PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468032}

Pingwiny z Madagaskaru

The Penguins of Madagascar
2008 - 2013
8,0 127 tys. ocen
8,0 10 1 127343
8,3 23 krytyków
Pingwiny z Madagaskaru
powrót do forum serialu Pingwiny z Madagaskaru

Opowiadania 

ocenił(a) serial na 8

No cóż... Chyba każdy na tej stronie czyta opowiadania Angeli, ale byłoby jeszcze lepiej, gdyby
zrobili z tego odcinki. A zatem macie okazję spełnić te marzenia. Jeśli połączymy swoje siły i
zdolności to możemy jej pomóc. ;)

No tak, więc jeśli chcecie się przyłączyć do akcji to kilka osób jest potrzebnych:

Ktoś kto ma Twittera, albo wie jak się nim posługiwać (tutaj niestety zawiodłam)
Ktoś kto dogadałby się po Angielsku i przetłumaczyłby jej opowiadania
Ktoś kto napiszę do producentów przekonywujący list, dlaczego powinni wziąć jej
opowiadania.

Jeśli połączymy siły to może się udać i wykorzystano by jej scenariusze. ;)

użytkownik usunięty
Angela1997

Nie, to jednak nie Malkowicz. Schooley powiedział, że jego nazwisko to "Kowalski". Ale imię? Oczywiście, że się zapytałem... "The same as Lt. Columbo's.". Tyle mi powiedział. Kto to jest, bo nie bardzo wiem?

Jednak ciocia Wikipedia wszystko wie... Pisze tam, że albo "Philip" (Filip), albo "Frank" (Franek!).

ocenił(a) serial na 8

Porozmawiaj z nim. Powiedz, że mamy super scenariusze i zapytaj, czy mógłby na nie rzucić okiem. :P

użytkownik usunięty
Merkura

Tweetnąłem mu. Teraz tylko czekać na odpowiedź... O ile takowa będzie. Tylko że nie znam jego e-maila, napisałem mu, aby mi go podał. Oczywiście z uprzejmością. ;)

ocenił(a) serial na 8

To teraz czekamy na odpowiedź. :D

ocenił(a) serial na 10
Merkura

Ja przez was mam dzisiaj totalny nie ogar!
Chodzę tylko po domu i szczerzę się jak głupia!
Ja ciem,jaka wariatka ze mnie!
Dobra,spokój...
Oddychaj...

ocenił(a) serial na 8
Angela1997

Zaparz sobie herbatki i posłuchaj muzyki. Mi to zawsze pomaga.

ocenił(a) serial na 10
Merkura

Muzyka?
Połowa piosenek kojarzy mi się z pingusiami.
Herbatka to spoko pomysł!
O ile jej nie wyleję ; )

użytkownik usunięty
Angela1997

To posłuchaj "Koko Koko Euro Spoko". Momentalnie przestaniesz się szczerzyć, gwarantuję ci.

ocenił(a) serial na 10

Hahahah,ale ja nawet z tego się śmieję,bo mi się ciągle Julianowa wersja przypomina ;P
A tak właściwie to jest chore.
Nikt nie lubi tej piosenki to jakim cudem ona wygrała?!
Chyba sami emeryci głosowali...
;P

ocenił(a) serial na 10
Merkura

Hehe,a może lepiej zacząć od W Polsce też są fani pingwinków!
Kochamy je!
Ej to bym chyba nawet napisała
WE LOVE THEM!
Buhahaha ;P

Merkura

Po kolei:
1. YAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAY!!!!!!!!!!!!!!!!
2. Widzę, że już jest "po ptokach" jakby to powiedziała moja ś.p. babcia, aczkolwiek...
a) kont na twitterze: 0
b) znajomość anglika: "Mniej niż zero..."
c) umiejętność przekonywania ludzi do czegoś: hm... powiedzmy ~80%
Ale nigdy nie przekonywałam ludzi w tak ważnej sprawie! Potrzebowałabym kogoś do pomocy, oczywiście jeśli chcecie, żebym wam pomogła. I kurde, tak się cieszę! Szkoda że nie zobaczyłam tego tematu wcześniej, to może bym coś zrobiła. I kurde, nawet mój pesymizm zamilkł! YAY! I nawet jeśli wam nie pomogę, to wiedzcie, że was wspieram duchowo :D

