Jestem rozczarowany że taki banalny finał ma tak huczna i trzymająca w napięciu sprawa. Przecież Olgierd był najbardziej podejrzewany na forum, to że Olgierd okazał się zabójca jest za proste.
Mógł być to każdy- Izabela, Nathan, Czarek, ktoś z polecenia Karola, samobójstwo Igora, upozorowanie śmierci lub cokolwiek. Ta sprawa mogła mieć dużo ciekawszy finał. Już jakby Weksler to zrobił to by było ciekawiej. Ale całe szczęście że nie okazał się to Radek lub Król.
I jeszcze do roli Olgierda wzięli Grabowskiego ;/ Jemu tylko rola Ferdka wyszła i powinien Bogu dziękować że dostał tę rolę w 99. On w każdym innym serialu gra tak samo nudno, sztywno itd. Jak do Sabiny mówił "A gówno mnie to obchodzi" to jakbym słynnego "jełopa" słyszał. A Rafał Mohr b. fajnie odegrał swoją rolę, pasuje do roli c*py (Rafał z Graczyków) i do czarnego charakteru.
Grabowski to świetny aktor, bez dwóch zdań. Miażdży jako Ferdek "daj mnie nogę, daj mnie nogę" :D a role w "Pittbullu" czy "Odwróconych" to mistrzostwo jak dla mnie.
Od początku pisałem, że to tatuś go zabił. Scenarzyści nawet nie kierowali na niego podejrzeń, a to już było podejrzane. Myśleli, ze zaskoczą wszystkich, widać że mają widzów Pierwszej Miłości za kompletnych kretynów
fakt, głupio to zrobili. Mogli przesłuchiwać mniej więcej po równo, a na stronie mógłby się pojawić plakat z podejrzanymi: Radek, Grzegorz, Olgierd, Karol, Natan, Czarek i jeszcze parę osób do tego jak np. Daga, Iza, a nawet i Stolarczyk żeby były jakieś opcje i pytanko: KTO ZABIŁ. A tak opcje były trzy: Karol (i znowu za kratki), Olgierd (i tak jest mało ważny, więc nikt się nim nie przejmie, Natan (też nowa postać), albo na upartego ktoś zupełnie nowy kogo wymyśliliby specjalnie po to żeby wpakować go do więzienia, np. jakiś nieznany wcześniej wróg Igora, który trafił w moment żeby się go pozbyć albo co. Chała wyszła z tego wątku.
No tak dobry, ale trochę wydaje mi się malafrezjo że jednowymiarowy. Oczywiście role w Kiepskich i Pitbullu rewelacyjne ale w tych serialikach jak występuje gościnnie to gra tak samo. Może po prostu seriale obyczajowe nie są stworzone dla niego.
http://pierwszamilosc10.pl/olgierd-zabil-igora/ to jest największy dowód że ta strona jest głupia i dziecinna. Żeby taki spojler już w samym tytule artykułu dać? Mogli zamiast "Olgierd zabił Igora!!!" dać tytuł "Wiemy kto zabił Igora/Sprawa zabójstwa Igora wyjaśniona!" a kto chciałby poznać prawdę to wszedłby w rozwinięcie artykułu. Są ludzie, którzy wchodzą na tę stronę, ale może nie chcą od razu poznać zakończenia wątku tylko obejrzeć na żywo finał sprawy. I te powtarzane zdania w artykułach, po 1000 wykrzykników "Olgierd zabił syna, ojciec Igora zabił syna" itd. Żenada
Daj spokój. Rozumiem, że można się wkurzyć jak ktoś zdradzi zakończenie filmu na który chcemy iść do kina, ale to jest tylko głupkowaty serial.
nie no mi to wszystko jedno, ja chciałem poznać zakończenie ale tylu ludzi woli pozostać w niepewności, takich rzeczy się nie robi...
Ja już od dawna tego bloga nie traktuję poważnie. Jego autor nie dość, że napier.... wykrzyknikami i wykrzyknieniami jak poparzony, to jeszcze czasem zmyśla różne informacje, żeby wzbudzić jak największą sensację. Wcześniej furorę robiły takie nagłówki jak "Szymon i Marysia będą razem!!!", "Radek zabija Igora!!", "Julian zabił Igora?!", jeszcze ostatnio był "newsik" o tym, że Paweł i Marysia na pewno będą razem po powrocie Krawczyka i że Hubert i Majka się rozstaną, a żadne oficjalne spoilery nic o tym nie mówią. Żałosne postępowanie i tyle...
A według mnie Olgierd zabójca to ciekawe zakończenie i nie ma co narzekać. Zaskakujące, bo jednak ojciec zabił syna, a na pewno nie każdy go podejrzewał. Owszem - przewijał się, ale więcej podejrzeń było przy Karolu czy Natanie, a nawet Izabeli. Przy ostatnich scenach trochę żal, że już nie zobaczymy takich świetnych aktorów jak Mohr czy Grabowski (znakomicie zagrali te finalne sceny). Wątek trochę przydługi, ale nie ma co lamentować - to w końcu tasiemiec :)
No w sumie po obejrzeniu ostatniego odcinka sezonu (ostateczne zamknięcie starych wątków, od następnego odcinka przeniesienie się o 2 miesiące) stwierdzam, że wątek zabójstwa Igora nie został spieprzony, okoliczności tego zabójstwa miały jednak uzasadnione logicznie podłoże, sposób i reakcja Olgierda też były ciekawe.
Mohr z Grabowskim zagrali fantastycznie. Nawet tych dwoje policjantów patrząc na Grabowskiego jak zeznaje, wygladaja jakby podziwiali jego kunszt, ktorego pewnie nigdy nie osiągną haha :D