PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684445}

Pozostawieni

The Leftovers
2014 - 2017
7,4 23 tys. ocen
7,4 10 1 22730
8,4 18 krytyków
Pozostawieni
powrót do forum serialu Pozostawieni

Pozostawieni

ocenił(a) serial na 8

Wy­da­je mi się, że już w pi­lo­cie dość jasno przed­sta­wi­li­śmy sy­tu­ację, i pod­kre­śli­li­śmy, że nikt nie ma
wy­ja­śnie­nia dla tego, co wy­da­rzy­ło się trzy lata przed po­ka­zy­wa­ny­mi zda­rze­nia­mi. To nie jest se­rial o
śledz­twie i roz­wią­zy­wa­niu za­ga­dek, lecz o tym, jak lu­dzie kon­ty­nu­ują swoje życia po do­świad­cze­niu
stra­ty. Dla mnie se­rial jest bar­dziej o kon­dy­cji ludz­ko­ści, o tym, że mu­si­my wieść swoje życia bez
zro­zu­mie­nia ich celu, czy celu ist­nie­nia wszech­świa­ta. Hi­sto­ria, którą opo­wia­da, to tylko tro­chę bar­
dziej dra­ma­tycz­na wer­sja do­świad­czeń, które prze­ży­wa­my na­praw­dę. Ta­kich eg­zy­sten­cjal­nych dra­
ma­tów.
To są słowa autora książki.
To nie serial jest słaby. To Wy nie potraficie sie do niego odpowiednio nastawić

SensationTMF

bardzo dobrze powiedziane. serial jest świetny - nie wiem jak można było się rozczarować że to nie sci fi...

ocenił(a) serial na 7
SensationTMF

Podpisuje się pod tym obiema rękoma i obiema nogami :) Pozdrawiam!

ocenił(a) serial na 9
SensationTMF

Zgadzam się, to było oczywiste od pierwszego odcinka. Chociaż jak dla mnie niepotrzebnie dodają kolejne wątki paranormalne (ojciec Kevina wie o facecie strzelającym do psów, choć nie powinien, a w trzecim odcinku jeszcze te gołębie).