4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34590
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Widzieliście? Według mnie dobrze jej Jowita powiedziała, ktoś w końcu musiał sprowadzić ją na ziemię... A biedna Luizka oczywiście w płacz bo jakżeby inaczej. Jowita miała gorzej, a się pozbierała a ta z przegranych zawodów robi problem na cały Wrocław. Beznadziejna laska, zgadzam się ze wszystkimi słowami Jowity.

ocenił(a) serial na 4
pampeluna94

Potwierdzam. Sam nie moge patrzec ma ta Luize ktora placze raz na 2 odcinki w ktorych oczywiscie jest.

pampeluna94

podpisuję się pod tym. dobrze, że wreszcie jej ktoś wygarnął ;) oczywiście, wszyscy będą pocieszać Luizkę, a na Jowitę będą krzywo patrzeć. tej płaczce przyda się porządny kopniak, może wtedy się ogarnie i przestanie być takim nadwrażliwym mazgajem.

makintosz

dokładnie. teraz znów Jowita będzie "ta zła" w oczach wszystkich. wkurza mnie to, bo ona nie ważne co by zrobiła i tak będzie najgorsza, mimo że miała 100% racji a Mikserek powinien dupę ogarnąć i znaleźć laskę na poziomie, normalną.

pampeluna94

A kim jest ta Jowita, żeby pouczać? Byłą ćpunką i prostytutką, która robi karierę w bardzo dziwny sposób.

kokakok

Jej matka zmarła gdy miała 11 lat, brat zostawił ją w domu dziecka, była narkomanką, prostytutką, poroniła, zmarł jej brat, nie ma ŻADNEJ RODZINY a mimo to potrafi jakoś dalej normalnie funkcjonować i nie użala się nad sobą w każdym możliwym momencie. Więc ma prawo pouczać Luizę.. Co innego gdyby Luiza cięła się z jakiś sensownych powodów, a nie: "bo mnie hejtują w internecie". błagam... Czy wg Ciebie prostytucja i narkomania równają się hejtom z internetu? Według mnie jak ktoś miał problemy z narkotykami i z własnym ciałem to ma mimo wszystko większe powody do użalania się nad sobą, aniżeli ktoś kogo boli że nie zawsze życie jest piękne, kolorowe a ludzie będą ją tylko dopingować i wiecznie klepać po główce. "ahhh biedna Luizko, dziś ci się skarbie nie udało, moze nastepnym razem, nie przejmuj się. jesteś super"

pampeluna94

nic dodać, nic ująć ;)

pampeluna94

Według Ciebie ktoś kto dobrowolnie oddaje siebie dla korzyści materialnych i wpada w nałogi ma prawo do użalania się nad sobą? I tak wiem biedna Jowita była w domu dziecka, rzeczywiście straszne przeżycia. Przypominam Paweł też był w domu dziecka i jego brat, Melka żyła na ulicy. Wiele osób ma ciężkie przeżycia za sobą ale umieją okazywać miłość, zarabiać pracą a nie tyłkiem, mieć przyjaciół których Jowita nie ma i nie będzie mieć bo ona ma pieniądze. Mariusz oprócz tego że nie miał rodziny( teraz akurat już ją ma) był też chory na białaczkę. A Jowita jest zdrowa, ma Radzia, pracę a rodzinę moze założyć, ma też bratanka i szwagierkę, nie ma tak źle więc i się nie użala. Nie mówię że Luiza ma wielkie powody do użalania bo też nie, są wyimaginowane, by tylko się użalać i płakać.

maria_88_3

Mimo wszystko nadal będę obstawać przy swoim. Przypominam, że trafiła do domu dziecka przez brata, a życie w takim miejscu nie jest tak kolorowe jakby mogło się komuś wydawać (przykład - np. Mariusz też miał problemy, ale miał kogoś kto pomógł mu z tego wyjść. Jowita nie miała nikogo). To, że wychowywała się w domu dziecka w jakiś sposób popchnęło ją w świat narkotyków (wbrew pozorom dom dziecka niszczy psychicznie, wiem z własnych doświadczeń). Świat narkotyków i brak środków na ich zdobycie popchnął ją do prostytucji, co potem odbiło się na tym, że nie miała problemów z tym, by się z kimś przespać dla korzyści zawodowych.
Mariusz też miał źle, też miał ciężko, ale miał Pawła który pomógł mu z tego wyjść. Jakby był sam, tak jak Jowita, skończyłby pewnie w więzieniu.
Jowita przestała zarabiać tyłkiem, gdy tylko rozstała się z chłopakiem. Teraz jest w porządku wobec Radka jeżeli chodzi o innych facetów i nie sądzę, by mogła go zdradzić. Jeżeli kogoś kocha, zrobi dla niego dużo, co pokaże w przyszłych odcinkach i pokazała w przeszłych wielokrotnie. A Jowita wbrew pozorom umie okazywać miłość - dużo razy to pokazała, ale oczywiście ludzie i tak będą jej tylko złe rzeczy wypominać, bo po co dobre...

pampeluna94

Narkomanką i prostytutką została z własnej woli, tak samo jak Melka złodziejką - imponował jej inny świat.

