4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34594
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Z tego co pamiętam:

Majka - medycyna
Emilka i Patryk - literaturoznawstwo
Mariusz - informatyka
Kinga - psychologia
Mikser - matematyka ?

Co studiowali Ola, Błażej, Radek i Nikola? I czy Artur coś studiował?

użytkownik usunięty
Faraon_5

Błażej.Radek-informatyka,Ola-ekonomia lub filogia hiszpańska.Nicola-dzienikarstwo.Artur chyba zarządzanie.Sabina nie wiem co chyba fikcyjne studia.

ocenił(a) serial na 8

Ola filologie hiszpańska Błażej raczej nie informatykę.Czy z tej pierwszej ekipy studentów ktoś studia skończył?Majka na pewno nie

ewi184

ja pamietam taka impretze co sabina zaprosila igora ,cala paczka siedziala na kanapie .Jgor zapytal wtedy co studiujecie a Radek w kaszkiecie na glowie odpowiedzial "studiujemy picie wodki"

ocenił(a) serial na 8
gnoj2014

i tak jest :) kiedyś coś tam pokazywali teraz studia są takie że nawet oglądając każdy odcinek nie wiem co studiują

użytkownik usunięty
ewi184

To jeżeli nie informatykę to co straszny mięczak miał studiować?

ocenił(a) serial na 8

właśnie nie pamiętam na poltechnice coś podobnego jak Ewa a ona coś z robocikami.Właśnie tak studiują że nie wiadomo Teraz jest oczywiste co robi

użytkownik usunięty
ewi184

właśnie że chyba informatykę było że studiują inne kierunki i że mają razem wziąść udział w jakiś warsztatach naukowych na które miał być wytypowany jeden student informatyki i jeden robotyki.

ocenił(a) serial na 8

być może...nie będę się spierać,bo nie pamiętam.a Sabina jeszcze jakiś czas temu też coś studiowała, ale czyżby skończyła już??

użytkownik usunięty
ewi184

chyba wogóle nic nie mówią na temat jej studiów.W czasie jak zaczynali studia rzadko oglądałem więc może wtedy coś mówili bo póżniej chyba nie.

ocenił(a) serial na 8

wcześnie może z rok temu(chyba przed Igorem)pamiętam że często mówiła( np.w salonie ),,dobra lecę na zajęcia,, itp

ocenił(a) serial na 8
ewi184

a oglądałeś jak Kinga i Emilka studiowała bo ja jakoś nie pamiętam żeby skończyły

użytkownik usunięty
ewi184

Kinga studiowała psychologię ale nawet jak skończyła to nigdy w zawodzie nie pracowała.Emilia też nie wiem ale chyba nie skończyła bo raczej nie studiowała pięć lat tylko raczej jakieś dwa.

ocenił(a) serial na 8

albo skończyły ale po praostu nic nie mówią w serialu zakładają że to oczywiste.tak samo jak teraz od czasu do czsu wspomną,że mają jakieś zaliczenie głównie Mikser i już. Żeby tak w życiu się łatwo studiowało....

użytkownik usunięty
ewi184

W prawdziwym życiu ciężko jest pogodzić nawet studia zaoczne z pracą na cąły etat a bohaterowie podobno studiują dzienie a w pracy walą nadgodziny.na niektórych kierunkach w całym semestrze można opuścić max dwa zajęcia z przedmiotu a bohaterowie to może na dwa chodzą w całym semestrze...

ocenił(a) serial na 8

dokładnie.Przed sesją to na nic nie ma się czasu...wg mnie powinni albo zrezygnować z tematu że ktoś studiuję albo poprowadzić wątek realniej

użytkownik usunięty
ewi184

Powinni przynajmniej przenieśc ich na zaoczne studia wtedy przynajmniej tłumaczyło by że Mikser w tygodniu chodzi głównie do Baru.

ocenił(a) serial na 8

tak to byłoby realne....A tak samo było z Nicola też nie wiadomo kiedy studiowała po studiowała może 1 semestr i już dziekanka....to jest studenka

ocenił(a) serial na 8
ewi184

a tak zmienijąc temat.Czy Ty rozumiesz ten wątek z Majką i Kingą i tą dziwną Kingi zazdrośc bo to dopiero jest zagadka

użytkownik usunięty
ewi184

Tak rozumiem i to świetnie.Kinga zawsze czuła się gorsza od Marysi i zawsze to w niej siedziało.na początku też miała ochotę na Pawła a ten kochał Marysię,nawet Artur uganiał się za Marysią ją traktował niemal jak koło ratunkowe.
A w obecnych czasach Kindze żal dupę ściska że Aleks wybrał Majkę,Szymon jest na każde jej zaufanie.Na dodatek ledwo urodziła dziecko to Hubert jej pomagał i Majka zawsze ma kogoś kto jej pomoże.

ocenił(a) serial na 4

À ja pamietam ze SAbinka i Ola studiowaly cos razem - kilka lat temu bal motyw ze razem siedza na zajeciach. Tam poznaly Aleksa nr 1 ktory byl wykladowca

ocenił(a) serial na 1

błazej chyba infy nie studiował, moze jakas mechanika/ elektrotechnika ?? na pewno cos w tym stylu, bo ta ewa automatyke i robotyke

użytkownik usunięty
radomir_niewiadomski

to był wydział informatyki i robotyki więc dalej uważam że to informatyka była.

ocenił(a) serial na 1

hmm no moze masz racje. to by wyjasniało czemu błazej tylko na kompie siedzi w wolnym czasie i expi xD

użytkownik usunięty
radomir_niewiadomski

chyba faktycznie mam rację bo nigdy nie słyszałem o Elektrotechnice i Mechanice.

