W Wadlewie będzie się działo! Na wieś zjadą się bardzo nietypowi goście. Magda i Jerzy zwiedzili wraz ze swoim osiołkiem już niemal całą Europę, jednak mają już dosyć konsumpcyjnego stylu życia i pogoni za pieniędzmi. Teraz wspólnie pieszo wędrują po świecie i trafiają do posiadłości Mariana Śmiałka… zresztą nie tylko oni! A w Wadlewie, jak zawsze, będzie się działo!
Wadlewo stanie się prawdziwym miejscem spotkań. Do podwrocławskiej wsi na początku zawitają Magda oraz Jerzy… a wraz z nimi osiołek! Para zwiedziła razem już całą Europę. Jednak teraz mieli dość konsumpcyjnego stylu życia i pogoni za pieniędzmi. To skłoniło ich do pierwszych wędrówek po całym świecie… trafiło więc także na Wadlewo.
Marian Śmiałek przybycie niespotykanych gości traktuje jako znak opatrzności, jest tym podekscytowany. Emilka i Aurelka natomiast starają się ostudzić zapędy Mariana przed okrzyknięciem Wadlewa ”nowym Betlejem”. Tymczasem do gospodarstwa trafiają kolejni goście. Marcel, Konrad i… czarnoskóry Bernard z prezentami dla sympatycznych globtroterów! To przekonuje Mariana, że na jego podwórku dzieją się rzeczy, o których filozofom się nie śniło! Nowi goście zostają przyjęci przez wadlewską społeczność bardzo ciepło – zatrzymują się oni na wsi na dłużej, niż zakładali. Pod wpływem ich wizyty, ktoś zdecyduje się odmienić swoje życie! Kto to będzie?
Haha czytałam o tym. Nie mogłam uwierzyć! Oni robią z tego serial fantastyczny czy jak???
Pewnie odmieni się życie Śmiałka który okaże się aniołem Gabrielem.
Pewnie stanie się cud i okaże się, ze Emilka jest w ciąży. Oczywiście będzie to niepokalane poczęcie, bo przecież Bartek jest bezpłodny ;P