,, Czy wg Ciebie prostytucja i narkomania równają się hejtom z internetu?''

Dla mnie prostytutki (zwłaszcza) i narkomanki są osobami o wątpliwej reputacji.

Z kolei o Luizie nic nie wiemy oprócz tego, że jest niedowartościowana i ma kompleksy.

W Polsce się przyjęło, że np. alkoholików na każdym kroku się wybiela i robi się z nich poszkodowanych, a nawet czasem bohaterów, a osoby pokroju Luizy wyklucza się. Wg mnie nie tędy droga.

kokakok

No i ktoś w końcu mądrze mówi :)

pampeluna94

Narkomanką i prostytutką została z własnego wyboru.

Dla mnie prostytutki i narkomani są na dnie społeczeństwa.

O Luizie nic nie wiemy oprócz tego, że ma kompleksy.

W Polsce przyjęło się, że alkoholików się wybiela na każdym kroku, a nawet robi się z nich bohaterów, a osoby takie jak Luiza wyklucza się.

kokakok

Nie do końca została narkomanką i prostytutką z własnego wyboru. Być może gdyby miała normalny dom i rodzinę, gdyby brat jej nie porzucił jak psa, nie musiałaby zarabiać na życie w sposób w jaki zarabiała.
Śmierć jej matki i dom dziecka przyczyniły się do tego bez wątpienia. Jowita była słaba, nie potrafiła sobie z tym poradzić. Dlatego teraz jest taka jaka jest, rozumiem jej charakter i sposób bycia. Popieram jej decyzje i cieszę się że ma Radka, że w końcu kogoś ma.

ocenił(a) serial na 4
pampeluna94

została z wyboru, ale przez to co przeszła. Została zostawiona samej sobie i musiała jakoś sobie poradzić.

a Luiza to ani pogłaskać ją po główce, bo dalej będzie jęczeć, ani powiedzieć cokolwiek, bo strzeli focha i się potnie. Nic tylko związać i siłą do psychologa zaciągnąć.

makintosz

Szkoda że ten jej Radziu tylko taki miękki nieudacznik bardziej by pasował do tej mazgajowatej bezradnej emo-Luizki a Mikser do Jowity

mrowa93

Może i racja :)
Jednak jakoś nie wyobrażam sobie Miksera z Jowitą... ;/ On do niej nie pasuje, jemu potrzebna jest spokojna dziewczyna, normalna, poukładana. Ale nie psychicznie chora.

mrowa93

poszedł to pracy na cztery godziny i już mu podziękowali...hahaha ale agent,ten garnitur też zapeewne pożyczył od miksera

ocenił(a) serial na 4
pampeluna94

co wy z tym uwielbieniem do Jowity - dziwa niezla tylko tyle ze ladna co nie znaczy, ze lubie Luize bo nie przepadam;/

marajka

Co masz na myśli pisząc "tylko ładna"? To uwielbienie do niej jest spowodowane (u mnie) tym, że podoba mi się jej charakter i to jaka jest. Na urodę nie patrzę w ogóle, dla mnie mogłaby nawet wyglądać jak Nikola... Może dla facetów coś znaczy że jest ładna, dla mnie nie i lubię ją tylko i wyłącznie za charakter, podejście do świata i bezwzględność. Uroda to tam może +5 do sympatii.

pampeluna94

otóż to. ja też lubię Jowitę przede wszystkim za podejście do świata i bezwzględność, a nie urodę. życie dało jej w kość, a sobie poradziła, nie łamała się z byle powodu i nie była takim mazgajem jak Luiza. no i nie jest też taką bezradną melepetą jak Nikola.

makintosz

Melepeta... muszę sobie to zapisać haha ! :)
Zycie dało jej w kość ogromnie, jest chyba jedyną postacią z takim bagażem doświadczeń i przeżyć (nie mówię o pseudoporwaniach w Kolumbii czy zastrzeleniach z kałasznikowa)..
Mam nadzieję, że Radek do końca będzie stał w jej obronie a nie da się presji grupy i będzie za swoją dziewczyną. Jeżeli zmięknie, to z 40% męskości zostanie mu tylko... 20%?

