PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=347880}
6,5 3,7 tys. ocen
6,5 10 1 3694
Pod gradobiciem pytań
powrót do forum serialu Pod gradobiciem pytań

CHORA BAJKA DLA CHORYCH LUDZI!!!!!!!!!!!!

kowboj

Oczywiście, że tak. Tylko dla największych idiotów. Pozdrów babcię.

kowboj

Inteligentne to nie jest, ale do pośmiania ;)

ocenił(a) serial na 1
kowboj

Znów Cie poprę Koziołek Matołek, Reskio, Bolek i Lolek, Rumcajs, Przygody Kapitana Klipera, Przygody Kota Filemona to były bajki a nie jakies dziadostwo i szajs dla chorych

przemo_145_neptun

dla chorych to macie trvam i radio mar_ja.
specjalnie z błędami, abyście nie mieli wątów.
mohery...

ocenił(a) serial na 9
ogrod87

Koziolek matolek, reksio, bolek i lolek :/
Na jakim ty swiecie zyjesz. Te bajki to juz klasyka. Nic sie nie dzieje w tych bajkach. Ani smieszne, ani ciekawe tylko pouczające. Jakby dzieciaki miały mało szkoly :/...

ocenił(a) serial na 9
ogrod87

Koziolek matolek, reksio, bolek i lolek :/
Na jakim ty swiecie zyjesz. Te bajki to juz klasyka. Nic sie nie dzieje w tych bajkach. Ani smieszne, ani ciekawe tylko pouczające. Jakby dzieciaki miały mało szkoly :/...

ocenił(a) serial na 9
ogrod87

moherowe berety sie organizują hehe........

Fish40

No tak, bo jak ktoś wyczuwa głupotę w takich tanich produkcjach to od razu jest moherem, żydem (nie mylić z Żydem), albo pseudointeligentem. To kolejny serialik zrobiony pod publikę a wy się na to łapiecie..

ocenił(a) serial na 7
kowboj

Nieprawda, jestem zdrowa, a teraz przepraszam - idę nasypać klocków lego do wanny.

ocenił(a) serial na 8
olw

Człowieku sam jestes chory !!!! nie powtarzaj sie wszendzie bo tylko forum zasmiecasz .....

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
maxior

wydawanie takich sądów nie jest twoim zadaniem. a pogarda dla ludzi którą reprezentujesz - to dopiero frajerstwo

Narysowana

Brawo! Szacunek za taki wpis :)

kowboj

reksio,kot filemon,bolek i lolek,rumcajs,koziołek matołek są do dupy, nie ciekawe i nudne.te wieczorynki są dla frajerów.
kartony są o wiele zabawniejsze,ciekawsze od głupich klasycznych wieczorynek

kowboj

nie prawda. kartony są dla porządnych ludzi.
dla chorych ludzi jest tv trwam i radio maryja.

ocenił(a) serial na 1
maxior

Z reguły nie prowadzę dyskusji na temat produkcji tak niskich lotów, ale zrobię wyjątek pozwolę sobie odpowiedzieć na Twoje zarzuty, bo widzę że udzieliłeś się na wszystkich moich tematach dotyczących kartonów. Według mnie produkcje te są chore gdyż prezentują wręcz żenujący, nie mieszczący się w żadnych kanonach poziom humoru, są wulgarne, prostackie, prymitywne, niesmaczne, kaleczą język polski, ośmieszają nierzadko powszechnie szanowane osoby oraz wydarzenia historyczne. Jednak co jest jeszcze gorsze znajdują uznanie w wąskiej grupie społeczeństwa, de facto głównie wśród młodzieży gimnazjalnej wychowanej w świecie masowej konsumpcji, niedowartościowanej, pozbawionej ideałów, godnych autorytetów do naśladowania, nastawionej na powierzchowność oraz tanią rozrywkę.
Coraz częściej spotykane są przypadki że uczniowie w szkołach mówią językiem zaczerpniętym z „Włatców móch”, czy powyższych produkcji. I jak tu nauczyć młodzież zasad poprawnej ortografii czy gramatyki? Zastanówmy się teraz co wyrośnie z młodych osób tak chłonnych na wszystko co zobaczą i usłyszą, oglądających tego typu produkcje?
Odpowiedź może być tylko jedna: nic dobrego.

