w odpowiedzi na posta: sandra_crashdown
"Jest roznica w byciu zolzowata, a emocjonalnym wrakiem, zerujacym na uczuciach innych. Stad nasz wniosek, ze Blair nie jest wcale tak daleko do Chucka. Wspolczulismy jej kiedys(MY-fani Dair), ale zmienilismy zdanie, odkrywajac jaka jest w rzeczywistosci i zdajac sobie sprawe z tego, ze ona wcale nie chce zmienic sie nalepsze."
ale czemu nie rozumiecie znów fani dair że Dan chciał Blair taką jaką opisał ją w ksiązce, a ona nigdy taka nie będzie :))
widzisz ja jej nie trawiłam odkąd odrzuciła Chucka i poleciała do Dana z tym ckliwym wyznaniem i irytowała mnie z akcją ślubu z L., nie rozumiałam tego że bardziej dba o tytuły głupkowate poczucie bycia księżkiczką, a nie widac było po niej żalu po stracie dziecka - wtedy jej niecierpiałam :P
i może dlatego tak irytował mnie jej związek z Danem
ale w momencie gdy zdałam sobie sprawę że nawet mimo zwiazku z Danem bliżej jej do Chucka oraz jak zobaczyłam jej reakcję na samiukim końcu odcinka finałowego patrze na nią inaczej
wiem ile zrobił Dan w najtrudniejszych jej chcwilach, ale tylko głupiec nie dostrzegał tego, że ona go nie kocha, oprócz tej pijackiej akcji w windzie nie widziałam ani jednej wspólnej sceny tej dwójki z odrobinką chemii, nic, null, zero...
pomijając wszystko ja uważam, że już stała sie lepsza, nie myśli tylko o sobie, ale mysli o Chucku
chce mu pomóc stanąć na nogi i amam nadzieję że się jej uda
musze obejrzec końcówkę raz jeszcze bo oglądałam tylko raz i to bez napisów :p ale ona pojechała do Paryża by sprzedac firmę? I to kasę ze sprzedazy miała w casynie?
Czemu mnie atakujesz? Kolezanka poprosila o linki to jej podalam. Proponuje zalozyc osobny temat dla gloryfikowania ChucKa, znajdziesz w nim same wypowiedzi, ktore Cie zadowola i nie bedziesz musiala ogladac innych, skoro tak ciezko znosisz fakt, ze ktos moze miec inne zdanie niz Ty.
Ja Cię nie zaatakowałam.
Tylko wg mnie to absurd, że wyszukujesz w pierwszym sezonie, który jest już za nami.
Raczej Ty inne zdanie niż Twoje uważasz za "atak" na Twoją osobę.
Wszystkie sezony sa juz za nami. Jakie to ma znaczenie? Czemu mam umniejszac jego czynom tylko dlatego, ze mialy miejsce w pierwszym sezonie? W takim razie tych wszystkich gwalcicieli, ktorzy chodza po ulicach tez puscilabys wolno tylko dlatego, ze dopuscili sie przestepstwa kilka lat temu?! Troche obiektywizmu Moja Droga.
Troszkę opanowania - pamiętaj, że to tylko serial.
Niektórzy ludzie naprawdę powinni odróżnić fikcję od rzeczywistości...
Jakie to ma znaczenie?! Nie popieram przemocy w realnym zyciu i nie bede jej popierac na ekranie. Tym bardziej niedoszly gwalciciel nie bedzie moim ulubionym bohaterem w serialu. Dlaczego ogladajac serial mam wylaczac mozg i przekreslac wszystkie swoje zyciowe wartosci?!
Nie spinaj, bo Ci żyłka pęknie :)
Ostro przesadzasz, to serial, jak myślisz, co ma w nim być?
Ludzi pijący herbatę i rozmawiający o sytuacji ekonomicznej w kraju?
Proszę Cię..
hehe ;)
dodam tylko że gwałciciel nie tylko gwałci ale bije do nieprzytomnosci by sobie pouzywac, nie widziałam by S była poturbowana
poza tym po raz enty - oni wtedy chodzili do liceum heloł - ludzie się zmieniają, dorastają co widac po Chucku NAJBARDZIEJ w tym serialu, zaraz po nim jest Nate
a jedyną osoba która z fajnego gościa zmianił się w świnię jest Dan i to widze fanów Dair boli najbardziej, dlatego próbują wybielić Dana bo Serena to dziw.ka :/ Blair szmata bo zostawiła Dana-anioła, a Chuckowi wytyka sie zachowania z poczatków GG ajkby to co robił ostatnio nie miało najmniejszego znaczenia...
brawo fani Dair - widzę że nigdy nie wybaczacie tego co było, ale nie widzicie tego co się dzieje obecnie :D:D:D
Święta racja ;d.
