PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684445}

Pozostawieni

The Leftovers
2014 - 2017
7,4 23 tys. ocen
7,4 10 1 22730
8,4 18 krytyków
Pozostawieni
powrót do forum serialu Pozostawieni

po 6 odcinku...

ocenił(a) serial na 10

znakomity... dla tych ktorzy nic nie rozumieja i im sie nie podoba zostaje , klan , ranczo, i reszta tych jak to nazywaja niektorzy ...kmiotow...

ocenił(a) serial na 10
myster_A

dzieki za wyrazy, tez mam nadzieje ze sie odlaczysz od tych 7 milionow ciemniakow , i beda z ciebie ludzie

riko62

ja się nie mam od czego odłączać

ocenił(a) serial na 10
marcin0218

niejednemu juz to tlumaczylem , ale jak ktos ma zlasowany mozg , to nic sie nie poradzi , pozdro...

riko62

ty nie tłumaczysz, ty oznajmiasz niczym wyrocznia delficka ,że coś jest debilne kretynie

riko62

Hej wyrocznio delficka z wielbłądziego odbytu, tak długo przebywałeś w jego d...e, że zatraciłeś poczucie skali pajacu.

ocenił(a) serial na 9
myster_A

Nie chce mi się czytać całej dyskusji nad wielkością Leftovers nad Ranczem i dochodzić co kto ogląda, ale jeśli komuś nie podoba się ten serial to można śmiało napisać, że pewnych rzeczy nie ogarnia. Są gusta i guściki - jasne. Ktoś lubi Polańskiego, ale Lynch mu nie wchodzi, ale to jest akurat prosta sprawa. To tak jak napisać, że nie podoba mi się fabuła Twin Peaks, albo za dużo wątków w Lost. Sorki - cokolwiek riko powyżej by nie powiedział i jakby niesprawiedliwie nie porównał resztę do widzów Rancza w sensie stricte ma rację

Martinez

Sensu stricto

ocenił(a) serial na 10
myster_A

znowu przypominam , nowy odcinek klanu , pamietaj o tym

riko62

A poco mi to przypominasz jak ja tego nie oglądam. Aaaaa chciałeś być złośliwy błazenku, no niestety nie udało się.

ocenił(a) serial na 10
myster_A

takich ogladaczy polskich debilnych telenowel jest sporo , podobno 7 milionow ciemniakow zachwyca sie tymi bzzdetami , zal mi cie , i nie wymawiaj sie ze nie ma cie wsrod nich...

riko62

A no nie ma. Należysz do kategorii ludzi z mentalnością taliba, jak sobie coś wbije do łba to..... biada tym którzy nie są mojego zdania. Czy ty naprawdę nie rozumiesz, że można tego nie oglądać i można nie mieć stosunku tak pogardliwego do tych którzy te seriale oglądają jak ty.
A co można powiedzieć o człeniu który z wrażenia dostaje wypieków na twarzy jak ogląda serial w którym umierający afro-amerykanin spełnia życzenie policjanta w szalecie. Mnie się nasuwa na myśl zniewieściały frajer.
Tak tak wiem, serial jest dla tych z wyższej półki haha. Ty więc jesteś frajerem z wyższej półki.
Nazwanie ciebie wyrocznią było kpiną z twojej sztywno-dogmatycznej mentalności gumowa lalo.

ocenił(a) serial na 10
myster_A

kolo powiem ci tak , czy to dla dałna czy to dla ciebie , to kosmos ....a te wypieki na twarzy, no przestan , nizej chyba juz nie upadniesz...

riko62

Czyli dostajesz wypieków przy oglądaniu Pozostawieńców, a może się onanizujesz gdy to oglądasz, aby ci ten twój przemużdzony kosmiczny łeb od nadmiaru ciśnienia nie eksplodował.

ocenił(a) serial na 10
myster_A

nie potrzeba zadnej wyroczni wystarcza 3 klasy podstawowki, dla dauna ze specjalnej jest to nie do pojecia...

