Proponuję zabawę dokładnie na tych samych zasadach, jak prowadzę w przypadku Pamiętników wampirów. Mianowicie poniżej znajdziecie listę bohaterów Gossip Girl. Każdy może raz dziennie zagłosować na trzy swoje ulubione postaci przyznając im kolejno 3,2 i 1 punkt. W każdą środę będę sumował głosy i dwie osoby z ich najmniejszą liczbą będą nominowane do odstrzału. Do piątku będziemy głosować kto ma odpaść i od soboty na nowo, aż do wyłonienia zwycięzcy :-)
Poniżej lista postaci, które biorą udział w konkursie:
Serena van der Woodsen
Jenny Humphrey
Vanessa Abrams
Lily van der Woodsen
Dan Humphrey
Blair Waldorf
Chuck Bass
Nate Archibald
Rufus Humphrey
Georgina Sparks
Eric van der Woodsen
Dorota Kishlovsky
Eleonor Waldorf
Penelope
Juliet Sharp
Ben
Scott Ronsson
Do dzieła :-)
A oto wyniki głosowania z tego tygodnia ;-)
1. Jenny Humphrey - 179 pkt
2. Blair Waldorf - 87 pkt
3. Chuck Bass - 79 pkt
4. Georgina Sparks - 68 pkt
5. Nate Archibald - 52 pkt
6. Dan Humphrey - 51 pkt
7. Dorota Kishlovsky - 37 pkt
8. Juliet Sharp - 33 pkt
9. Serena van der Woodsen - 26 pkt
10. Vanessa Abrams - 24 pkt
11. Lily van der Woodsen - 19 pkt
12. Ben Donovan - 16 pkt
Tak więc niekwestionowaną zwyciężczynią kolejny tydzień okazała się Jenny :-) Cieszy mnie ten fakt i myślę,że reżyser powinien pomyśleć nad jej powrotem , bo 4 sezon zaczyna być nudny... a ona by dała radę myślę go rozkręcić xD
Drugie miejsce w tym tygodniu Blair... w sumie najciekawszy <moim zdaniem> obecnie wątek... Jej przyjaźń z Dan'em :-)
Trzecie medalowe miejsce dla Chuck'a, ale tuż za nim niewiele mniej punktów - Georgina (swoją drogą nowy wątek z Nią też by pobudził akcję serialu xP)
Na kolejnym miejscu Nate, tylko 1 punkt mniej zdobył Dan i do Niego należy miejsce 6, za Nim Dorota i Juliet - szkoda,że zniknęła z serialu:-(
Najsłabsi w tym tygodniu okazali się Lily - nominowana drugi raz i po raz pierwszy zagrożony jest Ben Donovan...
Kto z nich odpadnie? Okaże się już w piątek...
Każdy raz dziennie może oddać głos na osobę, która jego zdaniem powinna odpaść z gry.. Więc do dzieła?
Kto odpadnie? Lily czy Ben...?