Pod osłoną nocy

Moonlight
2007 - 2008
7,5 14 tys. ocen
7,5 10 1 14072
Pod osłoną nocy
powrót do forum serialu Pod osłoną nocy

Zaraz się popłacze ! :(( Dlaczego ostatni odcinek...:(??? Jak tam wrażenia ? Ohhh... I był Josef ^^! i był kiss ! :) Ale to już ostatni odcinek x((( ale wampirki popatrzcie... w gazecie zawsze jak jest ostatnia część jakiegoś filmu, ostatni odcinek serialu to pisze "(ost.)" a przy 16 odcinku nie pisało... -.- no to ja już nie wiem.....

Lilian_

wiem, masło maślane xD ale nie mogę znieść myśli, ze to już ostatni odcinek... :( Grr...

ocenił(a) serial na 9
Lilian_

Josef i jego komentarze... Rozmowy o świeżynkach i genialne wytłumaczenie dla Beth „pilismy”... ;]

Dobre bylo też jak Mick dostał „świętym wiosłem”.

No i Guillermo wiążący kokardkę z „adresówką” na nodze...

Dobra, jutro się rozpiszę więcej.
Mam nadzieję, że forum nie wywampirzy i nie wyludni się póki co. Zwłaszcza, że mam pewien pomysł na temat...

Vampire solidarity Rah! Rah! Rah! ;

ocenił(a) serial na 7
Himeko

Karma!!!!!!!!!!!!:D

Świetny humor.

ocenił(a) serial na 7
Himeko

Jakiż to pomysł, jakiż to, błagam powiedz..... Nie chcesz - nie mów.

ocenił(a) serial na 9
Hominus_nocturnus

Powiem w swoim czasie. ;

ocenił(a) serial na 7
Lilian_

Ciam avruk!!!!

Już miałem zająć się tym odcinkiem, a tu taki myk/zonk.

Wracając do meritum - zaczniemy ad ovo:

- zeznania studenta o nadludzkiej sile menedżerki Dominicka i .... tej twarzy, vshrrrrrrrrrrrrrr:

Hominus_nocturnus

Logan wiedział pewnie, że chodzi też o jego skórę więc dał się wciągnąć w ten spisek. Zresztą dla niego trochę atrakcji to lepsze niż te wszystkie gry komputerowe.

ocenił(a) serial na 7
antonia0

I rzępolenie na gitarce.

Hominus_nocturnus

cóż, pewnie mu się już znudziły te ludzkie wrażenia. co mu pozostało - tylko krew i granie:)

ocenił(a) serial na 7
antonia0

Vshrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:

Hominus_nocturnus

Ty zawsze wiesz co powiedzieć w odpowiednim momencie, Królu Wampirów Regisie I :)

ocenił(a) serial na 7
antonia0

Dzięki, nocna istoto;

Hominus_nocturnus

na szczęście jutro, to znaczy już dziś jest sobota więc można sobie dłużej pospać.

Lilian_

Na to czekałam przez całe 16 odcinków. Na to przyjęcie u Josefa. Beth przepięknie wyglądała w tej sukni (kobieta w czerwieni) a Mick wyglądał tak przystojnie w tym ciemnym garniturze. Jak on ładnie wyglądał. Bosko a może i piekielnie?

A jak się uśmiechnął do Beth – po prostu nogi się pode mną ugięły. Tego jego uśmiechu nie zapomnę do końca życia. To był po prostu uśmiech warty tych 16 odcinków.

Taniec – z wampirem. I znowu ktoś im przeszkodził te urocze tete-e-tete...

I nowe wampiry – Emma i Jackson. Jak ja lubię tego aktora (Jonathan La Pagia). I znowu pytanie – bo Emma się już znudziła. Życiem z Jacksonem. I próbowała czegoś nowego. I za to umarła. Razem z Jacksonem. Bo on nie chciał żyć bez niej. To była wielka miłość.

I pewnie dlatego Beth miała chwile zwątpienia – że może Mickowi się kiedyś znudzi. Ale po tym co on dla niej zrobi – wszystko wskazuje na to, że nawet po 1000 letnim byciu razem byli by doskonałą parą.

Aj, Logan... I ten plan B. A jaki był z siebie dumny...

Rozśmieszyła mnie scena próbowania krwi Sam. I wkroczenie do pokoju Beth. I taka strapiona, zadziwiona i zawstydzona mina Micka.

I ciekawe kto jest przeciwko wszystkim wampirom. Bo ktoś przecież przysłał tą listę prokuratorowi. Albo ktoś chce się zemścić na wampirkach albo ktoś chce się pozbyć...konkurencji.