Nie rozumiem, po co teraz, gdy mamy już niedługo 6 sezon wygrzebywać brudy z pierwszego sezonu? ;d
No proszę, bez przesady.
Chuck najbardziej się zmienił, rzeczywiście.
Pamięta ktoś śliczną scenę z 4x22, gdy pragnąc szczęścia Blair zgodził się by była z Louisem?
Obejrzałam to wczoraj i achh...
Ja już ich chcę <3
Popieram. Podoba mi się sformułowanie:
"...a jedyną osoba która z fajnego gościa zmianił się w świnię jest Dan i to widze fanów Dair boli najbardziej, dlatego próbują wybielić Dana bo Serena to dziw.ka, Blair szmata, bo zostawiła Dana, a Chuckowi wytyka sie zachowania z poczatków GG, tak jakby to co robił ostatnio nie miało najmniejszego znaczenia"
Jedno zdanie, a jakże treściwe podsumowanie :)
dla mnie to nie jest próba gwałtu, sorry, to że zestawili tę scenę ze sceną seksu sereny i nate'a, nie oznacza od razu, że chuck ją chciał zgwałcić - jak pisałam wyżej - pocałować owszem, ale do gwałtu to jeszcze daleko tam było
Dla mnie jak dziewczyna sie wyrywa w panice facetowi i ostatecznie tylko cios w jego "czule" miejsce pozwala jej uciec to bezwzglednie jest proba gwaltu. No, ale pewnie polski sytem sprawiedliwosci sie z wami zgodzi, tam rzadko ktory czyn jest uznawany za gwalt, a potem bydlak jeden z drugim chodza sobie po ulicach bezkarni. Mam tylko nadzieje, ze nie czytaja Was potencjalne ofiary bo pewnie jest im przykro jak wiele nasze spoleczenstwo jest w stanie takim potworkom wybaczyc.
ale co ta scena przedstawia? Chucka próbującego pocałować Serenę, porównaj sobie scenę Sereny ze sceną Jenny, która jednak się sporo róźni
mówisz, że ofiary gwałtu mogą się poczuć urażone? to proszę bardzo, pomyśl o tym, co mogą czuć osoby niesłusznie oskarżone o gwałt, które jedynie naruszyły nietykalność cielesną w postaci takiej jak zaprezentowana w tamtej scenie - jest jakaś różnica jednak między próbą odbycia stosunku seksualnego a pocałunkiem - hah, gdyby niechciany pocałunek był traktowany na równi z gwałtem, to sądy codziennie zajmowałyby się takimi sprawami
To znaczy, hm... można to podciągnąć pod usiłowanie zgwałcenia, ponieważ próbował ją pocałować, dotykał ją, a ona nie wyraziła zgody, jednak do tego potrzebny byłby wniosek Sereny, a ona raczej by tego nie zrobiła. Inaczej sprawa wygląda z Jenny, ona wtedy miała chyba 13 lat, tak?
Daj spokój, szkoda na to nerwów. Jeżeli ktoś jest zaślepiony wspaniałością Chucka, to nawet na najsilniejsze argumenty będzie się upierać przy swoim. W pierwszym sezonie Ch. był dupkiem lubującym się w prostytutkach, więc nie rozumiem jak można mieć jakiekolwiek wątpliwości co naprawdę chciał zrobić Serenie. I co by mu dało pocałowanie jej? Nie bądźmy śmieszni, dokładnie wiadomo o co mu chodziło.
ja nigdy nie twierdziłam, że chuck jest święty... bez względu na to czy to była próba gwałtu czy nie, to było dawno temu, 5 lat jakby nie patrzeć i od tego czasu bardzo się zmienił, na lepsze oczywiście
zwróciłam jednak uwagę na zachowanie Jenny, o którym już zdążyłam zapomnieć - tam próbował ją zgwałcić, a 3 lata później przespała się z nim jako pierwszym, trudno w jakikolwiek sposób wytłumaczyć jej zachowanie
haha nie gwalt :D:D:D sam Ed przeciez mowil o tym ze tak bylo zarowno z Jenny i Serena. I ze granie tego bylo "ciekawe" :P To prawda zrobili dupka z Dana w finale i to boli. Ale nie mowcie ze chcemy go wybielic, przeciez bylo widac, jak sie zachowal, ja mam nadzieje ze sie zrehabilituje w tym 6 seoznie np jak znajda Serene to nawzajem sobie w koncu powyjasniaja durne rzeczy ktore sobie zrobili i ktorymi siebie zranili. ale ta nadzieja jest bardzo nikla, bo Schwartz i Savage pewnie zrobia z niego wielkiego evil czlowieka. Ale to nie tylko o Dana chodzi fanom GG. Wedlug mnie z kazdego wyrwali czesc dobra i cofneli ich w rozwoju, ale nie bede o tym pisal bo to bez sensu.
