PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468032}

Pingwiny z Madagaskaru

The Penguins of Madagascar
2008 - 2013
8,0 128 tys. ocen
8,0 10 1 127560
8,2 24 krytyków
Pingwiny z Madagaskaru
powrót do forum serialu Pingwiny z Madagaskaru

Humanizacje

ocenił(a) serial na 7

Wiem, że nie wszyscy je lubią, ale jestem ciekaw, w jaki sposób wyobrażacie sobie pingwiny, ich
przyjaciół i wrogów jako ludzi.

ocenił(a) serial na 10
n00bers

Eeeh, moje w porównaniu z Waszymi są durne i dziecinne... Pingwiny z nałogami? Nie, to nie dla mnie...

ocenił(a) serial na 7
RaptorRed

Jedni lubią patrzyć na świat przez różowe okulary, a drudzyu wręcz przeciwnie.
Ja należę do tych drugich :P

ocenił(a) serial na 10
n00bers

No to:

Skipper - brunet, ciemnoniebieskie oczy, koło 40-stki, pochodzenia duńskiego. Używa 44 Magnuma. Charakter jak w serialu.

Kowalski - Polak rzecz jasna, też koło 40-stki, niebieskooki blondyn (^^). Trochę wbrew patriotyzmowi używa niemieckiego Waltera P99. Zakochany w aktorce Doris. Nałogowy palacz.

Rico - jakieś 30 lat, psychol o japońskich korzeniach, zawsze obwieszony bronią - pistolety wszelkiego rodzaju, AK-47, katana, C4...

Szeregowy - jakieś 20 lat, Anglik. Przeciwny używaniu przemocy, ale zawsze ma przy sobie Berettę 25.

Julian - madagaskarski książę, po 20-stce. Nosi DJ-skie ubrania, ma ADHD.

Maurice - sługa Juliana, koło 40-50 lat. Ma nadwagę i interesuje się komputerami.

Mort - jw, sługa Juliana. Nastolatek. Ma obsesję na punkcie stopy i nie jest całkiem zdrowy psychicznie.

Dr Francis Blowhole (angielskie nazwisko lepsze) - Amerykanin o francuskich korzeniach. Psychopata, chcący zawładnąć światem.

Czerwony (nie mam pomysłu na nazwisko) - Rosjanin, przeklęty komunista. Zamierza przywrócić komunistyczny porządek świata.

Nigel - wujek Szeregowego, tajny agent brytyjski.

Doris - jakieś 35 lat, znana aktorka. Szatynka, gardząca Kowalskim.

Ja Cię, dziwne... głupie!

ocenił(a) serial na 10
RaptorRed

Hoo, jestem pod wrażeniem!
Ja nie potrafię zobaczyć ich jako ludzi- no, chyba, że jako to Winx ._.

ocenił(a) serial na 7
RaptorRed

Nie, fajne!
Ja tam na razie to wyglądu wagi nie przykładam :P
Czekaj, no ja na razie Bulgota aka Blowhole nie opisywałem?

Dr (jakiśtam, coś się później wymyśli) Blowhole(fakt, angielska nazwa lepiej brzmi)-psychopata z manią wielkości, chce zawładnąć światem. Gdy był w wieku ok. 14 lat uciekł z domu. Ma olbrzymią bazę, o której istnieniu nikt nie wie. Jest największym sprzedawcą broni na czarnym rynku. W jego fabrykach pracują Azjaci, sprowadzani z przeludnionych miast. Jest obrzydliwie bogaty. Osobiście znęca się nad złapanymi wrogami. Nie stroni od narkotyków i alkoholu.

Nigel-tutaj nie ma co zmieniać, może ja bym jeszcze dodał jakieś nieistotne szczegóły....

Rockgut-jeden z bliźniaków, które podczas wojny rozdzielił Czerwony. Chce ubić go za wszelką cenę.

ocenił(a) serial na 10
n00bers

Yyyy.... Okej...
Rockgut mnie rozbił!

ocenił(a) serial na 7
RaptorRed

Pozytywnie?

ocenił(a) serial na 10
n00bers

Raczej tak, genialne i śmieszne (dla mnie).

n00bers

Hmm... Przechodzimy do humanizowania czarnych charakterów i nie tylko. Ok

Dr. Bulgot- należy do pierwszej 10 najbardziej poszukiwanych przestępców w USA. Chce przejąć władzę nad całym kontynentem, ale powstrzymuje go dobrze nam znany oddział konandosów. Wypowiedział im prywatną wojnę. 43 lata.