ocenił(a) serial na 1

serio?? no ja sie orientuje jakie sa wydziały na polibudach xD na polibudzie wrocławskiej tez przegladałem oferte, mozesz luknąć :P są takie wydziały

użytkownik usunięty
radomir_niewiadomski

Boże w serialu nie słyszałem żeby ktoś studiował Elektro czy Mechanikę.w życiu słyszałem nie tylko o Elektrotechnice,Mechanice ale rownięż o Mechatronice,Fizyce technicznej,Elektronice itd.

ocenił(a) serial na 1

hahha xD sory, napisałes tak jakbys nie wiedział jakie są wydziały na polibudach :P a kazdy to chyba powinien wiedziec

użytkownik usunięty
radomir_niewiadomski

i wiem.zresztą są to kierunki pokrewne więc muszą być na tym samym wydziale.w każdym razie zmienili nazwy wydziałów bo na Pwr chyba nie ma wydziału robotyki informatyki.

ocenił(a) serial na 8

a Artur jemu jakiś studiów nie wymyślili?

użytkownik usunięty
ewi184

zarządzanie chyba ale zrezygnował.

ocenił(a) serial na 8

logiczne nie miał chęci i konie a nie studiowanie na zawołanie, a Radek juz nie studiuje

ocenił(a) serial na 8

Maryśka chyba na ostatnim roku zrezygnowała???To dopiero głupota

ocenił(a) serial na 1
ewi184

tak, poniewaz po rozstaniu z pawłem chciała jak to mowiła ''zmienic swoje zycie'' i dlatego została kwiaciarką

ocenił(a) serial na 1

na polibudach zazwyczaj są róznie podzielone 'podwydziały' np infa jest na wydziale elektrycznym, elektrotechnicznym i mechanicznym, automotyka/robotyka tez jest własnie na kilku wydziałach głównych

użytkownik usunięty
radomir_niewiadomski

informatyka ma też wiele specjalności np stosowana,teoretyczna,itd.automatyka i robotyka może być na wydziałach mechanicznych lub elektronicznych czy elektrycznych.

użytkownik usunięty
radomir_niewiadomski

automatyka na niektórych wydziałach przypomina bardziej informatykę która szkoli pod kątem pracy programisty.

ocenił(a) serial na 1

wiem, ale jesli ktos chce zostac dobrym programistą niech idzie na infe. mój brat studiował infe a jego koledzy AiR i aplikowali na to samo stanowisko. na rozmowie kwalifikacyjnej pytali o teorie typową dla studiów stricte informatycznych :P i ci z AiR nie znali odp.

użytkownik usunięty
radomir_niewiadomski

Automatykę lepiej na wydziałach strikte mechanicznych studiować ewentualnie elektrycznych,na wydziałach elektronicznych lub informatycznych gorszy poziom klasycznego AIR.

ocenił(a) serial na 8

zresztą po co im studia i tak nikt nie pracuję w swoim zawodzie jak już skończą bo jak narazie kiepsko im idzie.ciekawe kiedy Mikser znajdzie czas na pisanie pracy dyplomowej....pewnie za barem

ocenił(a) serial na 1
ewi184

bez sensu błazej rzucił studia. przeciez infa to dobry kierunek (jesli to studiował), jest wciąż zapotrzebowanie na programistów itp. a do tego polibuda wr bardzo dobry poziom :P mógłby miec spoko prace, a jednak on woli taxi jezdzic :P

użytkownik usunięty
radomir_niewiadomski

Kinga nawet jak skończyła psychologię dnia w zawodzie nie pracowała.Radek całe życie będzie obsługiwał stronę internetową.Błażej pewnie uznał że studia są stresujące a własne pieniądze cieszą.

ocenił(a) serial na 1

Radek to w sumie jest taki typ, który nie chodzi do szkoły itp wiec mozna było sie od razu spodziewac ze nie skonczy studiów :P

użytkownik usunięty
radomir_niewiadomski

Radek nawet by się nie nadał do pracy gdzie trzeba być od 8-16 zaraz robił by sobie przerwę albo gdzieś poszedł.

ocenił(a) serial na 8
radomir_niewiadomski

wątków bez sensu ostatni aż w nadmiarze.A i tak pewnie w zawdzie by nie pracował bo nikt z nich nie pracuje. Temat studiów to porażka nie realny tak samo jakby wprowadzili kosmite mieszkającego z nim

ocenił(a) serial na 1
ewi184

no racja :P chyba tylko Ola która wyjechała do ESP jakos zamierza kontynuowac studia i pozniej prace w zawodzie :P

ocenił(a) serial na 8
radomir_niewiadomski

o ile scenarzysci nie zapomną co studiowała.ciekawe kiedy wroci jej postać była najbardziej realna

użytkownik usunięty
ewi184

Tylko że Ola jako jedyna nie pracowała,poza chwilową pracą u tego debila Eryka.

ocenił(a) serial na 8

ale ona ogólnie taka realna. I w zachowaniu z Grzesiem i po tym jak ją Robert rzucił przeciwieństwo realności Sabiny.

użytkownik usunięty
ewi184

w sumie długo się na niego boczyła a gośc się starał naprawić to co spieprzył.poza tym Ola długo dochodziła do siebie po ataku nożownika a Sabina po stracie dziecka i próbie zabójstwa nawet chwilę nie rozpaczała.

ocenił(a) serial na 8

o ile pamiętam rozpacze Sabiny to chwilę trwały ale jej to nie lubie od początku więc zawsze znajdę coś mi nie pasuje. Ola bardzo realna jak na moją ocene.