PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108420
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara
ocenił(a) serial na 7
BeautyAndStupid

Ja już w sumie swoje propozycje podałam. Ale powtórzę raz jeszcze: Przyjaciele, House, Gotowe na wszystko, Seks w wielkim mieście (choć w sumie w tym przypadku zależy od nastroju, czasami nie mogę na to patrzeć, a czasami wręcz przeciwnie), Czas Honoru:)

A ja chyba skuszę się na Skins, skoro jest tak wychwalane:)
I może Glee i może 90210:) Zobaczy się. No i mam jeszcze milion filmów do obejrzenia;]

ocenił(a) serial na 8
Karolina1

Skins warto jak najbardziej. Właściwie to z forum Skins trafiłam na Plotkare :D No a moje propozycje młodzieżowe to: Skins, Misfits, Pretty Little Liars. Misfits chyba nie jest dla każdego, tak mi się wydaję, ale jest niezły. A na Seks w wielkim mieście, mimo że lubię ten serial, to też czasami nie mogę patrzeć...

ocenił(a) serial na 7
Karolina1

Glee jest SUPER!!! Jesli oczywiście lubisz choć odrobinę musicale ;)

Karolina1

Bardzo polecam Glee, jest rewelacyjne ;*

ocenił(a) serial na 8
BeautyAndStupid

Hmm... To zależy co kto lubi ;)
Osobiście polecam "Scrubs" oraz "What I like about you".
Niby komedie, a nie raz i nie dwa na nich beczałam. Zwłaszcza na "Scrubs". Porusza naprawdę bardzo ważne wątki życiowe. Chociaż serial ten oglądałam dopiero od 3 serii więc na temat dwóch pierwszych się nie wypowiadam ;)

guzjel

Ja mogę polecić "Internat", trzyma w napięciu. Można go znaleźć na iitv.

ocenił(a) serial na 7
guzjel

Ja kiedyś oglądałam hurtowo wszystkie te seriale w stylu CSI, Kości, Wzór itp. itd. Też w sumie fajne. Gdyby nie to, że mam za mało czasu na oglądanie 15 seriali równocześnie pewnie bym do nich wróciła:)

ocenił(a) serial na 8
Karolina1

A ja oglądam seriale po kolei. Jak obejrzę wszystkie odcinki to potem następne i tak w kółko.
Ah, no a ktoś LOST oglądał? Albo Dextera? Te seriale też polecam, naprawdę świetne.

ocenił(a) serial na 10
BeautyAndStupid

Kilka odc Losta kiedyś w tv wyłapałam, ale to tak urywkowo, więc się nie wciągnęłam ani nic.

ocenił(a) serial na 7
MrsRockVersion

ja wytrwałam do samego końca lost, ale tak koło 3-4 serii wielu ludzi odpadło. moim osobistym faworytem była 5 seria ;D

ocenił(a) serial na 10
Karolina1

Ja też już pisałam na innym wątku, ale podam drugi raz:
Skins (już na 100%), Pretty Little Liars, Gotowe na Wszystko, House no i może Finge, ale nad tym się zastanowię.
Powtórzę sobie Plotkarę, TVD, Supernatural, no i urywkowo w tv właśnie typu Wzór, CSI itp.
O tym 'Internacie' już gdzieś słyszałam, może się skuszę.

ocenił(a) serial na 7
MrsRockVersion

Ja widziałam kiedyś kilka odcinków Californication - też bardzo fajny. A o tym Supernatural to pierwszy raz słyszę (czy raczej widzę) tu na forum;) Fajny?

ocenił(a) serial na 10
Karolina1

Zależy kto co lubi. Według mnie wymiata, opowiada o dwóch braciach, którzy polują na rożne duchy, stwory itp., w późniejszych sezonach rozkręca się wiele innych wątków, totalnie pokręconych, ale serial ogólnie spoko.

ocenił(a) serial na 8
Karolina1

Californication jest świetny :D Główny bohater mnie zawsze rozwala. A Supernatural też niedługo sobie obejrzę :D Już od jakiegoś czasu to planuję. I myślałam też o Mentaliście, ale nawet nie wiem jeszcze o czym to jest.