Hans- dawniej najlepszy przyjaciel Skippera, po incydencie w Danii jego wróg. Właściwie poza nimi nikt nie wie co się tam stało. Wiadomo tylko że zamieszana w to była jakaś kobieta i że polała się krew. Za wszelką cenę chce porwać Skippera i oddać w ręce Duńczyków by się do niego przekonali. Zdesperowany i z lekka chory psychicznie. Starszy od Skippera o rok.

ocenił(a) serial na 10
n00bers

Jeśli o wiek chodzi to moi są przed czterdziestką. Szeregowy oczywiście najmłodszy. No a potem lata lecą, współpracują razem. O tak, zhumanizowane pingwiny które mają krew na rękach - zabij zanim zabiją ciebie. Zresztą Hans tez w tym siedzi.

ocenił(a) serial na 7
Ingrid_Fox

I to jest dobry tok myślenia!

ocenił(a) serial na 10
n00bers

Tak. Mamy podobne podejście do tematu.

ocenił(a) serial na 7
Ingrid_Fox

Czyli choć raz się zgadzamy?

ocenił(a) serial na 8
n00bers

Hm.. Ja tam nie przepadam za humanizacjami, ale z powodu bardzo nudnego polskiego zaczęłam pisać jakieś krótkie opowiadanie w którym:
Skipper jest niski i gruby, dowódca, nic nie umie, więc wyręcza się swoimi podwładnymi. Pracę jako komandos dostał poprzez wtyki w rodzinie.
Szeregowy to zdziecinniały, drobny chłopczyk około 18 lat. Jest na stażu. Zajmuje się głównie robieniem kawy i sprzątaniem
Kowalski to naukowiec, kilka razy dostał nagrodę Nobla a jego wszystkie sprzęty działają, bo w czasie ich konstruowania pali marihuanę. Marzy o karierze piosenkarza.
Rico to przystojny amant z blizną pod okiem, pije tylko ekskluzywne drinki. Wszystkie kobiety na niego lecą. Małomówny i tajemniczy.
Marlenka to sekretarka oddziału. Próbuje rozkochać w sobie Skippera, by dał jej lepszą pracę.

._.

ocenił(a) serial na 7
Merkura

Ok....
.____.
Przebiłaś chyba wszystkich...

ocenił(a) serial na 7
n00bers

I ciekaw jestem, jak wyglądałaby akcja, takiego oddziału......

ocenił(a) serial na 8
n00bers

Jak chcesz to mogę wrzucić tutaj te swoje superhiper opowiadanie.

A tak właściwie to nie mogę się nadziwić, że coś takiego napisałam.

ocenił(a) serial na 7
Merkura

Wrzucaj, ciekaw jestem ;)

n00bers

Dawno temu, w odległej galaktyce:
Skipper- Weteran wojny z Zordanami, jeden najlepszych komandosów galaktyki.
Kowalski- Wysoki i szczupły strateg, udaje sztywnego, ale jest romantykiem
Rico- Niezbyt inteligentny, za to nadzwyczaj silny. Po prostu koleś od demolki.
Szeregowy- Sierota adoptowana i wyszkolona przez Skippera. Nie lubi walki i bardzo opiekuńczy.
Julian- Przywódca związku galaktycznego, niezbyt poważny i trochę świrnięty.
Maurice- Tłusty doradca Juliana. To on zajmuje się polityką
Mort- Sługa Juliana z ADHD.
Marlenka- Przyjaciółka, którą pingi spotkały w pierwszej części na planecie Zordan.
Imperator Bulgot- Władca Zordanu, chce rządzić Galaktyktyką
Hans- Zdradził Związek Galktyczny, jednak Skipper odstrzelił mu rękę. Odtego czasu chce go zabić. Maluje twarz jak maskonur
Parker- Łowca nagród, wynajęty przez Bulgota.
Rocgat- Najlepszy z najlepszych
Doris- Siostra i szpieg Bulgota, która przeszła na stronę dobra.