4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34595
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Nowe postaci

ocenił(a) serial na 8

W sezonie 2012/2013 scenarzyści wprowadzili już nam całkiem sporą ekipę nowych postaci, które mają szansę na dłużej zagościć w serialu. Nowych postaci w wątku wadlewskim nie wliczam, bo to nie ma sensu - co tydzień pojawia się tam ktoś inny i zaraz znika (są to więc bardziej postaci epizodyczne ;)). Kogo z nowo wprowadzonych bohaterów lubicie najbardziej a kto wg was jest zupełnie zbędny?

Do tej pory od września ubiegłego roku poznaliśmy takie postaci jak:

- Szymon (Marcin Korcz) - jedna z fajniejszych nowych postaci. Aktor dość dobrze wciela się w swoją rolę, gra całkiem naturalnie. Scenarzyści postanowili nim jakby zapełnić lukę po Pawle wciskając go w trójkąt z Marysią i Hubertem. Nie jestem jednak stanowczo zwolennikiem pary Majka/Szymon. Uważam, że jest on zbyt nieodpowiedzialnym facetem i oczywiście wcale nie przeszkadza mu to, że Majeczka ma dzieciaka. Jednak generalnie sympatyczna postać. Lubię jego kumpelskie sceny z Hubertem i Adamem. ;) Wygląda na to, że scenarzyści wiążą z nim większe plany, jako że bardzo szybko został dodany do nowej czołówki.
- Oskar (Tomasz Ciachorowski) - aktor grał wcześniej ciekawy czarny charakter w "Linii Życia", jednak w PM wypada słabo. Postać całkiem nieprzystosowana do serialowych realiów, do tego wplątana w życie dość nudnych bohaterów czyli Dagi i Miksera. Wątek tego trójkąta chyba śmiało można uznać za jeden z najnudniejszych wątków obecnego sezonu. Jak dla mnie postać raczej bez większego potencjału. Ciekawe czy jeszcze wróci, bo obecnie coś go nie widać.
- Gabrysia (Dagmara Krasowska) - charakterka barmanka, ciekawie wypadała w duecie z Kaśką, zdecydowanie wyróżniała się na tle innych kobiecych bohaterek. Postać na plus, jednak niestety producenci postanowili dość szybko zakończyć z nią współpracę. Chyba nawet pół roku nie pograła.
- Fabian (Piotr Nerlewski) - scenarzyści wprowadzili go kiedy postanowili rozszerzyć wątek wprowadzonych jeszcze przed wakacjami Patrycji i Mirki o ich szkolnych kolegów i potencjalnych chłopaków. Nie jestem fanem love story Patrycja i Fabian, ani umiejętności aktorskich aktora grającego Fabiana. Początkowo postać dość irytująca, ale teraz nawet się do niego przyzwyczaiłem.
- Dominik (Tomasz Włosok) - najciekawsza i najfajniejsza postać z licealistów. Początkowo nie wzbudzał sympatii. Scenarzyści mogli dłużej pociągnąć wątek jego wrogości wobec Fabiana, co najmniej pół sezonu. Zbyt szybko stali się kumplami. Obstawiam, że w przyszłości Dominik będzie nową miłością Patrycji, albo będzie z Mirką.
- Krystian (Patryk Pniewski) - z wyglądu całkiem spoko, na razie jego rola sprowadza się głównie do wyszydzania wraz z Mirką najpierw Fabiana, a teraz Dominika. Wygląda jednak na to, że z czasem ta postać się rozwinie, gdyż zapowiadano, że aktor dołączył do stałej obsady i ciągle występuje na zdjęciach młodej obsady z Fabianem, Patrycją, Mirką i Dominikiem.
- Nikola (Anna Kózka) - postać raczej na minus, chyba mało kto ekscytuje się jej scenam miłosnymi z Radkiem. O wiele bardziej wolałbym widzieć Radka w połączeniu z dużo ładniejszą od Nikoli Jowitą.
- Łucja (Magdalena Wójcik) - mamuśka Nikoli, łasa na pieniądze jak mało kto. Zobaczymy jak się rozwinie ta postać, mogłaby uwieść innego doktorka i wyłudzać od niego kasę, czyli np. Marka lub Turczyka. ;p
- Julian (Tomasz Sobczak) - mało ciekawa postać. Na jego miejscu wolałbym korzystać z "darów" Łucji niż Nikoli. ;)
- Marcin (Maciej Radel) - kolega Radka, z którym ten teraz postanowił zabawić się w przestępcę. Postać ma jakiś potencjał, w końcu to czarny charakter. Oby trochę namieszał.
- Natan (Krzysztof Kwiatkowski) - lekarz Sabiny i przyszły rywal Igora. Aktor importowany z anulowanego "Hotelu 52". Czuję, że to ma być taki rycerz na białym koniu, który ma uratować Sabinkę przed złym Igorem.
- Beata (Katarzyna Ankudowicz) - no naprawdę fajna postać się zapowiada. :D Już mi się podobały jej dzisiejsze sceny z Kaśką. Myślałem, że to będzie jakaś zołza starająca się spiskować przeciw Kindze i rozbić jej związek z Adamem, ale wbrew takim zapowiedziom wydaje się być całkiem sympatyczną i niebanalną postacią. :)
- Filip (Jakub Mazurek) - kolejny importowany aktor z "Hotelu 52" gdzie grał barmana Roberta. Chyba nieudolnie będzie próbował podrywać Sandrę. Tylko najpierw mógłby mu ktoś powiedzieć, żeby zmienił styl ubierania. W tych golfikach, sweterkach itp wygląda beznadziejnie.
- Zbyszek (Dariusz Toczek) - jedna z najlepszych nowych postaci, sceny z nim zawsze zapadają w pamięć. Powinni go częściej pokazywać. ;)