BeautyAndStupid

Szczerze polecam: Friends, Glee, Skins, Desperate Housewives, Vampire Diaries. Naprawdę warto zobaczyć :)
Co do Californication to może się skuszę :)

BeautyAndStupid

HBO powraca latem ze swoimi znakomitymi serialami. True Blood, czyli coś dla fanów SNookie (;)) i jej adoratorów w postaci wampirów :) Do tego wraca świetne Entourage z powracającym Jeremim Pivenem! No i moje ulubione Curb Your Enthusiasm, które na pewno nie zawiedzie :)

ocenił(a) serial na 10
someonelikeyou

Vampire Diaries - super, każdy odcinek trzyma w napięciu
Family Guy - poprostu mistrzostwo . Najzabawniejszy serial jaki chyba kiedykolwiek widziałam :d.
Zacznę oglądać Skinsów. Patrzę, ża każdy wychwala :d

ocenił(a) serial na 8
elitarna21

A ja w wakacje może obejrzę Buffy ! Szczerze nie oglądałam tego nigdy, kiedyś chyba jeden odcinek, ale wcale go nie pamiętam.

BeautyAndStupid

przede wszystkim SUPERNATURAL:) najlepszy serial jaki ogladaam:) oprocz tego Lost, Skins, Zaklinacz dusz, dynastia tudorow.

Hermioneczka

Popieram! Dynastia Tudorów! A jeszcze Borgiów zaczęłam oglądać, też super, ale od razu uprzedzam, że trzeba mieć cierpliwość do obszernego tła historyczno-politycznego (mnie akurat odpowiada).

mitenka

ooo tak! The Tudors gorąco polecam! Jeden z moich ulubionych seriali. Niesamowicie zagrany-serial perełka!
Vampier Diaries -uwilbiam!!!
Gotowe na wszytsko-też pochłaniam ten serial. Naprawę świetny i moimo że już jest 7 sezon to trzeba przynać że trzyma poziom
Skins-dobry serial,polecam
Grey's Anatomy-dawno nie oglądałam i mam spore zaległości ale był super! I na pewni nadrobię to.
Przyjaciele-są niezawodni!:D Dużo śmiechu polecam:)
Pretty little liars- jest inny od wszystkich seriali "młodzieżowych" poprzez wątek morderstwa jednej z głównym bohaterek. Wszyscy są podejrzani, nie wiadomo kto zabił, nie wiadomo kto prześladuje-polecam! Bardzo wciągający.

ania__87

Ja chcę obejrzeć coś czego NIGDY nie oglądałam.

Dużo dobrego czytałam o SKINS ale ponoć od 3 sezonu całkowicie wymiana się cała obsada?
To prawda?
No i chyba zrobię drugie podejście do TRUE BLOOD bo jak tylko wszedł na antenę to obejrzałam pół pierwszego sezonu i sobie odpuściłam.
No i będę śledzić drugi sezon Pretty Little Liars.

No i później jak uporam się z powyższym to chcę obejrzeć wszystkie sezony LA FAMME NIKITA... czyli starą, dobra wersję z Petą Wilson i Royem Dupis.
Uwielbiałam ten serial.

Natomiast od siebie to polecę SUPERNATURAL (bezwarunkowa miłość od pierwszego odcinka) i WALKING DEAD (bo od października zaczyna się drugi sezon).

Claudette_2

ja polecam wszystkim co nie oglądali SKINS, MISFITS,
a ja sadzę że wezme sie za Dextera albo 90210 :)

madzia07_2

ja polecam True Blood, ma specyficzny klimat, który uwielbiam. szczególnie, że niedługo premiera 4 sezonu:)
ostatnio wciągnęłam się też w Grę o tron, równiez polecam:)

ocenił(a) serial na 8
Claudette_2

Tak, co dwa sezony jest inna obsada. Kaja Scodelario występowała w pierwszych dwóch sezonach, ale jako postać drugoplanowa, a w 3 i 4 sezonie była najważniejsza ;p

ocenił(a) serial na 9
BeautyAndStupid

Warto obejrzeć:

Dexter - o mężczyźnie, który pracuje w policji (bada miejsca zbrodni, konkretnie krew) i który w nocy zabija ludzi (wymierza karę wobec zabójców, gwałcicieli itd), <- mój serial nr 1

Californication - o bardzo przystojnym, zdolnym pisarzu, który ma poje*anego przyjaciela i sam jest poje*any. Codziennie sypia z inną kobietą - wszystkie na niego lecą, a on najbardziej kocha tylko jedną kobietę - matkę swojej córki i cały czas próbuje ją odzyskać (wpadając w różne kłopoty),

