PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684445}

Pozostawieni

The Leftovers
2014 - 2017
7,4 23 tys. ocen
7,4 10 1 22729
8,4 18 krytyków
Pozostawieni
powrót do forum serialu Pozostawieni

Bo mnie fabuła wcisnęła w fotel :) Zapowiada się jeszcze lepiej niż pierwszy sezon.
A na widok Patti mam dreszcze :/

ocenił(a) serial na 9
krzychu1526

Płaczę za poprzednim intro... Było zupełnie inne niż wszystkie, Maxa Richtera aż chciało się słuchać, a teraz... No cóż, przewijam. Wesoła piosenka, która w sumie nijak się ma do serialu.

ocenił(a) serial na 10
Achajka_2

Intro w 1 sezonie dawało klimat i nastawiało na przejmującą fabułę : ( muzyka w intro w 2 sezonie jest wesoła i nijak ma się do serialu, ale może to zamierzony cel, którego efektem jest paradoks.

ocenił(a) serial na 10
Achajka_2

Zobacz sobie słowa piosenki? Trafiają bardzo w idee serialu, choć faktycznie piosenka jest wesoła, a serial dość pesymistyczny.

ocenił(a) serial na 10
krzychu1526

piszę o samej melodii, nie o tekście w niej zawartym ......

ocenił(a) serial na 1
katy_94

dziewczynko, skończ już może onanizować się tym gównianym serialem. Już napisałaś ze 150 postów wychwalając zajebistosć tego dzieła.

ocenił(a) serial na 10
pawulon1_2

milcz

ocenił(a) serial na 10
pawulon1_2

morda plebsie, nie podoba sie to za milcz. Atakujesz ją, a może ty lepiej zamknij ten brzydki ryj.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
pawulon1_2

i co z tego ze pół roku temu ? mam rozumieć, że pół roku temu byleś tak mało ograniczony i debilny ?

ocenił(a) serial na 1
mateuszz27

ssij pałe frajerze

ocenił(a) serial na 10
pawulon1_2

you too xD

ocenił(a) serial na 5
krzychu1526

2 sezon dzieje się gdzie indziej, dlatego też nowa czołówka zwiastuje nowe wątki.

ocenił(a) serial na 9
Achajka_2

Mnie także fabuła wcisnęła w fotel. Koniec drugiego odcinka zwyczajnie mnie rozłożył na łopatki. Już kompletnie nie wiem, co mam myśleć.
Mamy dwie płaszczyzny w tajemniczości w "pozostawionych". Pierwsza to fakt, że zniknęło 2 procent ludzkości. Druga - perypetie głównego bohatera i jego przypadłość (lunatykowanie). Po obejrzeniu pierwszego sezonu stwierdzam, że w momencie odejścia zniknęli wszyscy, którzy byli niechciani/kogoś irytowali, komuś przeszkadzali, itp. Ale to taka wstępna teoria- być może fabuła została tak poprowadzona, żeby nas zmylić. Teraz była mowa, że jest to kwestia geografii - w takim razie dlaczego zniknęło dziecko z łona matki, a matka pozostała (?!), więc może moja teoria (i pewnie wielu innych osób) ma jednak sens, ale - jak pokazuje całokształt serialu - na dwoje babka wróżyła, bo cały czas zaskakuje. Drugi obszar tajemnicy to też kosmos nie z tego świata. Pewnie to się jakoś łączy, ale jak tego za cholerę dociec nie mogę. Im więcej oglądam, tym niej wiem i tym więcej pytań się pojawia. Mistrzostwo. (ocena na FB zdecydowanie za niska, pewnie dlatego, że serial nie jest taki łatwy w odbiorze, chociaż doskonale się go ogląda).

Achajka_2

Jak dla mnie jeden z najlepszych odcinków - zrobił na mnie niesamowite wrażenie.

iluzja23

Uh...pomyliłem odcinki. Miałem na myśli s02e03 ;)