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Mogłabyś mi pomóc napisać ten list ;D
Hehehe,a ja myślałam,że to ty będziesz najbardziej sceptyczna ; )
A tu taka miła niespodzianka!
Dziękuję za takie poparcie ; )
Nie spodziewałam się tego,szczerze mówiąc ; 0

Angela1997

Haha, ja jestem sceptyczna w wielu pomysłach, ale są sytuacje, gdzie wyrzucam pesymizm (nie realizm, pesymizm, podkreślam) w kąt i staje się Pinkie Pie... tzn. optymistką. I chętnie ci pomogę w napisaniu tego listu :) Bo naprawdę ci się to należy :)

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Eee,akurat list to nasze wspólne dobro ;P
Mam e-mail,więc wystarczy napisać wiadomość i przy okazji spytać o odcinki czy zlot fanów ;D
A ja jestem realną optymistką ;D

Angela1997

Zlot fanów i odcinki - przeczytałam ten temat dość pobieżnie - o co chodzi?
Ja jestem albo pesymistką albo optymistką. Realistką rzadko.

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Hehe, ja realistką nie jestem prawie nigdy ;P
Hej! Skoro twitt założony... I w ogóle... Mój ang. też mniej niż zero... :/
Pomogę wam pisać ten list! :D Nic więcej nie mogę zrobić, a stać z boku nie zamierzam! ;D

użytkownik usunięty
Szeherezadaa

Po polsku?

ocenił(a) serial na 10

Nom... Jakichś tam zdolności dyplomatycznych nie mam... Ale... ;)

ocenił(a) serial na 10
Szeherezadaa

No po polsku.
Do Polskiej Agencji Nicka.
Bo w sprawie odcinków i zlotu,to oni mogą coś zrobić ; )

Angela1997

Po polsku, o tłumaczenie będziemy się martwić potem. Najpierw w ogóle trzeba napisać ten list.

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

No dokładnie!
Musimy się jakoś ugadać,jaka ma być jego treść i w ogóle. ;D

użytkownik usunięty
Merkura

Osobiście tweetnąłem pościka o naszej akcji na moim profilu (świetna okazja do przetestowania strony!). Może kogoś zwerbujemy? W grupie siła! Akcja "Podaruj Angeli Słońce" rozpoczęta! ;)

ocenił(a) serial na 10

Hehe ^^ Niezła nazwa :D

ocenił(a) serial na 10
Szeherezadaa

Hahahaha,no nazwa cudna!
Zwłascza,że faktycznie jestem trochę nie ten teges ;P
Więc i Fundację Polsat można w to wciągnąć.
Tylko podbiorę siostrze papierki na autyzm i gotowe!
A tak na serio,to wielkie dzięki ;D
Nie dociera do mnie,że aż tak chcecie mi pomóc ;D

ocenił(a) serial na 8

Odpowiedzieli ci wreszcie na tą wiadomość Marcin?

użytkownik usunięty
LastDay

Nie. Bob był na stronie gdzieś tak pół godziny temu (tweeeet...), ale jeszcze nie odpowiedział. Dajmy mu szansę, w końcu może mieć dużo spraw na głowie. Rola producenta to nie zabawa.

ocenił(a) serial na 8

dobrze :D tylko tak się pytam. Trzymam za was kciuki, chociaż realizm też mam. Ale jak wam się uda, będzie świetnie.

użytkownik usunięty
LastDay

Kurde, jak nam się uda, to oznacza, że cuda się dzieją. Robert rozmawia właśnie z jakimś... SDS? Nie wiem, kto to, ale jakoś nie wygląda na to, że chce odpowiedzieć na to moje.