Dr House - chyba każdy wie o czym jest ten serial,

How I met your mother - komedia, całkiem niezła, najbardziej lubianą przeze mnie postacią jest Barney Stinson <3, cały serial opowiada o przygodach grupy przyjaciół; głównym bohaterem jest Ted Mosby - architekt, poszukujący miłości swojego życia i matki swoich przyszłych dzieci - tytuł "Jak poznałem waszą matkę", właśnie stąd, że Ted opowiada te całą historię swoim dzieciom w roku 2030 (jeżeli się nie mylę). mnóstwo genialnych tekstów i przezabawnych sytuacji,

Breaking bad - coś co niedawno odkryłam.. historia nauczyciela chemii w collegu, który dowiaduje się, że ma raka płuc; jego żona właśnie jest w ciąży, a syn choruje na (jeżeli się nie mylę) upośledzenie fizyczne. Rak niestety jest w takim stadium, że ciężko będzie go wyleczyć, główny bohater Walter nie mówi rodzinie o tym, że jest chory i pewnego dnia postanawia wykorzystać swoje umiejętności i zaczyna produkować narkotyki (metaamfetaminę), by rodzina po jego śmierci nie musiała martwić się o pieniądze. Serial jest z każdym odcinkiem coraz lepszy! Niektóre odcinki były mistrzowskie. POLECAM BARDZO!

ocenił(a) serial na 10
sandander

Ja też proponuje
How I Met Your Mother - naprawdę świetna komedia oraz Skins - tak w 3. sezonie wymienia się cała obsada, a potem znowu w 5. dlatego ja zawsze oglądam tylko dwie pierwsze bo dla mnie są najlepsze

ocenił(a) serial na 7
giselle481

Ktoś wcześniej pisał o Tudorach - też uwielbiam, ale oglądałam tylko 1 sezon i czuję, że najwyższa pora wziąć się za resztę:)

ocenił(a) serial na 9
BeautyAndStupid

ja bardzo polecam:
Glee- bardzo fajny serial i super piosenki w nim występują
90210 - dobry serial na takie odreagowanie od codziennego życia, niektóre postaci trochę puste, ale serial ok.
Vampire Diaries - teź bardzo fajny serial i ładni faceci są. ;)

A ja zamierzam oglądać teraz Skinów i Pretty Little Liars, bo słyszałam że fajne, ;)

ocenił(a) serial na 9
BeautyAndStupid

a ja, aby zapelnic pustke, zaproponuje obejzenie filmow, w jakich grala obsada GG.

ocenił(a) serial na 10
yavanne

Polecam serial GREEK!

ocenił(a) serial na 5
BeautyAndStupid

To ja może po kolei mój plan od teraz do września:
1. greek
2. degrassi:nowe pokolenie
3. 90210
4. vampire diaries
5. glee
6.skins
7. how i meet your mother (czy coś w tym stylu)
Chyba jakoś wytrzymam do piątego sezonu ;))

ocenił(a) serial na 7
BeautyAndStupid

GILMORE GIRLS!
(Kochane Kłopoty)

byle nikt nie zaczynał od 6/7 sezonu, bo są, delikatnie mówiąc, nijakie ;)
1,2,3 seria - esencja gilmoryzmu!

kaszyg

Polecam:
90210
Bracia i siostry
Gotowe na wszystko
Pretty Little Liars

ocenił(a) serial na 7
minio83

polecam:

VAMPIRE DIARIES
SKINS <3
GLEE
WHITE COLLAR
HOW I MET YOUR MOTHER
THAT 70's SHOW
TRUE BLOOD
MISFITS
BREAKING BAD

na wakacje seriale idealne :) większość z nich wciąga jak cholera więc trzeba mieć dużooo wolnego czasu :D

BeautyAndStupid

Obejrzyj sobie meksykański tasiemiec, od 26.05 zaczyna sie nowy na tv4 :-). A tak serio możesz ponownie ogladac GG od sezonu 1 albo Klossa hahah :-)

ocenił(a) serial na 8
Hans_Kloss

zapewne skins ale też vampires diares

Kiedy ma wyjść piąty sezon?

misslolka

Pewnie na jesień.

