PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468032}

Pingwiny z Madagaskaru

The Penguins of Madagascar
2008 - 2013
8,0 127 tys. ocen
8,0 10 1 127349
8,3 23 krytyków
Pingwiny z Madagaskaru
powrót do forum serialu Pingwiny z Madagaskaru

Moja to król Julian :-)

ocenił(a) serial na 10
Angela1997

2-4 serie :P
Też go lubię :D
Ale ten teraźniejszy nie jest zły. Też fajny ;D
Taki kompletnie zwariowany :P

ocenił(a) serial na 10
Tinel

Hehehe,a ten stary,grał w paru filmach ;P
Poznałam go ;D
Ja w ogóle lubię wyszukiwać geniuszy w serialach ;P

ocenił(a) serial na 10
Angela1997

Ja jeszcze lubię, jak się dwójka bohaterów kłóci ze sobą ;D Tak jak Skipper z Julianem :P
A, i że tak jeszcze zadam pytanie, które zazwyczaj zadaję, gdy spotkam kogoś kto oglądał DW - kto jest twoim ulubionym towarzyszem/towarzyszką? :P
(Donna, Donna, prawda??? ;D)

ocenił(a) serial na 10
Tinel

Oglądałam dość dawno...
Ehhh,musiałabym sobie przypomnieć.
Kilka tam dziewczyn było.
Taka blondynka była spoko ;D
O ja też lubię kłótnie ;D
Dodają serialowi animuszu ;D

ocenił(a) serial na 10
Angela1997

Rose?
No, akurat ona mnie irytowała :P
Animuszu, genialności i zabawności! :D

ocenił(a) serial na 10
Tinel

A Donna to była ta ciemna?
Mam ją i doktora w podręczniku od Anglika
W temacie o filmach xD

ocenił(a) serial na 10
Angela1997

CO?!?!
MASZ?!?!
To ja przez dwa lata cierpiałam, bo nie było o nim nawet zdania wzmianki w moich podręcznikach, a ty mi mówisz, że masz?! ;o
A tak w ogóle, to jaki masz podręcznik???
I nie, to nie ta :D
To Martha akurat :P
Donna jest ruda ;-)

ocenił(a) serial na 10
Tinel

Exam Conections 2
Taki niebieski ;D
Jak podasz adres to ci prześlę wycinek ;D
Aaa spoko ; >

ocenił(a) serial na 10
Angela1997

Wysłałam Ci na priv ;-)

ocenił(a) serial na 8
Angela1997

Ja też jeśli kogoś wielbię to jest geniuszem...

Angela1997

Hans jest najlepszym czarnym charakterem.

dawidking2

Każdy ma inny gust.
Ja jednak wole Bulgota ;)

ocenił(a) serial na 10
Jazza91

Ja też...
Hans jest do mnie....
ZA MAŁO GENIALNY ;P

użytkownik usunięty
Angela1997

Hans jest palantem. Tyle powiem.

ocenił(a) serial na 10

Hahahaha ;D
Jak beczał w "Zemsta jest słodka"
Bulgot przynajmniej nie beczy.
Jak na czarny charakter przystało ;P

Samantha__

najlepszy jest Kowalski i król Julian, przynajmniej wg mnie ; )

ocenił(a) serial na 8
Samantha__

Skipper

ocenił(a) serial na 10
Samantha__

Szeregowy jest słodziutki ;* no i Mort ;o

użytkownik usunięty
Samantha__

Szeregowy to mistrz w byciu uroczym xD

Jejku a ja kocham wszystkich... Julian, Szeregowy, Skipper, Rico, Kowalski... są boscy xD

użytkownik usunięty

Nie udaje mu się to za bardzo.

użytkownik usunięty

Czemu? Jest super :) Tomek jest geniuszem ^^

użytkownik usunięty

Myśli, że jest uroczy, a tak naprawdę jest strasznie nuuuuuuuuuuuuudny...

użytkownik usunięty

A ja podzielam jego zdanie - jest uroczy xD

użytkownik usunięty

No to sobie podzielaj. Mnie Szeregowy irytuje.

użytkownik usunięty

Osobiście uwielbiam całą obsadę serialu i wszystkich bohaterów, więc wiesz ;) poza tym moja przygoda z Pingwinami zaczęła się od tego, że dowiedziałam się iż Tomasz podkłada głos ;)
A w takim razie Twój ulubieniec?

użytkownik usunięty

Powiedzmy sobie szczerze: PzM nie jest doskonałe. Nic nie jest doskonałe. Tak więc nie uważam, że cała obsada serialu jest wspaniała. Postacie są dość często uproszczone.