ocenił(a) serial na 4
pampeluna94

podejscie do swiata??? a co Ci w niej tak imponuje? ze dawala d... za kase i cpala ?? albo ze robi kariere przez lozko i liczy sie dla niej kasa?

ocenił(a) serial na 10
marajka

Nie jedna to nie zrobi kariery przez łuzko bo jej nikt nie będzie chcił i tak

witek_38

jest wiele sposobów aby zrobic kariere,czasami wystarczą dobre chęci,pomysł i miec głowe na karku,u Jowitki tego nie widać więc znalazła inny sposób,łagodnie mowiąć "nie smaczny" i teraz jej sie to odbija na tym forum,
Do tego jeszcze nie zrobiła przelewu dla Radzia....!!!nie ładnie Jowitko nie ładnie!!

ocenił(a) serial na 10
aron312

Ona jest księżniczką i tak on ma ją traktować

witek_38

księżniczka burdelu, tak jak alfons jest królem a burdel mama królową. Hahaha:P. Bardzo śmieszne. Jowita zachowuje się jak rozpuszczone dziewczynisko które wszystko może mieć, bardziej pasuje do rozpieszczonej córeczki Wekslera niż do osoby z domu dziecka.

ocenił(a) serial na 10
maria_88_3

Ty w burdelu do mogłabyś być z takimi 50+
A jowitce to możesz buty czyścić

maria_88_3

Witek, szkoda Twojego czasu :D
Ona ma swoje zdanie, cały czas zasłania się byłą prostytucją Jowity. O czym tu gadać :P Wszystkie jej argumenty opierają się na tym, że Jowita była prostytutką :D Nic poza tym. :)
Szkoda czasu, naprawdę :)

pampeluna94

Może masz trochę racji i za dużo już wytykam tę byłą prostytucję. Bardziej jednak mi przeszkadza jej charakter i słowo daję nie pasuje to do osoby z domu dziecka. Poza tym nie lubię takich osób szczere ok, dążące do celu ok ale nie takie wyrachowane i dla których przyjaźń nie ma znaczenia. Ma jednak racje bogaci na ogół są sami 100 znajomych a żadnego przyjaciela. twoje argumenty do mnie przemawiają ale Witek ciągle to samo o jej urodzie, cudowności itd, a to już nudne, bo kazdy wie że Jowita jest piękna i do tego się nie przyczepiam, ale jednak mogła by częściej się uśmiechać:)

maria_88_3

Tutaj się zgadzam ;-) Nie każdy musi lubić takie osoby, Jowita ma tyle samo zwolenników co przeciwników. Jedni lubią takie charaktery, inni nie i tyle. Nikt nie ma prawa nikogo zmuszać do polubienia jej na siłę :) Faktycznie, napiszę to drugi raz, Jowita wkurzyła mnie z tym co powiedziała o Dadze i o przyjaźni, i tymi całymi piętrami wieżowca. ;)
No i fakt, mogłaby się częściej uśmiechać a nie chodzić cały czas taka nadąsana ;) Bo ślicznie się uśmiecha, a ta wiecznie skwaszona mina zaczyna mnie wkurzać powoli :P

pampeluna94

No to się zgadzamy:). Uśmiech ma ładny i z Dagą przesadziła. Choć skoro Daga jest na parterze, to Mikser juz chyba w piwnicy, może dlatego tak mówi do radka by się z nim nie przyjaźnił już. Tak czy owak Mikser i Radek wiele dla siebie zrobili i muszą się przyjaźnić:), a nie kłócić o głupoty.

marajka

Proszę czytać ze zrozumieniem. Nie mówiłam o jej przeszłości, nie napisałam także nigdzie że imponuje mi w niej że ćpała czy robiła karierę przez łóżko (ROBIŁA, nie mylmy czasów). Napisałam, że imponuje mi bezwzględnością, zdecydowaniem, krytycznością, pewnością siebie, wytrwałością w dążeniu do celów. Poza tym podoba mi się to że jest taka jaka jest i nie robi z siebie ofiary, a to że kiedyś ćpała czy robiła karierę przez łóżko - mam to gdzieś, naprawdę. Uwielbiam ją za to jaka jest, uwielbiałam od samego początku i uwielbiać będę - niezależnie od sytuacji.

pampeluna94

Skoro jest taką ważną personą umysłową w tej firmie (tylko nie wiadomo co ona robi), to kiedy zdobyła wykształcenie?

