatnio i nie wiem skąd wynikały słowa Manuela, jaki były to odcinki.

użytkownik usunięty
Zgiebongo

To pewnie było wcześniej jak Paweł wpakował go do więzienia.To wiezienie to była kpina jeden Manuel trząsł całym więzieniem wszyscy strażnicy i więzniowie wykonywali jego polecenia.W sprawia zabójstwa Rudnego nawet dochodzenia nie było.

ocenił(a) serial na 10

Może było, ale nie pokazali już w serialu - nie był pierwszoplanowym bohaterem.

użytkownik usunięty
Zgiebongo

Mimo wszystko przesadzili.Strażnicy skatowali Pawła za próbę ucieczki,Kierownik Strażników to przekupny śmieć który był słuzącym MAnuela.Inni podobnie robili co chcieli.Nie wiem czemu przy telewizyji Paweł ich bronił i mówił że strażnicy nie robili nic złego.

użytkownik usunięty

Mnie Majka wtedy zaskoczyła. Stasiak był pierwszym facetem z który Majka przespała się. Wcześniej z żadnym nie spała,bo kochała Pawła nad życie. Musiała naprawdę być zrozpaczona skoro zdradziła Pawła...

użytkownik usunięty

Co ciekawe Majka chyba nie pamięta o doktorku.

użytkownik usunięty

Tylko że Paweł też miał wiele za uszami.Majkę do zdrady pochnęła znajomośc Magdy i Pawła którzy całowali się na ostro i prawie w łóżku nie wylądowali.Poza tym jak na rogacza to kiepsko wyglądało że ciągle przychodziła kochanka do więzienia.

Temat jest o Marysi, wiec pisze o dawaniu d.py przez Marysie heheh. Poza tym jak emocjonalnie jest jej dzieciak rozbity, w ostatnim czasie 4 facetow gralo ojco-wujkow: Paweł, Hubert, Szymon i Alex

Natomiast o bzykaniu ogolnie w PM to już pisałem, w tym samym kręgu tylko konfiguracje się zmieniają, jak swingersi hahah

użytkownik usunięty
Hans_Kloss

Śmieszne było jak Maryśka dawała tyłka Stasiakowi a równocześnie udawała idiotkę która nie umie się wysłowić.