Pod osłoną nocy

Moonlight
2007 - 2008
7,5 14 tys. ocen
7,5 10 1 14072
Pod osłoną nocy
powrót do forum serialu Pod osłoną nocy

Hehe, nie martwicie się, nie wyprzedzam wszystkich chętnych i nie umieszczę zapytania o dany odcinek jeszcze przed jego emisją ;

ocenił(a) serial na 7
haruka13

Zapewne szuka wrażeń. Epitafium na jego mogile będzie wyglądać następująco:
Zmarł śmiercią tragiczną drażniąc wampiry.

Hominus_nocturnus

Brawo Królu!
Pasowałoby idealnie również takie epitafium: "Zmarł śmiercią tragiczną, bo sam się o nią prosił" i obok odbicie kiełków któregoś z nas ;

ocenił(a) serial na 7
haruka13

Przypominam o wyborze konwencji wampiryzmu;

Hominus_nocturnus

Regisku drogi, już się ustosunkowałam wobec tej kwestii :

ocenił(a) serial na 9
haruka13

Tak sobie poczytałam waszą wymianę zdań i…

Ad Victor gdyby nie „fantazjowanie” (przynajmniej w moim przypadku) już dawno bym wylądowała u jakiegoś psychiatry na kozetce… Życie jest zbyt szare, brutalne i w ogóle do d… żeby sobie odmówić odrobiny fantazji.
Może to dlatego, że jestem… strzelcem. ;

ocenił(a) serial na 9
Himeko

bardzo ładne to epitafium i takie do rymu:)jeśli można głosować to ja głosuję na epitafium Himeko

Vampire solidarity Rh! Rah! Rah! :

ocenił(a) serial na 5
Himeko

młda damo życie jest jak parta szachów :D
albo bijesz konia ;) albo posuwasz królową xD

ocenił(a) serial na 7
Victor_Delacroix

Hehehehehehehe!!!!!!
Mało nie spadłem ze śmiechu:

ocenił(a) serial na 8
Hominus_nocturnus

Ad Himeko
Masz całkowitą rację, gdyby nie fantazja , życie przytłoczyło by nas swoim ciężarem. Piekne epitafium proponuje jeszcze cos takiego "Żył dla ludzi,zginął z rąk(kłow) wampira"

Ad Victorek

widzę śmiertelniku (idę za radą Haruki)że bardzo chwalic sie lubisz czego nie toleruję-ekonomia-nudziasz z ciebie,myslisz że masz głowę na karku , strzeż się ,bo ani się obejrzysz mozesz ją stracić...

w twych postach widzę tylko smutna rzeczywistość,szara codziennośc i chłodna kalkulację to przygnebiajace, jesteś na forum serialu o wampirach bardziej sie postaraj napisz coś ciekawszego,"posuwać królową"???tutaj mój drogi to grozi utratą sporej ilosci krwi Rah Rah Rah
Ad konesera
konkrety proszę ,

ocenił(a) serial na 7
Venice

Hmmmmmm, on pewnie by chciał to robić, ale to nie ten poziom.
Zostały mu wieloryby nieznanego malarza nazwiskiem Koń.
Hehehehehe.

Ad epitafiów:
To też jest niezłe. To by było możliwe w True Blood, w Moonlight? Zastanawiające. Może w innym wampirzym społeczeństwie...
Ale skąd weźmiemy drugiego takiego jegomościa?

ocenił(a) serial na 8
Hominus_nocturnus

Spokojnie Królu takich szkodników jest wielu utrata jednego grozi co najwyżej pojawieniem się nastepnego.