Jakieś dwa lata temu pracowała jako zaopatrzeniowiec i dostarczała alkohol do BarBariana, a tu nagle taki awans?

kokakok

Ona nie ma wykształcenia. Tak jak Radzio( ale on coś tam umie). Zdobyła i niestety nadal zdobywa karierę przez łóżko. Przespała się za awans na wyższe stanowisko i zaszła w ciąże. A to było całkiem niedawno a nie miliony odcinków temu... Gdyby rzeczywiście się zmieniła, doceniała Radka i robiła normalną karierę przez pracę, nikt by sie jej nie czepiał. Daga też dawała dupy i ćpała, ale teraz normalnie pracuje i ma talent a Jowita cięty język, ładny tyłek i tyle.

maria_88_3

"Zdobyła i niestety nadal zdobywa karierę przez łóżko"
Nadal zdobywa? Z tego co pamiętam, a oglądam każdy odcinek, jej relacja z Damianem i jednocześnie koniec załatwiania awansów przez łóżko zakończył się wraz z ich rozstaniem.
Czy przypadkiem nie dopowiadasz sobie za dużo? Bo Jowita nie robi kariery przez łóżko, ROBIŁA. Teraz awansuje jak normalny pracownik, ale może jesteś jasnowidzem i wiesz co ona robi między scenami?
ROBIŁA KARIERĘ PRZEZ ŁÓŻKO - czas przeszły, teraz gdy jest z Radkiem, jest wobec niego uczciwa jeżeli chodzi o te sprawy.

ocenił(a) serial na 4
pampeluna94

Ja też się cieszę, że tej sierocie w końcu ktoś powiedział, to co myśli.

użytkownik usunięty
CharmlessMan00

No Luiza usłyszała kilka słów prawdy na swój temat jaka jest!. Zamiast się ogarnąć wybiega z płaczem jak małe dziecko.

ocenił(a) serial na 4

robi to co umie najlepiej ;)

użytkownik usunięty
qwerty95960

Wiadomo i nic więcej nie potrafi :)

ocenił(a) serial na 10
pampeluna94

Ja tam luize lubię ale jowite uwielbiam :**

ocenił(a) serial na 4
witek_38

zenada juz z tym publicznym masturbowaniem sie...

marajka

@Marajka trafna i celna uwaga :D

ocenił(a) serial na 4
mrowa93

do uslug :)

marajka

Nie wiem czym taka Jowita może zaimponować. Opozdę mogą lubić bo jest chyba sympatyczna, ładna i ma fajną figurę ok, ale postać Jowity jest okropna. Owszem miała racje przywalając Luizie bo ona jest sierotą a raczej nie jest pewna siebie w porównaniu z Jowitą, bo gdyby Luiza była pewna siebie to zamiast płakać odpowiedziałaby coś tej"szmacie". Ja np bym powiedziała że Radka też jest szkoda dla takiej materialistycznej dziwki:P.

ocenił(a) serial na 4
maria_88_3

zgadzam sie w calej rozciaglosci

ocenił(a) serial na 10
maria_88_3

Grzeczniej o niej k#urwa

witek_38

mysle że grzeczniej na temat takiej osoby jak Jowitka nie można napisac,to co napisała
maria_88_3 i tak było łagodne,w sumie tylko tyłkiem potrafi kręcic przed Radkiem.Mikser juz nie długo opisze o niej całą prawde....dojdzie do ostrej bójki,ale przynajmniej powie prawdę

ocenił(a) serial na 10
aron312

Jowita to prawdziwa kocica drapieżna :)

witek_38

To zgłoś się na casting i zagraj z nią. I ty zamiast Radka będziesz biegał za nią jak piesek. Chętnie popatrzę:).

maria_88_3

xddd 10/10

aron312

Taa, powie prawdę. A już nie pamięta jak to on był na dole w związku z Dagą, debil. Niech lepiej Luizke na leczenie psychiatryczne wyśle (o ile jeszcze się da) a nie będzie Radka pouczał, skoro jeszcze nie dawno sam był podwładnym Dagi.
Radek przynajmniej tworzy z nią w miarę normalny związek. Z kasą jeszcze im się ułoży, jak tylko Jowita się dowie o jego problemach to dojdą do porozumienia i przestanie go ciągać po restauracjach. A Mikser z Luizą? Zrywa z nim przynajmniej raz w tygodniu, bo ktoś ją hejci w internecie. Zobaczymy jak długo to ich "szczęście" potrwa, pewnie znów ktoś napisze o niej parę słów prawdy, biedaczyna się popłacze i spierdzieli mu z oczu. Oby, Mikser zasługuje na kogoś lepszego niż Luiza.