Ulubieniec... Bulgot za jego wolę działania, Skipper za odwagę i Kowalski za najlepiej pokazane emocje.

użytkownik usunięty

Cóż PzM to nie wielkie kinowe dzieło tylko serial komediowy (animowany) więc raczej zbyt poważnie do tego nie podchodzę ;)

O to widzę, że mamy podobnie jeśli chodzi o Skippera i Kowalskiego ^^

użytkownik usunięty

No to co? Ja uważam, że jak się robi serial, to trzeba starać się jak najbardziej, a tym samym stworzyć dzieło, które każda osoba zapamięta na długie lata. Ciężko będzie zapomnieć o PzM, ale to tylko dlatego, że jestem wielkim fanem tego serialu. Inni zapewne go nie zapamiętają aż tak dobrze (o was tu oczywiście nie mówię...).

Nie chcę być jakiś chamski, ale pisałaś, że kochasz wszystkich...

użytkownik usunięty

Sądzę, że mimo wszystko wiele osób zapamięta serial na dłuuugie lata i nie tylko my fani, ale i zwykli widzowie. Może i nie est arcydziełem dla krytyków filmowych, ale ma w sobie coś co po prostu sprawia iż nie można nie pokochać tej zabawnej historyjki ;) I nikt raczej nie będzie szukał błędów :)

Kocham wszystkich, ale o tej dwójce mam takie samo zdanie jak Ty. W końcu każdą postać ZA COŚ uwielbiam :) :) :)

użytkownik usunięty

Tak, nie można nie pokochać, ale do prawdziwych klasyków temu serialowi jeszcze daleko...
O kurde, co ja piszę?
Hmm... Najwidoczniej piszę to, co myślę.
To mi przejdzie.
Zazwyczaj w normalnym stanie przemykam oko na takie niedogodności (których nie ma...).
Teraz to niemożliwe. Teraz mówię całą prawdę.
No to dobra... Dla mnie to (nie)zwykła kreskówka, (zdecydownie nie) taka jak inne.
(W nawiasach: moje inne zdanie, to częstsze. Teraz będę krytykował PzM jak się da. Sorry, to nie moja wina. Najwidoczniej mam jakieś dwa charaktery. A może powodem jest coś innego... ? Tak czy tak: to mi powinno niedługo przejść.)

użytkownik usunięty

A może to i lepiej? Niektóre klasyki są ciężkostrawne, a inne mogą odstraszać widzów mianem klasyka ;)
Hahaha :D Czyżby krył się w Tobie Dr. Jekyll and Mr.Hyde? ;)
Dla mnie osobiście PzM było właśnie tą niezwykłą (jak rzeczesz w nawiasie) kreskówką i chyba jedyną którą pokochałam (a niby powinnam być na to za stara xD)

użytkownik usunięty

Nie, to nie lepiej. Gdyby tak było, jak pisałem, to o wiele łatwiej byłoby im zrobić fajną, ciekawą fabułę i mieliby przynajmniej jeden cel (Jeden na serię... ? Zazwyczaj tak jest.).

ocenił(a) serial na 10
Samantha__

Jak widać po nicku absolutnym numero uno jest dla mnie Skipper. Najbardziej rozwala mnie ta pozorna powaga i surowość postaci, która w zderzeniu z rozmaitymi absurdalnymi sytuacjami jest kompletnie nie na miejscu, a przez to staje się niesamowicie zabawna ;)
Jego przeszłość też wydaje się niezwykle interesująca, i choć z jednej strony chcę, żeby twórcy serialu uchylili nam nieco rąbka tajemnicy, to z drugiej strony te niedomówienia nadają Skipperowi charakteru. Czasem lepiej pozostawić pewne rzeczy takimi, jakie są ;)