http://popwatch.ew.com/2012/05/25/season-finale-awards-vote-now/
GG up for 3 awards in Entertainment Weekly's Finale Awards, "Single Weakest Plot Twist for Blair choosing Chuck", "Your penultimate episode was better than your finale." and "Your season pass is now in jeopardy":
Nie tylko fani DB uwazają ze finał GG był dnem :P
Chyba jestem ślepa, bo ja tam nic nie widzę.
Radzę poczytać na fb co sądzą inni ludzie ;)
Moim zdaniem to właśnie dopiero druga połowa sezonu, nie zważając na niezbyt podobający mi się wątek Dair, była tą lepszą.
W odcinkach Blair-ślub jak z bajki-Beatrice-królowa-Serena i jej praca zasypiałam. Moją nadzieję na lepszy sezon szósty podbudowało chyba końcowe 5 odcinków.
no to widocznie nie jestem ani fanką chair ani tym bardziej dair :P
dla mnie finał ok, gdyby nie ostatnie scena z Sereną ;)
jak ktoś sie spodziewał że Dair się utrzyma - jest głupcem :)
jeśli ktoś sie spodziewał , że Chuck po tym wszystkim rzuci się w ramiona Blair - też jest głupcem ;)
Dla mnie scena w kasynie gdzie Blair przyszła do Chucka była super - pokazała że nie odpuści go sobie i go wesprze - tak robi zakochana kobieta.
Spojler to żaden ale :
http://plotkara.info/news/42-news/633-ed-westwick- nowa sesja Eda w wykonaniu Terry'ego Richardsona :)
http://plotkara.info/news/42-news/632-leighton-meester coś na temat Leighton
http://plotkara.info/news/42-news/631-blake-lively no i Blake
Enjoy!
To właśnie cecha charakterystyczna zdjęć Terry'ego :) Jego zdjęcia zazwyczaj są niedbałe i w taki sam sposób przedstawiają nam ich "bohaterów". Podobno jego prace nie są nawet poddawane retuszowi. Co oczywiście nie przeczy temu, iż jest to właśnie styl Eda i pewnie znakomicie czuł się w tej sesji :)
Nowe fotki Leighton:
http://plotkara.info/news/42-news/635-leighton-meester
Btw. Mam wrażenie, że ktoś wreszcie zajął się jej okropnymi dotychczas brwiami i od razu wygląda lepiej :D
heh no własnie jak dla mnie sesja Eda świetna-fotograf wyłowił wszystko co jego charakteryzuje :)
Blair tez super- i dobrze jej w "młodziezwym" wydaniu ;) cos innego niz retro :)
Serena tez super:)) like always ;)
Nareszcie stalo się to o co się wszyscy długo modlili :
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m58a4dPzGm1qzzv8fo1_500.jpg
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m589uyV9dQ1qzzv8fo1_500.jpg
Penn sciął włosy!
Brodę to do serialu ogoli. Zawsze to robi bo poza planem zawsze jest zarosnięty.
Ps. Uwielbiam Caroline z VD :P Obejrzałem teraz 3 serie i wolę to niż GG :P Swoją drogą powinni ją sparować ze Stefanem :P Czekam na to od 2 sezonu :D
Ja tez uwielbiam Caroline ;) Jest moja ulubiona kobieca postacia w TVD :) I Steroline tez nie pogardze, widze w nich zdecydowanie wiekszy potencjal niz w Stelenie, ktorej zdzierzyc nie moge :P Ale Caroline to ja w zasadzie lubie z kazdym :P
I, zeby nie bylo, ze za bardzo odchodze od tematu to wcale bym sie nie zdziwila, gdyby tym razem Penn straszyl nas broda :P On ostatnio lubi tak fanom na przekor ;)
A ja zrobię malutiki off top :P Sorry ludzska :D
Ja praktycznie lubię wiekszosc kobiecych postaci z TVD z wyjątkiem Eleny(i Bonny:P) - powinna umrzeć:P Natomiast kocham jeszcze Katrinę, Lexi (do dzis nie wybaczyłem Damonowi ze ją zabił :D), Perl, Annę - swoja drogą co oni mają za uraz ze zabijają same fanje kobitki :D ?
