4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34591
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

W zeszłym tygodniu oglądalność wynosiła 1.95 mln. Jednakże Pierwsza miłość przegrała tylko ze Szpitalem (2.20 mln), a wygrała z Klanem (1.90 mln).

no_bo_co

Słabo trochę. Muszą coś zrobić, żeby poprawić oglądalność.

ocenił(a) serial na 4
no_bo_co

noo w sumie teraz lecą gówniane odcinki. pawcia by dali to by oglądalność znacznie wzrosła :D

ocenił(a) serial na 9
mateusz815

a co by paweł pomógł. moim zdaniem to by nic nie dało. Paweł wystepowal kiedys i na polowie ludzi ogladajacych nie zrobilo by pewnie wrazenia ze teraz wroci...... sama nmw :/

alexandrax123

Jak by nic nie dało. Ludzie lubią Pawła . Wczoraj czytałem o oglądalności serialu, jak na 4 odcinki wrócił Krawczyk, odrazu oglądalność skoczyła.

ocenił(a) serial na 5
mat161

Też to czytałam dawno o tym pisali .

ocenił(a) serial na 10
gumis882

Ja też śledzę oglądalność i to najsłabsze otwarcie w ostatnich latach. A bo i coraz to gorsze finały sezonów... zero emocji na końcu jak i początku.

ocenił(a) serial na 5
Zgiebongo

No takie fundują nam wątki a później się dziwią,że oglądalność spada na łeb na szyję.

ocenił(a) serial na 5
gumis882

i mają teraz 1,95mln widzów są już blisko do upadku serialu ,że może zniknąć z anteny.

gumis882

Widać jak Zając i Pawła nie ma, to wszystko powoli idzie w dupę. Paweł ( oczywiście tylko ten jeden jedyny, pierwszy ) musi powrócić, bo jak tak dalej będzie to nawet Zając albo Banasiuk nie zostawią ludzi przy serialu.

ocenił(a) serial na 5
mat161

No niestety wali się ten serial .

ocenił(a) serial na 1
no_bo_co

To prawda, ja sam w tamtym sezonie obejrzałem wszystkie odcinki a teraz po 6 odcinkach tego sezonu obejrzałem 1 i to w dodatku wczoraj i jakoś mnie wciągnął. Nuda nuda i jeszcze raz nuda.

ocenił(a) serial na 8
no_bo_co

aż tak niska?Kiedyś czytałam,że jak serial ma poniżej 2ml oglądalności dyrekcja Polsatu ostro zastanawia się nad końcem,tak było np.z serialem Linia życia

ocenił(a) serial na 5
ewi184

No ponos ma tak niską oglądalność właśnie oglądałam ten serial Linia życia fajny to był serial . To dyrekcja zastanawia się nad zakończeniem Pm?

gumis882

Myślę, że jak oglądalność będzie się utrzymywała poniżej dwóch milionów, to zdejmą serial.

ocenił(a) serial na 5
no_bo_co

aha no jak będzie niska jak było z tym hotelem 52 to poleci serial z anteny.

ocenił(a) serial na 8
gumis882

nie wiem czy już myślą o rezygnacji z PM ale jak Linia życia miała 1,9 to skończyli nagrywać,a serial był fajny tylko miał fatalną godzinę do oglądania

ocenił(a) serial na 5
ewi184

No puszczali ten serial Linia życia o 20.00

gumis882

O 19.30 ją puszczali.

ocenił(a) serial na 5
no_bo_co

To znowu ta pora nie była zła.

no_bo_co

Prawda jest taka, że aktualna fabuła głównie skupia się na nowszych bohaterach, z tych postaci, które były od początku, to właściwie tylko Kinga ma jakiś wątek i powiedzmy, że Marian. Widocznie widzów to nie zadowala. Tym bardziej, że obecne wątki są naprawdę bzdurne. Fajnie, jak jest taki jeden czy dwa, ale powinny to być raczej wątki poboczne, a nie główne. Poza tym w tej chwili seriale ogólnie nie mają wysokiej oglądalności. Ludzie chyba dopiero ogarniają, że sezon ogórkowy się skończył. Przyznam, że w minionym tygodniu też nie kojarzyłam, że już mamy wrzesień :D

LiLuLa

Mysle, ze Polsat nie zdejmnie Pm z anteny, poniewaz jest to JEDYNY serial Polsatu z takim stazem, inne sa tylko kilku sezonowe. Stracil by bardzo duzo, gdyby go zdjeli. Fakt, daliby jakis nowy, ale chyba zaden juz nie doczeka sie 10 lat. Po za tym to, ze ma mala ogladalnosc w tv jeszcze nic nie znaczy. Pomyslcie ile osob oglada serial w necie? Chyba wiecej niz w tv, bo wielu ludzi pracuje zarowno o 18 jak i o 14. Niech podlicza ogladalnosc w internecie i zobaczymy co wtedy powiedza.

ocenił(a) serial na 5
Majka_37

Też racja sobie po oglądają serial na ipli. A zdjąć by mogli jak oglądalnośc by się nie podniosła. Ale widać nie patrzą na to .

Majka_37

Myślę, że ludzie już nie chcą nowych seriali tego typu. I to przemawia za tym, że PM raczej zostanie w ramówce Polsatu, jeszcze ze dwa lata, nawet jakby była taka oglądalność. Ciągle jakiś nowy się pojawia, a potem nagle okazuję się, że koniec emisji. W pierwszych odcinkach zawsze jest duże zainteresowanie. Na to nie można patrzeć. A PM oglądam najczęściej w internecie. Oni pewnie mierzą oglądalność internetową. Problem polega na tym, że rzadko kto ogląda na ipli ( gdzie pewnie tylko tam jest mierzona oglądalność z internetu ) bo są reklamy, wolą oglądać gdzie indziej, gdzie reklam nie ma. A wtedy nie można zobaczyć ile osób oglądało, bo oglądają na fanowskich stronach serialu.

użytkownik usunięty
mat161

Fakt,że teraz PM jest nudne. Dobrze,że Samanty już nie ma.. ulga ogromna!

A dla mnie wątek Samanty w Wadlewie był jednym z najfajniejszych od dawna :) Ta postać mogłaby zostać na stałe :)

LiLuLa

Po prostu PM odeszła od pierwotnych założeń, pewnie stąd te problemy. Kiedyś to był serial opowiadający w głównej mierze o losach Majki i Pawła oraz ich przyjaciół/rodziny.

no_bo_co

W tym tygodniu Klan (1,79 mln) wyprzedził Pierwszą miłość (1,43 mln) i Szpital (1,55mln). Przez co PM spadła z drugiego na trzecie miejsce.

ocenił(a) serial na 5
no_bo_co

Widze jeszcze oglądalność im spadła na 1.43mln widzów.

ocenił(a) serial na 10
no_bo_co

A to już są bzdury, no bo co wrócił do pisania fantasy <3

ocenił(a) serial na 5
Zgiebongo

To co straszy jak by mieli taką oglądalność to dawno by ten serial zrzucili z anteny.