Podsumowując, moimi faworytami są Dominik, Beata, Szymon i Zbyszek. Oby na dłużej zagościli w serialu.

użytkownik usunięty
Cefalix

dla mnie najlepsza jest chyba tylko Beata. Mi też podobały się jej dzisiejsze sceny :D

ocenił(a) serial na 4

Beata jest najfajniejszą z nowych postaci, mam nadzieję że zagości na dłużej.

ocenił(a) serial na 4
marajka

poza tym, z grubsza się zgadzam z cefalix

użytkownik usunięty
Cefalix

Ten aktor grający Filipa, grał też w Lini Życia. Wg. mnie w PM jest zwykłym głupkiem ale to może być na plus gdy będzie podrywał Sandrę xD Może być ciekawie i śmiesznie

ocenił(a) serial na 4

Śmiesznie? Z tego serialu już się robi komedia :D

Cefalix

ja bym chciał żeby Marcin został na dłużej. Problem może być w tym, że z tego co o nim było w necie to on ma niecne plany wobec Radka i mam obawę, że może zniknąć tak szybko jak się pojawił. Ale mimo to mogliby zrobić z niego nowego bohatera. No bo np. weźmy Sandrę... jak ona przeszła, to już każdy może stać się dobry :D

użytkownik usunięty
Cefalix

połowa z nich powinna odejsc - grają mi na nerwach a zwłaszcza Nikola, Oskar, Marcin, Julian... Reszta Spoko !!!!

Cefalix

Jak nazywa się facet grający Juliana ??

yoshi1910

Tomasz Sobczak

kokakok

dziękuję :)

ocenił(a) serial na 4
Cefalix

ja nie trawie takich osób jak : Oskar, Gabrysia, Krystian, Łucja, Daga, Igor, Adam ,Rysiek, Wiktoria, Malwina, Wojtek wogole nie cierpie teraz Wadlewa, takie głupoty tak są ze szkoda gadać

użytkownik usunięty
Cefalix

Nikola - fajniunia niunia

ocenił(a) serial na 4

Nikola??? Hahaha!!! Taka brzydula?!!. załoz okulary!!! Tożto kaszalot!!!