Niecierpliwość...

Jak nam się uda, to nie wiem co zrobię. Szanse są minimalne (oho, stary dobry pesymizm wraca), ale jak się uda, to naprawdę będzie oznaczać, że cuda się zdarzają.
"Podaruj Angeli Słońce" - od przeczytania tego minęło 5 minut, a ja nadal nie mogę przestać się śmiać xD

ocenił(a) serial na 8
Flutterlie

ja tak samo. Mogę waz wspierać, ale .... czy coś z tego wyniknie to już nie zależy od nas. yhy...ja tak samo, jak się uda toooo...równie dobrze zaraz mogłoby się pojawić ufo. :P

ocenił(a) serial na 10
LastDay

Ja wam po raz setny dziękuję!
Jesteście kochani,że tak to ujmę!
Nawet geniusz by się wzruszył ;P
(I znowu nawiązanie do Kowalskiego,za dużo pingów dziś było ;P)
Naprawdę jestem wam strasznie wdzięczna za zaangażowanie!
Nawet jeśli guzik z tego wyjdzie,to jesteście moimi Herosami i dowodem na to,że są jeszcze dobrzy ludzie,na tym smutnym świecie!
DZIĘKUJĘ ;D

ocenił(a) serial na 8
Angela1997

Pomogę, ale co mam zrobić.

ocenił(a) serial na 10
lisek696

Zapytaj Merkury,ona tutaj zadanka rozdziela!
A tak w ogóle to dzięki za wsparcie ; )

ocenił(a) serial na 8
lisek696

Jak chcesz to możesz pomóc przy pisaniu listu, lub tłumaczyć jej opowiadania. Kurczę, wszystko się pomieszało. Musimy to uporządkować. :/

ocenił(a) serial na 10
Merkura

No troszkę...
Może zespoły???
Jakoś trzeba by było podzielić.
Ktoś za Twitta,ktoś za tłumacza,ktoś za list.
Ty tu Rządzisz Merkura.Jesteś Szefem ; )

ocenił(a) serial na 8
Angela1997

Patrz w dół;. :P

ocenił(a) serial na 9
Merkura

Moim zdaniem pomysł ciekawy i wart uwagi, jednak jeśli spojrzy się na to z innej perspektywy i przemyśli kilka spraw to ja również uważam że.. niemożliwym być? że tak powiem. W końcu jakie miałyby być powody wykorzystania tych scenariuszy przez autorów? Co mogliby w nich przedstawić. Przecież nie mogą ciągnąć cały czas tego samego wątku, może że jakiś film pełnometrażowy Xd nie no... ja to zawsze mam jakieś chore pomysły. Ale.. powodzenia, bo przecież nadzieję zawsze można mieć i tego wam życzę, by wszystko poszło jak najlepiej i po waszej myśli. Mogłabym się nawet w to zaangażować, ale widzę że tłumacza już macie więc ja tu będę zbędna. Ale zawsze możecie mnie informować jak tam sprawy się układają : ) Więc jeszcze raz POWODZENIA... bo naprawdę.. Angela jest taką osobą dla której warto się poświęcać. To że wspaniała z niej koleżanka to jeszcze zawsze ci pomoże oraz wesprze w trudnych sytuacjach. Najwyższy czas się jej za to odwdzięczyć i w końcu zrobić coś dla niej. Prawda ; ) ?

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

MIKA JA CIĘ KOCHAM!
Tak to pięknie napisałaś!
Ja cię!
Chyba już nigdy nie wejdę na filmweba ;P
Coraz bardziej się rumienię,gdy czytam wasze posty!
Przecież ja jestem zwyczajną dziewczyną z wielkimi marzeniami i chorą manią na punkcie jednego geniusza ;P
Mika,myślę,że tłumaczenie byłoby dla ciebie doskonałą rolą!
Marcin na pewno potrzebuje twojego wsparcia lingwistycznego...PRAWDA? ;O
Jeszcze raz,po raz kolejny DZIĘKUJĘ WAM!