A na koniec – finał. I że to nie chodzi o innych, o to czy są wampirami czy ludźmi, tylko o to co do siebie czują. Emma zobaczyła Jacksona i nie zapomniała w co był ubrany, mimo że mineły wieki. Tak samo Mick nie zapomniał stroju Beth, kiedy się znowu spotkali. I ostatnie słowa:
- How can you remember that?
- Because I love you…
To było takie romantyczne. Z Micka taki wielki romantyk. I na koniec pocałunek. A w tle Gavin Rossdale i „Love remains the past” Czy czegoś chcieć więcej?
Oczywiście następnej serii Moonlight...

antonia0

Kiedy będzie następny sezon...:(... Ja dostaję szału ^^! Nie mogę się doczekać xD ! AAAA! Ja chce 2 sezon.. Wiem może i przynoszę hańbę wszystkim wampirom moim zachowaniem, ale na prawdę mi dziś odwala xD A zwłaszcza po oglądnięciu ML ^^:)

ocenił(a) serial na 7
antonia0

Otóż to. Ze zniecierpliwością. Póki co polecam Moonlight Vampire Society

http://www.moonlightvampiresociety.org/

i ich Virtual Season 2, planowana jest trzecia seria;D

Naprawdę podziwiam za to Amerykanów. MVS2 jest WYŚMIENITY, tylko przenieść na ekran. Oby tak dalej.

antonia0

nom..szkoda ze to już KONIEC....... ciekawe czy planują 2-gą seriie Moonlight..ale jeśli tak to już zapewne by była w USA (przynajmniej)...tylko łezka w oku się zakręci..
więc:
- How can you remember that?
- Because I love you…

ocenił(a) serial na 7
antonia0

Wejdź na TL do tematu Batrachomyomachia.

Trzeba trochę rozruszać wątek.

Lilian_

wwwr! nie nie nie! ja chcę 2 częśc! popłakałam się na koniec filmu! jeden z moich ulubionych odcinków ... bu! :< Mick < 333

aniiikowaxd

aniiikowaxd Ja też niemal się popłakałam..... :(( ^^ !

Dobra do jutra wampirki wy mOje ;)
A ja się zastanawiam co będzie teraz z forum ML.... ;/ Himeko ma jakiś pomysł trzeba będzie wysłuchać XD

!!!

ocenił(a) serial na 7
Lilian_

Mam kilka pomysłów, zaraz zobaczycie część z nich.

Vshrrrrrrrrrrrr:

Lilian_

trzymało w napieciu. ogołem ogladałam wszystkie, ale mozecie mi powiedziec w ktorym odcinku Mick wyciągał Beth z jakiegos samochodu? jakis wypadek? normlanie nie wiem ;D moze 1 odcinka nie ogladałam ? ale chyba nie mozliwe ...; x z gory dzieki xD

aniiikowaxd

Regis przysnął to się wstrzelę... W pierwszym.

Loucyphre80

dzieki, tak myślałam ;p skleroza ponoć nie boli^^

ocenił(a) serial na 10
Lilian_

a gdzie mozna wlasnie 16 obejzec np na youtube albo co kolwiek

ocenił(a) serial na 7
doris18doritta

Można na chomikach, np:

http://chomikuj.pl/troodon/filmy/seriale/Moonlight

pass: smilodon

ocenił(a) serial na 9
Hominus_nocturnus

Seral jak zawsze trzymał fason. Jeden z najlepszych w serii. Nie zabrało Josepha(i jego uwag), akcji i oczywiście pocałunków.

-bal i suknia Beth oraz uśmiech Micka
-jeden z najlepszych momentów to ten, w którym Beth naszła Micka gdy
pili krew Simone (i ta zazdrość)
-zazdrość Josepha w sprawie Simone i Dominica
-ukladanie plan uwolnienia Emmy i oczywiście Logan
-zakończenie (było przecudowne ;))

Szkoda,że to już koniec;(((((( Nie moge sie z tym pogodzić. Pozostaje Nam tylko czekac na sezon 2 i odwiedzanie Filmwebu.

ocenił(a) serial na 8
Lilian_

szkoda że tak sie skonczylo bo nie wiem moze Mick przemieni kiedys Beth albo przypomni sobie o swojej krwi ktora to pobral sobie kiedy byl przemieniony w czlowieka i sam powiedzial -"w mojej krwi jest cale istniejące lekarstwo na wamipryzm" szkoda że nie bedzie 2 serii;

ocenił(a) serial na 8
Lilian_

chociarz... przyniosla 1 seria taką oglądalnośc to moze nakręcą drugą... czas pokaze [trzeba byc dobrej myśli]

ocenił(a) serial na 9
KrisU1111

Szkoda gadać. Ostatni odcinek 1 serii przyniosł nam pytania, które wymagaj odpowiedzi przynajmniej na kolejna serie. Masz racje trzeba być dobrej myśli.

ocenił(a) serial na 9
MissW

Witam wszystkich...
... ja oczywiście ominęłam ostatni odcinek, w dodatku telewizor mi się popsuł...:(
Pech jak jasna cholera...

