PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=752792}

Po prostu Maria

Simplemente María
2015 - 2016
6,8 301  ocen
6,8 10 1 301
Po prostu Maria
powrót do forum serialu Po prostu Maria

Oglądam Marię i jak dla mnie telka jest całkiem ciekawa. Nie wiem skąd się biora negatywne opinie. Może nie robi jakiegoś szału ale popatrzeć mozna i to nawet z ciekawością co się wydarzy w nastepnym odcinku.

ocenił(a) serial na 5
777temida

Trzy Razy Ana miała mroczny klimat. Strasznie zawalili ukrywanie prawdy przed główną bohaterką, także syna tej złej siostry.

dominik1989

Obawiam się o tą telkę bo inna wytwórnia, ta sama co Pasion Morena a jakoś dla mnie było w nim mało akcji i postaci i nie dałam rady oglądać po moze 20-u kilku odc. no i w tej nowej będą nowe twarze róznie może być...Zobaczymy, trzeba tak widzieć najmniej 10 odcinków i sprawdzic jaka jest i czy "się człowiek wprawi" do innego stylu :) jeśli wiesz co mam na mysli...

ocenił(a) serial na 5
777temida

Ta wiem. Mi się bardzo podoba styl robienia telenowel przez Telemundo. Ja tylko kojarze 2 aktorów z tej telenoweli Gabriele Spanic widziałem ją w Kobiety ze Stali jak TVN 7 dawał zanim nie przerwał. I Hectora Seberona który grał w Osaczonej ale tylko w wspomnieniach żony która go zabiła.

dominik1989

Ja nie kojarzę która wytwórnia co kręciła, tylko akurat Psion Morena. Pamietam, że rauzan czyi Przekleta miłość była nietypowa i mrzę by ją kiedys obejżeć bo przerwałam w połowie lata temu, Płonacą pochodnię bym sobie przypomniała także, Sidła namiętności chętnie obejrzała pierwszy raz- kostiumowe tez lubię. Pamiętam, że okropnym gniotem była telka o starszym facecie orutym przez młodą żonę którego dusza weszła w ciało przystojnego, muskularnego faceta w długich kręconych włosach ze wsi, potem się mścił na byłej w nowym ciele, strasznie była ta telka nudna, pamiętam jak więkzośc działo sie w jego domu i parę ładnych odcninków jakis łysy facet z kobietą planowali jak wejść do ukrytego pokoju...ehh

ocenił(a) serial na 5
777temida

Mnie śmieszy jak w każdej telce czepiają się do wzrostu Eleazar Gómeza praktycznie. On nigdy nie dostanie głównej roli zawsze będzie grał drugo planowych pokurczy i nastolatków. Nie ma odpowiedniej budowy ciała cherlak. Na starość będzie grał pokurczy :D:D

dominik1989

Wg. mnie ma spcyficzną i męską twarz a do tego głos i nieźle gra, moim zdaniem z roku na rok dostaje lepsze role tj. bardziej znaczące, ma szansę na bycie nowym amantem tylko pare lat mu brakuje by zastąpić obecną śmietankę, wzrost to nie problem skoro Jose Ron jest o 1 cm niższy :)

ocenił(a) serial na 5
777temida

Ta ale musi przypakować i pryszcze z klaty zlikwidować :D:D

dominik1989

No przypakować do poziomu innych amatów to rzeczywście musi :) a pryszcze ? nie zauważyłam... :D

ocenił(a) serial na 5
777temida

No była jedna scena w której był w samochodzie z Claudią i było widać w pewnym momencie jakieś oblechy na klacie.

dominik1989

Etam! to pewnie od komara :D

ocenił(a) serial na 5
777temida

Ale przecież on już nie jest młodzieniaszkiem. Ile jest młodszych od niego z lepszą aparycją :D:D

ocenił(a) serial na 5
777temida

Z tego co ktoś pisał to Azteca zbytnio się nie różni od Televisy. Tylko, że mają mniejszy budżet.

dominik1989

To wyjaśnia dlaczego Televisa ma samą "śmietankę" aktorską a Azteca "odpadki"- to zdanie mojej mamy i ja sie podpisuję pod tym :) za kilkoma wyjątkami jak np. gł. aktor Pasion Morena czy jego wujkowie no i Olvido. Ogólnie aktorzy Televisy nwet ci starsi ludzie swietnie grają i mają ciekawe twarze jak choćby Ana Martin.

ocenił(a) serial na 5
777temida

Ta telka co żona otruła męża to było Prawo pożądania. A potem dziwią się, że jest spadek telenowel...

