6,9 51 tys. ocen
6,9 10 1 50773
6,6 8 krytyków
Przepis na życie
powrót do forum serialu Przepis na życie

We wcześniejszych sezonach już po kilku odcinkach wiadomo było ze będzie, a tu cisza.

ocenił(a) serial na 6
wojtek40i4

Oficjalnie było podane, że sezon 4 jest ostatnim. Czytam jakoś kilka odcinków przed końcem, że jednak po tym jak poprawiał się oglądalność (podejrzewam, że nie z racji poprawy jakości serialu, bo ten sezon był nieco żenujący, zwłaszcza wątek głównych bohaterów, a aby zobaczyć jak to wszystko się zakończy) ponoć postanowili zrobić następny sezon. Ile w tym prawdy, ie zwykłej plotki-nie wiem. Okaże się niedługo.

użytkownik usunięty
wojtek40i4

Podobno tak, tylko jeszcze nie wiadomo, czy dadzą jesienią, czy dopiero na wiosnę. Nie wiem, czy to dobry pomysł, bo ostatni sezon był raczej kiepski. Nie wiem, czy to ta dłuższa przerwa mu zaszkodziła, czy też scenarzystom zabrakło pomysłu. Szkoda, bo początki serialu były naprawdę fajne.

Według mnie jeśli zrobią kolejny sezon to będzie to już moda na sukces, klan lub na wspólnej.

ocenił(a) serial na 10
blancoYnegro

to prawda.... 4 seria była już nieudana...
2 była najciekawsza.

ocenił(a) serial na 8
wojtek40i4

Na oficjalnej stronie programu można przeczytać, że 5 sezon jest już potwierdzony: http://przepisnazycie.tvn.pl/aktualnosci,204,n/bedzie-piata-seria-przepisu-na-zy cie,83390.html

esperantka

Dzięki za szybką odpowiedź.
No to w takim razie ciekawe co będzie dalej. Mam tylko nadzieję że scenarzystka wymyśli wymyśli coś naprawdę ciekawego, bo niektóre sytuacje z ostatniej serii były nieco ... wymęczone.
Miejmy też nadzieję że 5 sezon jak już chcą go tak na siłę zrobić będzie już faktycznie ostatnim niezależnie od tego czy oglądalność będzie mieć dużą czy też małą.
Lepiej niech zakończą ten serial szybko zanim do reszty się wszystko poknoci i to w jakiś bardziej nietypowy lub zaskakujący sposób, a nie w taki oczywisty czyli że wszyscy się pogodzą, wezmą ślub i będą żyć szczęśliwie do końca swoich dni. To by nie było zbyt dobre rozwiązanie dla tego serialu zważywszy też na to że ten 4 sezon już nie ma tej świeżości co dwa pierwsze. Co prawda one też nie były jakieś specjalnie zaskakujące czy też nowatorskie nie mówiąc już o doborze niektórych aktorów ale jednak całkiem fajnie się to oglądało. W tym sezonie zaczynało się już przewracać oczami na niektóre sytuacje.

Zobaczymy w najbliższą niedzielę jak zakończy się obecny sezon.

ocenił(a) serial na 9
wojtek40i4

cieszę się że będzie 5 sezon przepisu oglądam go ze względu na Kumorek , Olszówkę , Adamczyka, Bielską , Orzechowskiego i Englerta który dołączył nie dawno do obsady. Mam nadzieję że Anka będzie z Jerzym, a Irena z Michałem (Englertem).