Zaraz się popłacze ! :(( Dlaczego ostatni odcinek...:(??? Jak tam wrażenia ? Ohhh... I był Josef ^^! i był kiss ! :) Ale to już ostatni odcinek x((( ale wampirki popatrzcie... w gazecie zawsze jak jest ostatnia część jakiegoś filmu, ostatni odcinek serialu to pisze "(ost.)" a przy 16 odcinku nie pisało... -.- no to ja już nie wiem.....
Josef i jego komentarze... Rozmowy o świeżynkach i genialne wytłumaczenie dla Beth „pilismy”... ;]
Dobre bylo też jak Mick dostał „świętym wiosłem”.
No i Guillermo wiążący kokardkę z „adresówką” na nodze...
Dobra, jutro się rozpiszę więcej.
Mam nadzieję, że forum nie wywampirzy i nie wyludni się póki co. Zwłaszcza, że mam pewien pomysł na temat...
Vampire solidarity Rah! Rah! Rah! ;
Ciam avruk!!!!
Już miałem zająć się tym odcinkiem, a tu taki myk/zonk.
Wracając do meritum - zaczniemy ad ovo:
- zeznania studenta o nadludzkiej sile menedżerki Dominicka i .... tej twarzy, vshrrrrrrrrrrrrrr:
Logan wiedział pewnie, że chodzi też o jego skórę więc dał się wciągnąć w ten spisek. Zresztą dla niego trochę atrakcji to lepsze niż te wszystkie gry komputerowe.
Na to czekałam przez całe 16 odcinków. Na to przyjęcie u Josefa. Beth przepięknie wyglądała w tej sukni (kobieta w czerwieni) a Mick wyglądał tak przystojnie w tym ciemnym garniturze. Jak on ładnie wyglądał. Bosko a może i piekielnie?
A jak się uśmiechnął do Beth – po prostu nogi się pode mną ugięły. Tego jego uśmiechu nie zapomnę do końca życia. To był po prostu uśmiech warty tych 16 odcinków.
Taniec – z wampirem. I znowu ktoś im przeszkodził te urocze tete-e-tete...
I nowe wampiry – Emma i Jackson. Jak ja lubię tego aktora (Jonathan La Pagia). I znowu pytanie – bo Emma się już znudziła. Życiem z Jacksonem. I próbowała czegoś nowego. I za to umarła. Razem z Jacksonem. Bo on nie chciał żyć bez niej. To była wielka miłość.
I pewnie dlatego Beth miała chwile zwątpienia – że może Mickowi się kiedyś znudzi. Ale po tym co on dla niej zrobi – wszystko wskazuje na to, że nawet po 1000 letnim byciu razem byli by doskonałą parą.
Aj, Logan... I ten plan B. A jaki był z siebie dumny...
Rozśmieszyła mnie scena próbowania krwi Sam. I wkroczenie do pokoju Beth. I taka strapiona, zadziwiona i zawstydzona mina Micka.
I ciekawe kto jest przeciwko wszystkim wampirom. Bo ktoś przecież przysłał tą listę prokuratorowi. Albo ktoś chce się zemścić na wampirkach albo ktoś chce się pozbyć...konkurencji.
A na koniec – finał. I że to nie chodzi o innych, o to czy są wampirami czy ludźmi, tylko o to co do siebie czują. Emma zobaczyła Jacksona i nie zapomniała w co był ubrany, mimo że mineły wieki. Tak samo Mick nie zapomniał stroju Beth, kiedy się znowu spotkali. I ostatnie słowa:
- How can you remember that?
- Because I love you…
To było takie romantyczne. Z Micka taki wielki romantyk. I na koniec pocałunek. A w tle Gavin Rossdale i „Love remains the past” Czy czegoś chcieć więcej?
Oczywiście następnej serii Moonlight...
Kiedy będzie następny sezon...:(... Ja dostaję szału ^^! Nie mogę się doczekać xD ! AAAA! Ja chce 2 sezon.. Wiem może i przynoszę hańbę wszystkim wampirom moim zachowaniem, ale na prawdę mi dziś odwala xD A zwłaszcza po oglądnięciu ML ^^:)
Otóż to. Ze zniecierpliwością. Póki co polecam Moonlight Vampire Society
http://www.moonlightvampiresociety.org/
i ich Virtual Season 2, planowana jest trzecia seria;D
Naprawdę podziwiam za to Amerykanów. MVS2 jest WYŚMIENITY, tylko przenieść na ekran. Oby tak dalej.
nom..szkoda ze to już KONIEC....... ciekawe czy planują 2-gą seriie Moonlight..ale jeśli tak to już zapewne by była w USA (przynajmniej)...tylko łezka w oku się zakręci..
więc:
- How can you remember that?
- Because I love you…
wwwr! nie nie nie! ja chcę 2 częśc! popłakałam się na koniec filmu! jeden z moich ulubionych odcinków ... bu! :< Mick < 333
aniiikowaxd Ja też niemal się popłakałam..... :(( ^^ !