ocenił(a) serial na 4
riko62

Dorabiasz na siłę filozofie. Tu nie ma nic odkrywczego.

ocenił(a) serial na 10
marek_section8

ok tylko nie porownuj tego do rancza

ocenił(a) serial na 1
riko62

A co tu jest do zrozumienia? Serial jest najzwyczajniej w świecie nudny. I dlaczego sugerujesz,że jeśli się komuś nie podoba,to dlatego,że ktoś jest amatorem polskich seriali? Nie oglądam polskiego badziewia,a ten serial ma się nijak do takich tytułów jak np: Gra o tron,Breaking Bad,Rzym,Kompania braci,Dexter,Wikingowie,Walking Dead czy Spartakus.

ocenił(a) serial na 10
TheDarkSide

no i wlasnie z tego powodu , nie wspominam , o pozycjach ktore wymieniles

ocenił(a) serial na 8
TheDarkSide

Wszystkie seriale które wymieniłeś są super, oglądałem, albo oglądam. Pozostawieni są inni, nie ma tam zombie, ani seryjnych zabójców, ale na swój sposób to znakomity serial który oglądam z zapartym tchem.

ocenił(a) serial na 1
contrx

Wiem,że nie ma tam zombi i seryjnych zabójców. Nawet nie jestem zwolennikiem tych gatunków,a moim flagowym gatunkiem jest właśnie SF. Dlatego jestem zawiedziony tym serialem. Oglądanie przez 6 odcinków nic nie wnoszących do tematu dialogów jest nużące. Pewnie serial się rozkręci,ale moja ocena dotyczy tych 6 dotychczas obejrzanych. Tak przy okazji... Polecam serial The Strain (Wirus).

ocenił(a) serial na 8
TheDarkSide

Hmm słyszałem pochlebne opinie o tym serialu, ale jeszcze nie oglądałem. Chyba się skuszę.

ocenił(a) serial na 10
TheDarkSide

The strain nie umywa sie do pozostawionych ! Jak zobaczylam wybuchajace zombie i siwego dzidka wymachującego szabelką aby sciąc im glowy odpuściłam sobie. Mial byc horror dla mnie to komedia:-D

ocenił(a) serial na 10
joanoa

Dziadka miało być :-)

ocenił(a) serial na 10
TheDarkSide

"...moim flagowym gatunkiem jest właśnie SF. Dlatego jestem zawiedziony tym serialem"
hahaha, bo to nie jest sci-fi, może dlatego :D

TheDarkSide

tez oglądam seriale które wymieniłes (oprócz Walking Dead) ale to całkiem inny klimat, nie da się porównać, Detektyw i Pozostawieni to najlepsze seriale jakie wyproudukowało HBO, oczywiście według mojej opinii.

ocenił(a) serial na 10
elizabethwesolowska

o tak , detektyw.......znakomity...........

ocenił(a) serial na 8
elizabethwesolowska

najlepsze z HBO to Kompania braci i Gra o tron ;).

ocenił(a) serial na 10
contrx

Kompania braci......... z ktorego roku ?

ocenił(a) serial na 8
riko62

2001

riko62

całkowicie się zgadzam, niepowtarzalny klimat, świetna gra aktorska

ocenił(a) serial na 3
elizabethwesolowska

Badziewny serial o NICZYM. Tu nie ma czego rozumieć. Pseudo tajemnice i pseudo rozterki.

ocenił(a) serial na 9
riko62

Zgadzam się w 100%!
Chociaż nie zachwycił mnie od początku, rozkręcił się mniej więcej w połowie sezonu.

ocenił(a) serial na 10
riko62

Daje zasłużone 10 i jednocześnie bardzo współczuję wszystkim tym co tak drastycznie zaniżyli średnią :P

ocenił(a) serial na 10
lewuss

wydaje mi sie ze drugi sezon jest jeszcze lepszy... ale moge sie mylic,