dominik1989

Zgodzę się,że finał jak i początek był beznadziejny, ale nie była to najgorsza telenowela jaką bynajmniej oglądałam, były gorsze typu Kotka i Dzikie serce, Maria za to ciekawie się rozwijała tylko na końcu trochę przesadzili z dodatkowymi wydarzeniami, które były zupełnie niepotrzebne np. utrata pamięci i mieszkanie z Vanessą przez tak długi czas, absurd totalny bo jak ją tak bardzo nasza wariatka nienawidziła to po co czekała aż do porodu Marii jak mogła ją zabić już na początku porwania lub też mogła ją zostawić gdzieś samą na jakimś odludziu bo przecież w planach jeszcze inne zemsty a tak wątek niepotrzebny i wszystko zaczynaliśmy od nowa, przemianę Marii, poszukiwanie dziecka itp. Na końcu też niepotrzebnie pokazali gorszą stronę Piny, która przez całą telenowelę była dobrą,kochającą przyjaciółką dla Marii, pomagały sobie nawzajem żeby nie wiem co a tu nagle zrobili z niej fałszywą przyjaciółeczkę, która nagle chce ograniczyć relacje Marii z adoptowaną córką, bez sensu... Ogólnie jeśli chodzi o złe charaktery to sama Vanessa choć była bardzo dobra w swojej roli to jednak mi brakowało więcej takich osób, mogli np. bardziej rozwinąć wątek Claudii a tu Vanessa rzeczywiście dwoiła się i troiła...
Moje alternatywne zakończenie wyglądało by tak: Vanessa w kościele po oddaniu strzału w kierunku Cristobala strzela również do siebie i tam umiera lub trafia do więzienia gdzie przez swój obłęd popełnia samobójstwo w celi. Telka bardziej by zyskała gdyby Cristobal jednak umarł a Maria by się związała z Alejandro, który pokazał wcześniej jak pozytywnie się zmienił i dlatego dałabym mu szansę na ułożenie sobie życia z Marią... wątek Coral z kolei też bym zmieniła, nie musiałaby dawać szansy Tavo, widziałam ją raczej w związku z bratem Marii -Diego, który z pewnością wychowałby jej córeczkę jak swoją(tak jak chciał wcześniej Lucitę) w ogóle brakowało mi więcej scenek na ich ranczo i ich losów. Poza tym mogliby rozszerzyć wątek Nayeli z Fausto, Palomy z Juanem Pablo lub Marco z Estelą czy choćby Piny z Laureano, którzy wreszcie mogliby zamieszkać na swoim itp.ale oczywiście tylko Maria i Maria ... dobrze że już koniec ;-)

anka_ka

Też bym wolłą więcej o innych postaciach no ale jak ktos mi kiedyś odpisał na ten zarzut że to serial o Marii i nie starczyło by czasu na innych równie rozbudownych, z tym się zgodzę acz szkoda, że tak jest, no ale w której telce jest inaczej?

777temida

Rozumiem w końcu tytuł mówi sam za siebie ale bez przesady, mogliby chociaż pod koniec troszkę mniej uwagi dać Marii a innym bohaterom dać szansę.. no ale w sumie to klasyczna telka, czego można wymagać więcej, może po prostu brakowało mi tu czegoś jak np.we Włoszce (Muchacha italiana...) tam nie tylko Fiorella była numerem jeden, dużo ciekawych wątków było z innymi postaciami, np. Osvaldo-Sonia, Gianna-Gael, Roxana-Benito, szalona Federica, wątki komiczne babki czy Adeli i jej rodzinki, dużo tego było, nie skupiali się tylko na głównej bohaterce, było wszystkiego po trochu na początku, w środku jak i na końcu a tu już nie mogłam wytrzymać do końca, tylko Maria-Vanessa-Alejandro-Cristobal i tak w koło Macieju ;-)

ocenił(a) serial na 5
dominik1989

dominik to była Zuria Vega, znany z "Morza miłości" czy też z " Ukrytej miłości".

ocenił(a) serial na 5
Klaudi78

Myślałem, że będzie z kimś kto wcześniej występował :D:D

Grazyna_Anna

Ponoć odcinek finałowy był rozłożony na 3 a za granicą, nie wiem czy wszędzie czy tylko u nas ale podejżewam że wszędzie prócz Meksyku był jeden czyli skrócony finał, jeśli ktos ma namiary na wersję meksykańską finału to prosze na priv albo tutaj.