BeautyAndStupid

Polecam seriale:
- Nikita,
- True Blood (premiera 4 sezonu już w czerwcu ;D),
- Zakazane Imperium,
- Pretty Little Liars,
- 90210

ocenił(a) serial na 10
BeautyAndStupid

Musze powiedzieć Skinsy są świetne. Obejrzalam oczywiście 2 pierwsze sezony. Nie chce mi się zbyt oglądać 2 generacji bez Tonyego, Michelle, Maxxiego, Anwara, Jal, Chrisa :(, Sida, Cassie... Tylko Eff została.
SPIOLER. JEŚLI KTOŚ NIE OGLĄDAŁ 1 GENERACJI NIECH NIE CZYTA;))
Ubolewam nad tym, że Tony i Michelle nie są razem. I poplakałam się gdy Sid pojechać do NY i żegał się z Tonym. A Chris i Jal.. Musieli uśmiercić Chrisa ? ;//// . I Cas i Sid świetni byli ech... ;/
KONIEC :)
Ogólnie polecam Skinsów hehe :D. A co sądzicie o Nikicie? Bo obejrzalam 1 odcinek połowe 2 i coś nieciekawy...

ocenił(a) serial na 8
elitarna21

Mnie się osobiście druga generacja podobała. Opinii na jej temat jest jednak wiele, więc wybór należy do ciebie czy oglądać czy nie. Jednak w drugiej generacji to już nie są tacy super kumple jak w pierwszej. A o trzeciej generacji to już nie wspomnę - tam, przynajmniej ja tak odczuwam, nikt się nie lubi. Nikity nie oglądałam, póki co nie mam zamiaru.

Nie wiem czy już wspominałam i czy ktoś wspominał, ale polecam Prison Break. Jestem już na końcu pierwszego sezonu i jest super :D Zobaczymy jak będzie dalej ;)

BeautyAndStupid

Ja na pewno zobaczę 2 sezon Pamiętników Wampirów bo dopiero 1 skończyłam.
Będę dalej oglądać Zaklinacza Dusz.
I planowałam się wsiąść za Weronikę Mars.

ocenił(a) serial na 6
alkamb

BeautyAndStupid: Wspomniałaś wcześniej o Mentaliście. Bardzo polecam, uwielbiam ten serial i uroczego Simona Bakera ;).
Ja jako maniaczka seriali proponuję Skins, Gotowe na wszystko, 90210, The Tudors, House, Glee, Chirurgów (choć muszę przyznać, że mam ogromne zaległości) i chyba tyle. Glee jest świetne, ale trzeba lubić musicale i po pierwszych odcinkach może się wydać kiepskie (po pewnym czasie się bardzo rozkręca)
Czy Pamiętniki Wampirów są naprawdę dobre? Bo szukam właśnie czegoś na zapełnienie pustki i wiem, że parę osób tu na forum to ogląda. Mnie osobiście odrzuca samo słowo "wampiry", bo po Zmierzchu i True Blood mam już trochę dość tego motywu. Jedynym dobrym filmem o wampirach był chyba "Wywiad z wampirem", ale nie wiem jak z tym serialem.

ocenił(a) serial na 10
frejabeha

Ja także nienawidzilam wampriów. Naprawdę, nie lubiłam. Ale postanowilam sobie - obejrze 1 odcinek PW. I mnie wciągnęły:) . Świetny serial godny polecenia :)

ocenił(a) serial na 9
BeautyAndStupid

Polecam Glee a także Pamiętniki Wampirów. Myslalałam, że Glee to serial o bandzie rozwrzeszczanych dzieciaków które sobie tylko śpiewają, ale to świetny, zabawny i naprawdę godny polecenia serial :D. A Pamiętniki- trzymaja w napięciu jak nic! Uwielbiam <33 jeśli nie lubisz wampirów, nie polecam :3

ocenił(a) serial na 8
BWaldorf

Obejrzałam 1 odcinek TVD i jest naprawdę niezły. Po "Zmierzchu" myślałam, że będzie to tępawy serial o wampirach, ale jest wart obejrzenia.

użytkownik usunięty
BeautyAndStupid

Ja też zaczęłam teraz TVD, najpierw podeszłam do tego z rezerwą, a po pierwszych kilku odcinkach zaczęło się super, nie mogę się oderwać, bardzo polecam!

BeautyAndStupid

oryginalna nie będę. polecam jak najbardziej TVD, TB i supernatural. skins uk ( nie mylić z kiepską kopią us) to mój ulubiony serial, jedyną jego wadą jest zmiany obsady. co do glee to obejrzałam jedynie 1,5 sezonu, dalej nie dało się patrzeć jak dobry serial robi się coraz gorszy.

ocenił(a) serial na 9
miss_independent

Tb jest po prostu świetne. :). Skins zamierzam zacząć, tvd jak już mówiłam cudowne :d. A co do glee... Mi Sie bardzo podoba, choć brak mi dawnej wrenej Sue ;)

ocenił(a) serial na 8
BeautyAndStupid

Chirurdzy, Gotowe na wszystko, jeszcze raz 4 sezon Plotkary i trochę filmów :D