„kartony są super.jak ktoś nie lubi kartonów jest po prostu frajerem.”
Dlaczego jak ktoś nie lubi kartonów jest frajerem?

„reksio,kot filemon,bolek i lolek,rumcajs,koziołek matołek są do dupy, nie ciekawe i nudne.te wieczorynki są dla frajerów.
kartony są o wiele zabawniejsze,ciekawsze od głupich klasycznych wieczorynek”
Jeśli uważasz, że pouczające bajki, pozbawione przemocy, wulgaryzmów, nierzadko kończące się morałem są głupie i dla frajerów, to proszę o uzasadnienie twojej opinii.

„nie prawda. kartony są dla porządnych ludzi.
dla chorych ludzi jest tv trwam i radio maryja.”
Dla jakich porządnych ludzi?
Dlaczego TV Trwam i radio Maryja są dla chorych ludzi?

kowboj

Kowboj, ja nie uważam się za chorego człowieka.

Poza tym, o czym wy w ogóle chcecie dyskutować - kartony to jedno, Filemon i spółka to drugie. Główna różnica polega na tym, że PGP jest kierowana dla starszych, a Filemon - młodszych.

Ja tam lubię PGP, Pushupka i ogólnie kartony. Nie czuję się przez to gorsza, głupsza, BARDZIEJ CHORA. Po prostu lubię się pośmiać.
Co nie znaczy, że oglądam tylko głupawe programy tego typu - po prostu mam czas na coś lekkiego, głupawego, żeby się zrelaksować i mam czas na coś cięższego, po czym zastanawiam się nad różnymi sprawami.

No i, wreszcie Kowboju, spytałeś się, dlaczego TV Trwam i radio Maryja są dla chorych ludzi. Cóż, napewno nie dla chorych (choć przecież wiele babć i dziadków jest schorowanych, prawda?), ale często dla nietolerancyjnych i ceniących sobie tradycję. A świat leci do przodu i oprócz telewizji religijnych potrzebujemy też Pod Gradobiciem Pytań.

Odpowiedziałam już Kowbojowi, teraz czas na resztę.

"reksio,kot filemon,bolek i lolek,rumcajs,koziołek matołek są do dupy, nie ciekawe i nudne.te wieczorynki są dla frajerów.
kartony są o wiele zabawniejsze,ciekawsze od głupich klasycznych wieczorynek"
Hah, rozwaliłeś mnie. Wybacz, ale wydaje mi się (po sensie twojej wypowiedzi) że ty właśnie wkraczasz na etap wieczorynek (masz 9 lat?). No, naprawdę, przepraszam, zwykle nie zniżam się do tego poziomu i nie bluzgam nikogo mówiąc "Masz 9 lat, dzieciaku!", ale...
Kurczę, nie mogłam się powstrzymać xD

ocenił(a) serial na 1
zuzka_9

Droga Zuzanno jeśli naprawdę oglądasz tego typu produkcje to dla mnie jesteś chora i nie chodzi mi tu o chorobę fizyczną, lecz psychiczną, bo nikt w miarę inteligentny, oczytany, dobrze wychowany i mający poukładany system wartości nie będzie śmiał się z tego typu produkcji.
Wiem że świat idzie do przodu, ale czy propagując kicz i tandetę jako formę rozrywki naprawdę się rozwijamy? Jak dla mnie jest to wielki krok w tył.

ocenił(a) serial na 8
kowboj

Kowboj, zalecałbym wiele więcej luzu. Rozumiem, że wg. ciebie powinniśmy oglądać tylko klasykę animacji no i oczywiście Bergmana i Tarkowskiego, aczkolwiek nie wszyscy muszą być tacy. Nie wiem też, czemu uważasz, że masz monopol na rację i wiesz, jaki jest człowiek "dobrze wychowany".