Ad Himeko

Szacunku ten śmiertelnik dla waszej wysokości za grosz nie ma , nie wie na co (kogo) się porywa zuchwalec
PS. wampiry są wiecznie młode

ocenił(a) serial na 9
Victor_Delacroix

Victorze ach Victorze… Cieszy mnie niepomiernie, że mnie „młodą damą” ochrzciłeś (wprawdzie „o” zezarłeś po drodze, ale cóż, wybaczam ;

ocenił(a) serial na 5
Himeko

mój koń skoczny i paradny wnet królową trąci upadnie monarcha i koronę strąci :)

ocenił(a) serial na 7
Victor_Delacroix

Trefniś Victor dosiadł drewnianiego konika i po zamku bryka:
Hop - siup, hop - siup:

ocenił(a) serial na 9
Victor_Delacroix

Błazen ujeżdżający konia przy królewskim tronie... Tego jeszcze nie było! Pominąwszy fakt niezbity, że byś się do tronu nie zbliżył – zaznaczam wampirzego tronu – to mam wątpliwości czy dał by Ci ktoś „prawko jazdy konnej” (że o rumaku nie wspomnę). Koń skoczny, błazen spadnie zanim się do tronu zbliżyć zdoła i kark skręci... ;

ocenił(a) serial na 8
Himeko

skoro jest królestwo to i nadworny błazen być musi,zabawi władców a moze okrutnej smierci uniknie...

ocenił(a) serial na 5
haruka13

fixing servera posty znikają O.o

ocenił(a) serial na 7
Victor_Delacroix

Widzę, błaźnie, iż w sieci jesteś??
Ja tam Twoje EMO - EMO, Stańczyku nasz?

ocenił(a) serial na 5
Hominus_nocturnus

daj spokój podyplomówka przez cały weekend dała mi tak w kość! muszą mi trochę szare komóry odpoczać dlatego wlazłem na FW! Kuna jest za 20 pierwsza ech jutro praca znikam ;/ btw widze ze na EMOlajcie przegapiłem dobre wątki i główne EMO avatara zmieniło xD muhahaha ja jej pokaże ;)

ocenił(a) serial na 7
Victor_Delacroix

Wygląda jak te strzygi /całe w mące jakby ktoś na nich ciasto na pierogi rozrabiał/ z tego zakichanego 'Zmierzchu'
Vshrrrrrrrrrrrrrrrrr!
EMO_EMO_EMO_EMO_EMO (To cię niespodzianka czeka: EMO-konik do ujeżdżania;

ocenił(a) serial na 9
haruka13

Ostatnio kiepsko u mnie z czasem, więc nie wiem czy dam radę szybko się streścić ze streszczaniem. ;

ocenił(a) serial na 7
Himeko

Krwawa jatka - El Diablo będzie wymiatał. Chyba najlepszy odcinek I sezonu.
'Ssij, póki dają.....'
Vampire solidarity: RAH! RAH! RAH! (El Diablo!!!)

ocenił(a) serial na 9
Hominus_nocturnus

Większość jest dobrych. ;

ocenił(a) serial na 7
Himeko

Faktycznie:
pączki
pościg za nielegalnym imigrantem
PRZYWRÓCENIE!!!!!
Niesamowite:

haruka13

Dobra, druhy moje!
Melduję, że po polowanku udałam się spóźniona na kolejny odcinek Moonlight. Zaczęłam go oglądać w chwili gdy chyba jakiś mafioso od siedmiu boleści każe swoim typkom aby przywieźli mu żywego Josha. Chwilę po tym zobaczyłam w mieszkaniu Beth, która strachała się nawet Micka, więc wnioskuję, że coś jej zagrażało. Za oknem Josh wyszedł do swojego samochodu no i stamtąd porwały go dwa bandziory a Mick i Beth ruszyli w pościg. Swoją drogą to wielkie brawa i moje gratulacje dla patrolu policji, który niby stał na straży i wręcz spod nosa wyrwali mu smaczny kąsek w postaci Josha! Ech, ci genialni Amerykanie!

No i teraz moje zasadnicze pytanie: co było przedtem? Zanim włączyłam TV?
Podpowie mi ktoś? PS.Od Regiska na pewno ściągnę ten odcinek w całości, ale już teraz chciałabym wiedzieć...

Vampire solidarity: RAH! RAH! RAH! :