Zaraz za Skipperem plasuje się Rico, jedyny w swoim rodzaju pingwin-psychopata z niezwykle pojemnym żołądkiem. Zastanawia mnie przeszłość Rico. Wydaje mi się, że niegdyś był pingwinim kryminalistą, być może jakimś przemytnikiem broni?;) To by tłumaczyło jego umiejętności wypluwania/połykania wszystkiego.
Rico nie mówi za wiele, ale jak już coś powie, to w samo sedno ;) No i to jego uczucie do Panny Perky jest rozczulające ;)

użytkownik usunięty
Kocham_Skippera

Witaj w grupie tych, którzy kochają Skippera nad wszystko (a przynajmniej BARDZO go kochają)! ;)

ocenił(a) serial na 10

Dokładnie! :D Miło cię poznać :D

ocenił(a) serial na 10
Szeherezadaa

Dzięki wszystkim za powitanie!:)

ocenił(a) serial na 10
Kocham_Skippera

Witam,witam!
Uśmiecham się na powitanie!
I cieszę się,że fanów pingów jest coraz więcej ; )
I dziękuję,że jesteście fanami Skippera.
Przynajmniej o posadę fanki Kowalskiego mogę być spokojna ;D

ocenił(a) serial na 8
Angela1997

No wiesz co! Ja też jestem fanką Kowalskiego, jak możesz być taka.
Swoją drogą chce ci powiedzieć wprost to: Czemu nie wchodzisz do jasnej Anielki na naszą superwoską społeczność pt. Skilene -_- zaraz będziesz mi się tutaj tłumaczyć, będzie jak na świetej Spowiedzi :) Dużo osób do nas doszło:
Yuka, Roxy :) i jeszcze KellySzafirt i inni.
Czemu nie wchodzisz? ;)

ocenił(a) serial na 10
LastDay

Śpieszę z odpowiedzią.
NIE BYŁO MNIE MOJA DROGA...
Szeh miała wam powiedzieć.
Poza tym wszystkie te dziewczyny znam.
Zdziwiona?
Jednak nie jestem aż tak zacofana ;P

ocenił(a) serial na 10
Angela1997

Witam:) Wiesz, na początku nie pałałam jakaś szczególną miłością do Kowalskiego, ale z biegiem czasu moje uczucia ocieplają się...Także wiesz, nigdy nie nie wiadomo;) Może kiedyś założę nowe konto pod nazwą "Kocham_Kowalskiego"?;)

ocenił(a) serial na 10
Kocham_Skippera

Hahaha,konto możesz mieć,ale miłość trzeba udowodnić.
Ja zapracowałam sobie na opinię jednej z największych maniaczek Kowalskiego na forum(ależ skromność ;P)
Jednak spróbuj,ja ci nie bronię ;D

ocenił(a) serial na 10
Kocham_Skippera

Również witam nową pingwino-maniaczke!
Czy też raczej Skippero-maniaczkę ;-)

ocenił(a) serial na 10
Tinel

Wszyscy xddddddddd

ocenił(a) serial na 10
Samantha__

Kowalski. :)

ocenił(a) serial na 8
Samantha__

Kowalski

ocenił(a) serial na 8
Ellen Page

nA DRUGIM MIEJSCU bULGOT, A na trzecim Szeregowy.

użytkownik usunięty
Ellen Page

Chwała ci za tego Bulgota. ;)

Ellen Page

O tak! Chwała za Bulgota! :D

Samantha__

Witajcie serdecznie, moi drodzy internauci.

Chciałbym zaprosić Was, na nieoficjalne forum 'Comedy Central', które przechodzi obecnie metamorfozę! Co nas może czekać, na NOWYM forum o CC? Zredukowana ekipa, autorski styl, porządni użytkownicy. To dla was mało? Będzie więcej!

Do wszystkiego, jako ekipa podchodzimy indywidualnie, dystansem oraz wielkimi nadziejami ,,Na lepsze jutro". Poziom graficzny, pisarski oraz programistyczny.

Dajemy wam możliwość odwiedzenia nas i życia w naszej społeczności internetowej - organizujemy konkursy rzeczowe, staramy się robić wszystko 'pod wasze oko'. Chcielibyśmy, abyście dali nam szansę na rozwinięcie się - interesujesz się filmami z Comedy Central? Musisz nas odwiedzić!

Adres forum : ComedyCentral.NET.PL

ocenił(a) serial na 10
Samantha__

Kowalski :*