countWasilij

Byłam przed chwilą na forum Generała Itali i ten sam głupi temat, czy ty musisz wszędzie to umieszczać? nie są chorzy ci, co oglądają ten serial, tylko ci co wypisują takie głupie tematy, aby sprowokować ludzi. To nie są jakieś bajki dla dzieci tylko kartony dla osób powyżej 16 lat i nie mają pouczać, tylko bawić. Tobie coś się pomyliło, myślisz, że jak serial animowany to bajka?

kowboj

Zgadzam się absolutnie. Niektórych takie rzeczy śmieszą, po czasie przestaną. Jeśli nie przestaną tzn. że śmieszy ich prostacki humor. Taka prawda, nie obrażajcie się od razu. Znam te komentarze w stylu - "wyluzuj się", czy "lubię obejrzeć po robocie przy piwku" (pisano tak mi w temacie o filmie "Eurotrip") - jest to forma odmóżdżenia (a to negatywna rzecz). Gdy będę chciał się wyluzować to obejrzę "Up In Smoke", czy jakąś komedię, która ma chociaż morał. Poza tym - czy mądre filmy są aż tak męczące? Oo kowboj nie przejmuj się, dalej krytykuj tego typu produkcje, są ludzie którzy uważają tak samo jak Ty i dążą do rozwoju :)

LukeInside

głupi żyją szczęśliwiej. lubię się odmóżdżać.

kassanndra

To racja akurat :) Mniej świadomy przejmuje się mniej, bo nie ma tylu myśli :D

LukeInside

Nawet nie wie że niektóre może mieć :D to w sumie dość smutne, ale fajnie mają z tym, że wiele okrucieństw świata do nich nie dociera.

kassanndra

Dokładnie. No, ale chyba lepiej być tym bardziej świadomym :P

LukeInside

Mimo wszystko tak :)

kowboj

Zgadzam się. Wszystko z serii "Kartony" jest poniżej poziomu. Aż wstyd, że w Polsce coś takiego wyprodukowano.

ocenił(a) serial na 8
kowboj

Jeśli lałem ze śmiechu podczas niektórych odcinków to jestem chory?

kowboj

sam jesteś chory

ocenił(a) serial na 9
kowboj

sam jesteś chory (a w najlepszym wypadku, błądzący w swoim toku myślenia) to nie jest typowa bajka (stereotypowo - przeznaczona dla dzieci) tylko film animowany i to raczej do osób dojrzałych. co z tego, że: nieszablonowe, głupie, niepoprawne i dość żenujące te żarty w kartonach; takie właśnie mają być. jak ktoś pracuje intelektualnie lub zwyczajnie, nie jest spiętym; zmieniającym pośladkami węgiel w diament, waflem. może sobie spokojnie oglądać, by odreagować trudy codziennego dnia, na chwilę złapać oddech i oderwać od poważnych kwestii. może przeciętny gimnazialista (choć to też stereotyp) dostrzeże tu tylko bekanie i puszczanie bąków, ja widzę satyrę na otaczającą rzeczywistość, ale żeby to dostrzec - trzeba podchodzić z dystansem do pewnych spraw i nie traktować swojej nobliwej osoby, tak śmiertelnie poważnie.

użytkownik usunięty
kowboj

ja wiem o Merkel,,ale nie powiem niedługo w Warszawie będzie Budapeszt,bo białe jest czarne,a czarne białe,jóżef oleksy to starszy polityk lewicy,Giereka też lubiłem, to jest dopiero kabaret z sejmu TV,a pod gradobiciem pytań to bardzo dobra animacja,dla ludzi zdrowo myślących,a nie wszędzie widzących zdrajców i agentów pozdrawiam normalny

użytkownik usunięty
kowboj

co do Koziołka,Misia Uszatka,Kubusia Puchatka,Reksia to bajki z dzieciństwa pouczające i dajace do myślenia tutaj postawiono na rozrywkę w bardzo dobrym wydaniu dla ludzi z poczuciem humoru

ocenił(a) serial na 10
kowboj

Co to jest, dyskusja przyszłych narodowców? xDDD