ocenił(a) serial na 9
_Mycha_

Żałuj. Był super.!!!!!;

ocenił(a) serial na 9
MissW

Nie dobijaj mnie...
cholera nade mną chyba ciąży jakieś fatum...
,,Zassałam" sobie od Regisa...
mam nadzieję, że nie będzie miał nic przeciwko...

ocenił(a) serial na 9
_Mycha_

No chyba nie. Dlaczego musial sie skończyć tego to ja nie wiem. Musza nakręcić 2 serie bo jak nie to nie wiem co im zrobie. Do tego jeszcze wiele spraw w ostatnim odcinku nie zostało wyjasnionych.

ocenił(a) serial na 7
MissW

Wysuszysz ich?

ocenił(a) serial na 9
Hominus_nocturnus

Możliwe. Taki serial a oni ...... Normalnie brak słów...;

ocenił(a) serial na 7
MissW

Dali DUPY po całości.

Vshrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!:

ocenił(a) serial na 9
Hominus_nocturnus

Mniejmy nadzieje ,że jednak jakis inteligent sie znajdzie z grubym portwelem i będzie wiedzial co ma robić.Szanse są minimalne ale zawsze są.

ocenił(a) serial na 7
MissW

Cóż, zawsze istnieje szansa ........ wydymać szympansa.

ocenił(a) serial na 7
_Mycha_

Ssij do woli;]

Witam tradycyjnym już

Live long & prosper.

ocenił(a) serial na 9
Hominus_nocturnus

SSij do woli!!
Wiesz jak to brzmi!!
Niechby się błazen pojawił...zaraz będzie miał motyw do wznowienia tematu o orgii:P

ocenił(a) serial na 7
_Mycha_

Błazen pewnie lata za asystentkami, nie ma czasu na FW.

_Mycha_

No cóż. I jesteśmy po emsji.
Może będę wyjątkiem, ale nie wiem czy temu serialowi potrzebna jest 2 seria. Zakończyło się jak w bajce i tyle :] A tak? Producenci mogliby zrobić z ML tłajlajt (chodzi mi o 4 tom - przed świtem, gdzie bella została zamieniona w wampira). A tak - zakończyło się pięknie i było miło.

Co do samego odcinka:
- Miłość Emmy i Jacksona
- Mick i uderzenie z świętego wiosła i komentarz Beth "należało Ci się"
- Przyjęcie u Josefa było fenomenalne. Lubię jak jest ubrany w garniturze :]
- Josef i jego "świeżynka" :]
- Logan i jego "plan B" - śmiałam się razem z nim :D
- Palenie E. i J. - Josef i Mick stali przy tym ogniu niczym okrutne i strare wampiry z Underworlda. Tak to mi się skojarzyło :] Wyglądali doprawdy groźnie!
- No i oczywiście końcówka! Chciałam zapytać się jaka to piosenka, ale ktoś już przedemną napisał, także dziękuję.

No i tyle. Happy End :D

ocenił(a) serial na 7
Rosie_

Ad TL - no by ML nie groziło. Już prędzej Misiek by się uczłowieczył.

ocenił(a) serial na 9
Hominus_nocturnus

Nic by sie od razu nie stało jakby nakręcili 2 serie. Bo tak zostały pytania bez odpowiedzi.

MissW

No możliwe - co z Josefem i jego "świeżynką", czy Beth i Mick pójdą do łóżka oraz co się stało z Coraline.

A propos, mam takie małe życzenie. Na moim blogu w ostatniej notce jest filmik o ML. No i Gdzieś tak po połowie jest fragment gdzie Beth idzie na góre po schodach a za nią Mick (ona jest w czarnej sukni, z ciemnym makijażem). No i właśnie - w którym to było odcinku?

I dziś spostrzegłam się: czy w "obsadzie" nazwisko Josefa nie jest źle napisane? Bo on jest chyba Kostan, czyż nie? Czy to się tylko tak czyta?

ocenił(a) serial na 9
Rosie_

To chyba to co ona wzięła trochę tej substancji, która zawierala wampirzą krew i srebro...

ocenił(a) serial na 7
Rosie_

Pierwotnie miał być Konstantin, potem zmienili na Kostana.

Ad odcinka - to był pewnie odcinek 5 (ten z wampirzym hajem)

Hominus_nocturnus

Ah, dziękuję. Oglądałam od odcinka 7, także mogłam tego nie widzieć.
A możecie mi trochę rozwinąć ten wątek? :] O co chodziło? I co oni tam robili? :D

ocenił(a) serial na 7
Rosie_

Stara wampirzyca Lola wraz ze swym przydupasem otworzyli klub w LA. Łapali wampiury przy pomocy srebra i ciągnęli z nich krew, którą po zliofilizowaniu, sprzedawali VIP-om jako narkotyk, ale część VIP-ów zaczęła umierać w niewyjaśnionych okolicznościach i tutaj wkracza do akcji Misiek.