Czy nikt w Wadlewie nie wiem jak wygląda marichuana ?
Nie potrafię odpowiedź sobie na pytanie dlaczego oglądam ten serial, ale wciąż to robie....
Mnie ten wątek trochę wku*wił, i już nie chodzi o samo to, że nikt nie wie jak wygląda marihuana, bo ludzie starej daty faktycznie mogą nie wiedzieć, ale to, że tak ją demonizują jest dla mnie niepojęte. To niesamowite jak małą wiedzę na ten temat mają ludzie, później taki zwykły szary człowiek obejrzy te głupoty i pomyśli, że marihuana to jakiś straszny narkotyk a ci co ją hodują to bandyci. Dla mnie nawet nazywanie jej narkotykiem to spore nadużycie, ale cóż, z ciemnoty ten kraj chyba szybko nie wyjdzie.
Równie dobrze kawę i papierosy można nazwać narkotykami a te używki są legalne. Ktos kto wie co nieco o marihuanie będzie wiedział też że na świecie nie zanotowano ani jednego zgonu po zażywaniu jej, a po kawie owszem i po papierosach to już wiadomo. Nigdy nie zrozumiem dlaczego papierosy, które nie przynoszą żadnych korzyści, tylko same szkody są legalne, a marycha nie, mimo że z nią jest całkiem odwrotnie.
ale od marychy też idzie się uzależnić. marycha niech jest zakazana, ale wyjątek można zrobić w lecznictwie. co do papierosów zgadzam się w całej rozciągłości.
bo od marihuany się zaczyna itp. itd. a uzależnić można się od wszystkiego, więc nie mówcie, że marihuana nie uzależnia ;D kawa akurat może chronić przed rakiem, ale oczywiste jest, że nie można jej nadużywać. wszystko jest dla ludzi, polska to kraj w którym zabiera się biednym i oddaje bogatym i nic z tym nie zrobimy.. głosujmy na palikota, może coś się zmieni :P
Prawdę napisałaś, ileż to nieszczęść sprawił alkohol-sam jak się nawalę to jestem nieobliczalny a takie ziółko-miło,przyjemnie,bezpiecznie.Tyle, że w sklepie nie kupię a gorzałkę jak najbardziej.Nie to żebym był jakimś wrogiem alkoholu ale jeśli chodzi o szkodliwość to nie mA PORÓWNANIA, WÓDA Z NIEJEDNEGO ROBI DRANIA A NIE MARIHUANA-ale mi się skleiło
Też mnie to denerwuje, że po raz kolejny pokazują polską wieś która jest 100 lat za murzynami. Przecież liść konopi to dziś tak rozpoznawalny znak jak co najmniej godło narodowe :P Nawet dzieci w podstawówce o tym wiedzą...
Tak w ogóle Śmiałek i Seweryn to rolnicy od dziecka wychowani na wsi (bodaj). I może niektórzy z was nie wiedzą, ale jeszcze 20-kilka lat temu na wsi zupełnie legalnie uprawiało się konopie (na tekstylia). Więc tym bardziej jest to śmieszne.