Ostatnio oglądałam sobie pingwiny i naszła mnie taka jedna myśl. Czy ten serial można
uznać już za kultowy?
Jest emitowany na trzech kanałach: Nickelodeon, Comedy Central oraz na TVP1
Oglądają to ludzie w każdym wieku
Niezapomniane teksty które są często powtarzane przez fanów
Wielka ilość fanów
Jest zakładanych setki fanklubów i blogów
A co wy o tym myślicie?
Na pewno jest to serial kultowy :). Oglądają go nei tylko dzieci, ale dorośli i moim zdaniem jedynie dorośli mogą zrozumieć pewną część serialu np.subtelną ironię do różnych filmów i książek vide "Jestem Końrad Waleńrod", oda do radości w jednym odcinku, tysiące nawiązań do Upiora w Operze w jednym odc. z dr. Bulgotem itd. Ten serial jest świetny. Wszystko uzupełnia doskonały dubbing - Boberek♥ co sprawia, że 1 odc, mozna ogladac 5 razy i się nie znudzi.
Nie powiedziałbym, że kultowy. Na to za wcześnie moim zdaniem. Film czy serial kultowy, to taki który odcisnął się w świadomości jak Gwiezdne Wojny i cytat "niech moc będzie z tobą" (można śmiało powiedzieć, że kilka miliardów ludzi zna ten tekst).
Popularny, to słowo tu lepiej pasuje. Przynajmniej na razie.
Nie mówię, że PzM nie będą kultowe, ale poczekajmy trochę, zobaczymy czy za rok dwa ktoś będzie o nich pamiętał czy znajdziemy sobie nowy obiekt porządania.
No a tekst Juliana: "Mówiłem, nie tykaj mnie w stopę" nie jest znany. Może nie tak jak "Niech moc będzie z tobą" ale i tak cała masa ludzi go zna.
Zgadzam się!
U nas w szkole niedawno (ku zdziwieniu kolegi) o mało nie umarłam ze śmiechu, słuchając dialogu między dwoma innymi kolegami na matmie:
- A teraz będę jak król Julian.
- Co?
- Ten z Pingwinów...
- Ty se obejrzyj na YouTube przeróbkę 0 Ivony!
- Nie będę oglądał takich głupot, hańba ci!
Teksty z PzM są znane bardziej niż nam się wydaje.
Dokładnie. Nawet jeżeli ktoś nie zna samych pingwinów to zna teksty. Dużo ludzi zna też teksty Juliana i pingwinów z filmu ,,Madagaskar"
Niestety, ten tekst, tak samo jak "Hańba ci" nie jest tak dobrze rozpoznawalny jak wspomniany przez Wookiego "Niech moc będzie z tobą" (chociaż ja bardziej rozpoznaję "I am your father". ;)).
CZEMU NIE CHODZĘ Z WAMI DO SZKOŁY !!!
Ale sami pomyślcie ile lat mają już gwiezdne wojny, a ile Pingwinki.
Gdyby Pingwiny miały tyle lat co Gwiezdne Wojny byłyby już czymś w stylu Guru dzisiejszych serialu animowanych :-)
To dobra, zrobię jakiś denny serial (oczywiście to tylko przykład!), wstawię go do internetu i posiadając niewiele widzów, poczekam dłuższy czas. Czy mój serial będzie kultowy?
ale pingwiny mają mnóstwo fanów. Są drugim najpopularniejszym serialem na nickelodeon i nie tylko w Polsce. Teksty z pingwinów zna prawie każdy. To czas tworzy historię.
Taak. Powinny być Pingwiny. A propos pytania czemu nie chodzimy razem do szkoły. Wyobrażasz sobie wszystkich największych (psycho)fanów Pingwinów z filmweba w jednej szkole? To na lekcjach by było tylko nawijanie o nich, rysowanie ich w każdym zeszycie itd. Takie idealne szkoły nie istnieją ;( Ale mam nadzieję że jak będzie jakiś zlot fanów PzM to się spotkamy:-)
na pewno przyjadę. A to z tą szkołą to faktycznie. Przecież u mnie jestem ja jedna, a i tak wszyscy mają już dość mojego ciągłego gadania o PzM.
Spongebob...
Właśnie, jak przekonać moją kuzynkę do pingów? Bo ona woli Sera -,-
Hmm,mi udało się przekonać kuzynkę.Wyrwałam ją z manii Monster High prostym sposobem:
Gdy pojechałam tam na noc leciała akurat"Nienawiść od pierwszego wejrzenia",którą wręcz kocham.Ola zezwoliła,abym oglądała.
Teraz ogląda codziennie i kiedy chciała być Kowalskim a ja nie pozwoliłam,mało mnie nie zabiła...