Dobra do jutra wampirki wy mOje ;)
A ja się zastanawiam co będzie teraz z forum ML.... ;/ Himeko ma jakiś pomysł trzeba będzie wysłuchać XD
!!!
trzymało w napieciu. ogołem ogladałam wszystkie, ale mozecie mi powiedziec w ktorym odcinku Mick wyciągał Beth z jakiegos samochodu? jakis wypadek? normlanie nie wiem ;D moze 1 odcinka nie ogladałam ? ale chyba nie mozliwe ...; x z gory dzieki xD
Można na chomikach, np:
http://chomikuj.pl/troodon/filmy/seriale/Moonlight
pass: smilodon
Seral jak zawsze trzymał fason. Jeden z najlepszych w serii. Nie zabrało Josepha(i jego uwag), akcji i oczywiście pocałunków.
-bal i suknia Beth oraz uśmiech Micka
-jeden z najlepszych momentów to ten, w którym Beth naszła Micka gdy
pili krew Simone (i ta zazdrość)
-zazdrość Josepha w sprawie Simone i Dominica
-ukladanie plan uwolnienia Emmy i oczywiście Logan
-zakończenie (było przecudowne ;))
Szkoda,że to już koniec;(((((( Nie moge sie z tym pogodzić. Pozostaje Nam tylko czekac na sezon 2 i odwiedzanie Filmwebu.
szkoda że tak sie skonczylo bo nie wiem moze Mick przemieni kiedys Beth albo przypomni sobie o swojej krwi ktora to pobral sobie kiedy byl przemieniony w czlowieka i sam powiedzial -"w mojej krwi jest cale istniejące lekarstwo na wamipryzm" szkoda że nie bedzie 2 serii;
chociarz... przyniosla 1 seria taką oglądalnośc to moze nakręcą drugą... czas pokaze [trzeba byc dobrej myśli]
Szkoda gadać. Ostatni odcinek 1 serii przyniosł nam pytania, które wymagaj odpowiedzi przynajmniej na kolejna serie. Masz racje trzeba być dobrej myśli.
Witam wszystkich...
... ja oczywiście ominęłam ostatni odcinek, w dodatku telewizor mi się popsuł...:(
Pech jak jasna cholera...
Nie dobijaj mnie...
cholera nade mną chyba ciąży jakieś fatum...
,,Zassałam" sobie od Regisa...
mam nadzieję, że nie będzie miał nic przeciwko...
No chyba nie. Dlaczego musial sie skończyć tego to ja nie wiem. Musza nakręcić 2 serie bo jak nie to nie wiem co im zrobie. Do tego jeszcze wiele spraw w ostatnim odcinku nie zostało wyjasnionych.
Mniejmy nadzieje ,że jednak jakis inteligent sie znajdzie z grubym portwelem i będzie wiedzial co ma robić.Szanse są minimalne ale zawsze są.
SSij do woli!!
Wiesz jak to brzmi!!
Niechby się błazen pojawił...zaraz będzie miał motyw do wznowienia tematu o orgii:P
No cóż. I jesteśmy po emsji.
Może będę wyjątkiem, ale nie wiem czy temu serialowi potrzebna jest 2 seria. Zakończyło się jak w bajce i tyle :] A tak? Producenci mogliby zrobić z ML tłajlajt (chodzi mi o 4 tom - przed świtem, gdzie bella została zamieniona w wampira). A tak - zakończyło się pięknie i było miło.
Co do samego odcinka:
- Miłość Emmy i Jacksona
- Mick i uderzenie z świętego wiosła i komentarz Beth "należało Ci się"
- Przyjęcie u Josefa było fenomenalne. Lubię jak jest ubrany w garniturze :]
- Josef i jego "świeżynka" :]
- Logan i jego "plan B" - śmiałam się razem z nim :D
- Palenie E. i J. - Josef i Mick stali przy tym ogniu niczym okrutne i strare wampiry z Underworlda. Tak to mi się skojarzyło :] Wyglądali doprawdy groźnie!
- No i oczywiście końcówka! Chciałam zapytać się jaka to piosenka, ale ktoś już przedemną napisał, także dziękuję.
No i tyle. Happy End :D
Nic by sie od razu nie stało jakby nakręcili 2 serie. Bo tak zostały pytania bez odpowiedzi.
No możliwe - co z Josefem i jego "świeżynką", czy Beth i Mick pójdą do łóżka oraz co się stało z Coraline.
A propos, mam takie małe życzenie. Na moim blogu w ostatniej notce jest filmik o ML. No i Gdzieś tak po połowie jest fragment gdzie Beth idzie na góre po schodach a za nią Mick (ona jest w czarnej sukni, z ciemnym makijażem). No i właśnie - w którym to było odcinku?
I dziś spostrzegłam się: czy w "obsadzie" nazwisko Josefa nie jest źle napisane? Bo on jest chyba Kostan, czyż nie? Czy to się tylko tak czyta?
To chyba to co ona wzięła trochę tej substancji, która zawierala wampirzą krew i srebro...
Pierwotnie miał być Konstantin, potem zmienili na Kostana.
Ad odcinka - to był pewnie odcinek 5 (ten z wampirzym hajem)
Ah, dziękuję. Oglądałam od odcinka 7, także mogłam tego nie widzieć.
A możecie mi trochę rozwinąć ten wątek? :] O co chodziło? I co oni tam robili? :D
Stara wampirzyca Lola wraz ze swym przydupasem otworzyli klub w LA. Łapali wampiury przy pomocy srebra i ciągnęli z nich krew, którą po zliofilizowaniu, sprzedawali VIP-om jako narkotyk, ale część VIP-ów zaczęła umierać w niewyjaśnionych okolicznościach i tutaj wkracza do akcji Misiek.