Potwory
powrót do forum 3 sezonu
Hauptheld

Dla mnie mieszanie Eda Geina z Ilse Koch to jakiś bełkot idioty.

pawulon1_2

Dlaczego? Wiele źródeł (mniej lub bardziej wiarygodnych) podaje, że Gein czytał komiksy i gazety o zbrodniarzach nazistowskich, a sam posiadał kilka materiałów o Ilse Koch.

akrzynman

Przesłuchałem sporo podcastów o tym psycholu i to nie tylko polskich i nigdzie nie było o tym nawet wzmianki.

akrzynman

Poza tym to się zupełnie nie spina. Mamy mniej więcej rok 1944 bo wtedy też zginął jego brat i teraz na wydupiu w USA gdzie w świadomości ludzi to co się działo w obozach zagłady to jakiś fake, sprawa Ilse Koch jeszcze nie wyszła bo przecież niemcy aresztowali ją tylko za korupcję mamy jakieś komiksy o Ilse, komiksy które zgodnie ze źródłami historycznymi nie istniały... Słabo to się broni.

pawulon1_2

Pierwszy proces Ilse Koch w sprawie zbrodni nazistowskich był w 1947 więc niedługo po śmierci Henriego. Komiksów może i nie było ale to co robiła Ilse w Bunchewaldzie nie było wiedza tajemna, tym bardziej że obóz został wyzwolony przez armię amerykańską.

pawulon1_2

Po 3 odcinkach jestem bardzo zawiedziony jak na razie. I po co te przeskoki z premierą psychozy.

Hauptheld

A najlepsze jest to, że gejflixowa Ilse to super laska chociaż w rzeczywistości była raczej harpaganem... Najgorsze, że nie mogli obsadzić w roli Ilse ani Eda czarnych bo to w końcu morderca i zbrodniarka wojenna więc się nie godzi żeby czarni grali złych...

Hauptheld

Zdradzisz co w tym jest najlepszego? Dwa pierwsze sezony opowiadały prawdziwą, może trochę podkręconą historię. Ten sezon to jakiś bełkot, postać przedstawiona w serialu nie ma nic wspólnego z Geinem. Jaka żona? Jaka akcja z opiekunką i dziećmi? Do tego jakieś przeskoki z psychozą, oczywiście robią niego jakiegoś transa albo pedała a nie taka była geneza jego zachowań. Getin normalnie pracował, był złotą rączka i funkcjonował w społeczności

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 8
pawulon1_2

Weź lepiej pawilon prąciaku.

pawulon1_2

Co za absurd. Wystarczy trochę poczytać i oglądać ze zrozumieniem.
Gein nie miał żony, w serialu również jej nie ma. Podczas śledztwa była dziewczyna która uważała że była z Geinem w związku.
Gein pilnował dzieci, a opiekunka była prawdopobnie jedna z jego ofiar której mu nie udowodniono. A co do transwestyzmu, było gorzej niż tylko bielizna.

ocenił(a) serial na 9
Hauptheld

Czy Ciebie słońce dziś zbyt przygrzalo chłopcze?

ocenił(a) serial na 6
Hauptheld

Nadal Dahmer najlepszy.. Tu jest przekombinowane. A i Ed Gein... był zwykłym prostakiem z zaburzeniami. Trudno wykrzesać z niego coś sensownego (w "")

ocenił(a) serial na 8
mariusz_siomek

Sami kanapowi nundrusie, pewnie ty coś byś wyskrobał lepszego.

ocenił(a) serial na 6
Daryzda67

A jak wpadłeś na na taką genialną myśl?

Potrafisz coś merytorycznie?

Jestem na 8 odcinku - na początku było ok.
ale teraz jest coraz bardziej przekombinowany

ocenił(a) serial na 8
mariusz_siomek

Musisz aplikować do Hollywood na reżysera lub wyżej, chłopie co cię ogranicza?

ocenił(a) serial na 6
Daryzda67

ale masz jakieś argumenty, czy tylko ad personam będziesz jechał?
Bo szkoda mi czasu na internetowych kre...w

ocenił(a) serial na 8
mariusz_siomek

Kretyn to cię miękkim h... robił minigieciaku.

ocenił(a) serial na 6
Daryzda67

Tak myślałem. Brak argumentów. Pusto we łbie.
ile masz lat? 13?
Tym bardziej szkoda mi czasu na 13 letniego kre...a

ocenił(a) serial na 8
mariusz_siomek

Goń się dęciaku.