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

Jak to było piękne to ja również... marzenie.. PIĘKNE jest to co ty reprezentujesz, dając nam coś naprawdę pięknego i niesamowitego. Ja już ci kiedyś to mówiłam ale nie zaszkodzi ponowić próby. PISZESZ GENIALNIE! JESTEŚ ŚWIETNĄ PISARKĄ, a marzenia są po ty by je spełniać! A czego się nie robi dla przyjaciół? Dzięki nim można osiągnąć z pozoru niemożliwe i sama mi to udowodniłaś.. Spójrz ile masz fanów.. osób które szanują, BA! uwielbiają twoje opi. Nie można przecież na tym poprzestać. Coś tak pięknego trzeba ujawniać a talentom pomagać się rozwijać. A ty... długo by opisywać. Jesteś naj, naj i jeszcze raz naj super-mega osobą jaką znam! I to ja Tobie dziękuję.. za wszystko..

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Ja Mika weź przestań!
Ja...ja..ja
(KOWALSKI DAJŻE MI TU TEN SŁOWNIK ;P)
Nawet nie umiem wam powiedzieć ile wam zawdzięczam!
Ja sama nie wierzę,że tyle osiągnęłam!
A przecież jestem zwyczajną dziewczyną ; )
Taką jak wszyscy...
Mika,ja tobie też dziękuję.
Ty wspierałaś mnie chyba od zawsze!I dzięki tobie do końca pogodziłam się ze swoją odmiennością!
I z tym,że jest ona czymś pięknym!
Dzięki wielkie.
Jesteś The Best!
Wszyscy jesteście THE BEST FOREVER!!
OOO zaszalałam ;P

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

D-DZIĘKUJĘ..
na nic więcej w tej chwili mnie nie stać.. choć chce mi się spać. To będę rymować. Choć beznadzieją nie grzeszę. I pewnie się ośmieszę. To i tak zaryzykuję, bo nic nie zmarnuję. Jestem frajerem, ty jesteś masterem. Mistrzem moim, ja ci mogę chleb kroić, bo tylko do tego się nadaje, a ty piszesz wspaniale. Ja żem jest kretyn i debil tęgim, ty przewyższasz wszystko do potęgi. I nic więcej nie dodam, bo siedzę nad tym godzinę, więc czas zjeść malinę. Łeb mnie boli, filmweb przeze mnie jest w niedoli. Tak się to pisze? Bo słownik ortograficzny w słoiku kisze. Moja dusza biadoli.. brakuje mi coca coli.. jej bombelków wspaniałych i przeżyć trwałych? Ja już może zakończę bo rymy w dziwny sposób kończę. Najważniejsze by piękno okazać, to które Angela pragnie nam pokazać. Jej opowiadania są wspaniałe a ja pije wodę w kranie. Nalewam do butelki i sprzedaje domowe kuchenki. Chcesz jedną? Chętnie ci ją dam, ale nic za darmo nie ma. Trzeba się postarać, by olśnić choćby Niemena. Szacunek do niego wielki mam. W jego opiekę się oddam. A ja spadam bo rymy mam jak z d*py Maryny : >
ALE JA JESTEM DZIWNE DZIECKO ! :D

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Hahahahaahha,zostań pisarzem wierszy komicznych!
To jest ekstra!
A śmiechu tyle,że szoook ; )
Jakoś nie chcę mi się rymować,więc
Miko,moja droga,talentu twego mi szkoda.
Zacznij doceniać w siebie,bo ja bardzo wierzę w ciebie.
Twa wyobraźnia cudowna,jest wręcz nadobna.
I rzeczywistość ubarwia genialnie,więc
przestań się oceniać fatalnie.
A ja bardzo cię lubię i z serca ci kibicuję!
:D

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

OooOoooOOO!
I ty napisałaś najwyżej 6 linijek i tak jest to lepsze od mojej beznadziei którą nazywam wierszem. Jak ty to robisz co? ale chociaż się ubawiłam to pisząc.. a może byłam po prostu głodna?
MMMmmm.. PALUSZKI !
RYBNE ! : O

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Pycha!
Ja,tak jakoś po prostu ;P
Cieszę się,że ci się podoba...
Ale twój wiersz jest zabawny!