Caroline nie lubię z Klausem bo dla mnie to wręcz nieprawdopodobne - jakis fanfik po prostu. Zeby najstarszy wampir swiata uganiał się za nastolatką:P? Rysował konie i kupywał kiecki?:P Litosci :D Poza tym czy on nie zabił czasem Jenny i Eleny (tak jakby ...:P) i nie probował poswiącic samej Caroline i Tylera jako ofiary ceremonii :D "trochę" nierealistyczne to jego zauroczenie.
Zauroczenie Klausa wyklulo sie na fali popularnosci tej postaci. Z kims musieli go "sparowac" ku uciesze jego fanek ;) Ja natomiast odkad pamietam zawsze kibicowalam Caroline i Tylerowi i tak chyba juz zostanie :)
Nie moge sie natomiast doczekac konfrontacji Eleny z Kat :P teraz kiedy Elena jest juz .... wiadomo czym ... powinno byc interesujaco xD
Tak, tak! A Szczęsny miał na sobie garnitur Armaniego, Lech Wałęsa obciął wąsa, Lady Gaga kupiła nową perukę, Leo Messi zostanie ojcem, Smoleńsk to jedna wielka mistyfikacja, a obozy śmierci w Polsce były polskie.
Ups! Zapomniałam, że to temat o Gossip Girl...
Wybacz skarbie, wszędzie o tym mowa i się zagalopowałam, przepraszam ;d.
Ale Szczęsny wyglądał bosko w garniturku.
Ok, kończę.
Nawiązując do wyglądu Penna - ech, jezu.
Mój pies po spacerze lepiej wygląda, naprawdę.
Wpis o "zwycięskim remisie" Polaków jest chyba najmniejszym złem w tym wątku :)
"Mój pies po spacerze lepiej wygląda, naprawdę."- Like it!
Hahha, Szczęsny rzeczywiście fajnie wyglądał ♥ Co do Penna. O mój Boże. Nawet nie wiem jak to skomentować.Chyba lepiej było mu już w tych za długich włosach.
fatalnie, bardzo źle:((( zasłoniłam mu przed chwilą szczękę, żeby wyobrazić sobie wersję bez zarostu, lecz niestety nadal jest okropnie: wszystkie włosy ma spiętrzone na czubku głowy. ale nie jest już z Blair (thx God!:), więc jak dla mnie może sobie wyglądać jak chce;)
ups, pomijając zarost który mu kompletnie nie pasuje, to te włosy ma jakies takie nijakie :/
on tu wygląda bosko:
http://www.nogoodforme.com/wp-content/uploads/2011/06/penn-badgley-20080829-4504 20.jpg :P
albo tu
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m3fwwxpbip1rv1i5yo1_500.jpg i tu nawet te kłaki mi nie przeszkadzają :P
bo tu przesadził :D :
http://images.starpulse.com/pictures/2007/03/27/previews/Penn%20Badgley-SGG-0655 51.jpg
Na pierwszym wygląda mega, drugie spoko, trzecie ble.
Nie do tematu o Plotkarze, ale obczajcie TO:
http://kwejk.pl/obrazek/1236849/oh-robert.html ♥
Idea całego spoilerowego wątku trochę dla mnie podupadła, od kiedy zaczęły się tutaj zachwyty nad Chair, piłkarzami (!?) i tp, ale z racji że nie wiem gdzie indziej mogę podzielić się tą informacją - w serialu ma pojawić się Jean Pierre - francuski biznesmen, oczywiście mający namieszać w relacji Chuck-Blair, mający w sobie coś z Louisa.
Wpisy na temat Chair to chyba najmniejsze zło w tym całym wątku, czasami nawet zrozumiałe, nie to co te na temat zupełnie innych filmów, ale co tam :)
Francuski biznesmen mówisz? To tylko sucha informacja, czy są może jakieś zdjęcia? Jeśli jeszcze w ciągu tych jedenastu odcinków znowu planują tak namieszać, że nawet najwierniejsi fani z trudem się połapią, to do końca zwątpię w ich rozumy --_--
http://www.spoilersguide.com/gossip-girl/season-6-spoilers-the-upper-east-side-i s-welcoming-a-new-hottie/
póki co nie wiadomo kto go zagra.. ale mam nadzieję, że nie będzie wiele starszy od bohaterów ^^
dodatkowo:
"Gossip Girl are currently casting for 3 new recurring roles. Two Female (Sage and Amira) and One Male (Jean-Pierre)"
Czyli wprowadzą 3 nowych bohaterów.. hmm.. szkoda, że tak późno ;)
Nie wiem czy było
" - Are there 10 or 11 episodes in the final season?
- That might change but right now they’re saying 10 and a retrospective. "
Hmm retrospekcja? Ale czego..?