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

wiesz.. wszystko co moje musi być zabawne.. choć!
chwila napięcia !
NIE ZAWSZE ! OOOOOO ! : O
Patyk.. o.O

Mika9842

Mika, ten wiersz jest...
HAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!
Serio, powinnaś zostać pisarką wierszy komicznych. Zaraz się udławię gumą przez ciebie xD Śmieszna śmierć. HAHAHA.
A wiersz Angeli jest cudny (jak jej opka)! "A przecież jestem zwyczajną dziewczyną" - ale każdy ma jakieś marzenie, i trzeba robić wszystko, żeby się spełniło :)
Tak w ogóle - patrzcie, my się nawet na oczy nie widzieliśmy (no, widzieliśmy Angie na zdjęciu, ale rozumiecie, o co mi chodzi), a pomagamy sobie jak najlepsi przyjaciele. W życiu bym nie pomyślała, że w Internecie jest tyle fajnych (skreśl to! Poprawka: ZAJEBISTYCH) osób :)

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Mówiłam,wiersz Miki wymiata ; )
N też to zauważyłam!
Jesteśmy taką zgraną paczką,chociaż nigdy nie mieliśmy nawet okazji poznać się w 'realu'.
;P
Ale cieszy fakt,że jest tyle apso-totalnie-cudownych ludzi na tym świecie!
I jeszcze raz wielkie dzięki :)

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

Hue Hue Hue ;D
Oj tam. Przepraszam że mogłaś z mojej winy dednąć !
Choć... DEAD! to moje powołanie. Ale.. powróćmy do rzeczywistości. Ja również uważam że niezwykłe jest to co robimy dla siebie nawzajem. W każdym z nas jest jakieś wsparcie dla drugiej osoby. Ja dzięki wam uwierzyłam w siebie. Uwierzyłam w to że świat wcale nie musi być dla mnie taki okrutny. Nadal dziwi mnie fakt że to właśnie przez internet znalazłam wspaniałych przyjaciół. Wy mnie nie wykorzystujecie dla swoich celów. Miałam wiele ,,przyjaciół", ale oni nigdy nie zrobiliby dla mnie czegoś tak wspaniałego co wy oferujecie mi każdego dnia. I za to ja również wam bardzo dziękuje. A najbardziej za to że w jakiś sposób musicie mnie znosić. Wiem.. jestem..
DZIWNE
DZIECKO : >

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Oooo,to było piękne ; )
Podpisuję się pod tymi słowami wielkimi literami ;D
A ty wcale nie jesteś dziwna.
Jesteś po prostu sobą ; )
A ja tez do normalnych nie należę ;D

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

Och... cieszę się ^ ^
Tylko że właśnie o to chodzi.. jestem sobą.. a to utrudnia mi kontakt z innymi rówieśnikami. Wiesz jak czasem trudno mi się z kimś dogadać? Każdy chce mnie zmieniać. A ja po prostu lubię siebie taką jaką jestem i nie mogę zrozumieć osób którzy nie chcą zrobić tego samego w stosunku do mnie. Nie chcą, albo nawet nie próbują mnie zrozumieć. Wy jesteście inne. Mam do was pełen szacunek i ful zaufania. To przy was mogę poczuć sie sobą. Nie muszę przed wami udawać kogoś kim nie jestem. Więc.. jeszcze raz.. i na tym raczej zakończę. Dziękuję wam