PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=601348}
6,9 51 tys. ocen
6,9 10 1 50749
6,6 14 krytyków
Przepis na życie
powrót do forum serialu Przepis na życie

Aktorka fatalna, jak na tak sympatyczną mamę to niezły z niej buc. A do tego po oczach bije zbyt mała różnica wieku. Co się zresztą potwierdza - Magda Kumorek ur. 1979, a Ola Radwańska - 1991. Że niby Anka miała 12 lat, jak urodziła Manię???

maua_5

E tam, przecież to tylko serial. Poza tym ta dziewczyna wygląda góra na 18 lat, z kolei głównej bohaterce można dać spokojnie 35 lat.

ocenił(a) serial na 7
maua_5

Czepiasz się szczegółów. Tak bardzo nie widać różnicy wieku; przypominam, że w Ameryce szesnastolatków grają dwudziestolatkowie :)

kacperpiotrkow2

Po pierwsze sama Anka wspomina, że ciąża pokrzyżowała jej plany specjalizacji = wpadka była pod koniec studiów, a nie w wieku 17 lat (35-18). Na 40-tke, żeby mieć 16-letnią córkę, to ona też nie wygląda, nie ma co.

Po drugie co mnie Ameryka obchodzi? :P

Generalnie dla mnie wtopa, serial póki co ok, ale ta o 5 lat za stara Mania mi tu straszliwie nie pasuje :/

I błagam, niech ktoś wywali do kosza te jej okulary - taka śliczna buzia, a tak zrypana tym szkaradztwem!

ocenił(a) serial na 6
maua_5

wydaje mi sie ze te okulary i aparat zostana zrzucone wraz z kolejnymi odcinkami.. takie wychodzenie z okresu ''brzydkiego kaczatka''.. ale to tylko moj poglad na ''sprawe'':)

kacperpiotrkow2

w sumie zgadzam się, że nie można się aż tak czepiać ... ale irytuje mnie to, że ludzie uważają, że jak w Ameryce coś jest to już normalnie wzór

maua_5

Oj zgadzam się. Zdecydowanie różnica wieku jest zbyt mała. Rozumiem 10-12 latka, ale uczennica 1 klasy liceum (bo z tego co mi się wydaje to właśnie w takiej klasie jest) to jest już przesada. Ona nie wygląda na córkę w takim wieku!
Serial nawet mi się podoba: taki lekki, przyjemny. Nic wyjątkowego, ale w sumie może być:)

coco29

Moim zdaniem różnica wieku jest prawidłowa, Mańka ma ok. 16 lat, a Anka ok. 34 lat (bohaterka nie musi być w tym samym wieku co aktorka) czyli musiała ją urodzić w wieku 18 lat, a to chyba by się zgadzało, a tak po za tym to gdyby Mańka miała 10-12 lat to jej wątki byłyby mniej ciekawsze, bo nie ukrywajmy życie 16 latki jest ciekawsze niż 10 latki. Takie moje zdanie.
Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 4
fan__KINA

no właśnie nie zgadzałoby się, bo Anka urodziła córkę po ukończeniu medycyny! tzn. w wieku 25 lat, bo mówiła, że przez to nie mogła zrobić specjalizacji, ale medycynę ukończyła, dlatego pracowała w firmie farmaceutycznej

paulee

No to może faktycznie ten wiek jest trochę przesadzony, ale mi to nie przeszkadza, wręcz przeciwnie Mańka jest fajna.

ocenił(a) serial na 6
fan__KINA

alez dajcie spokoj:)))) tak naprawde mozna znalezc wiele takich absurdow, ktore moga zdyskredytowac ten czy inny film.. uwazam ze takie zaciekle doszukiwanie sie logiki jest czyms zbednym w przypadku takich luznych, raczej prostych seriali, bo w nich zawsze musi sie cos dziac, a slusznie zauwazyla fan_KINA, ze zycie 16 latki jest znacznie ciekawsze:)))

ApokalipsaA

Tylko że tu aż bije po oczach i nie trzeba niczego zaciekle szukać :) W pierwszej scenie rocznicowego śniadanka w kuchni aż mnie zatkało, że taka młoda mama, a taka stara córka.

Reszta serialu ok, poza oczywiście:
1. kretyńską awanturą o granata (tak serio - czy komuś z Was wogóle coś takiego się przytrafia, czy też idziecie spokojnie na inne stoisko bazarku szukać szczęścia?) i
2. zwolnieniem Anki z pracy w typowo amerykańskim stylu (no bo gdzie wręczenie wypowiedzenia umowy i ewentualne zwolnienie z obowiązku świadczenia pracy w tym okresie? Tylko w USA zwalnia się ludzi z dnia na dzień, żeby sobie mogli wybiec z biura ot tak i wrócić jak im się zechce)

ApokalipsaA

Mi tam to wcale po oczach nie bije, w dzisiejszych czasach nic mnie już nie zdziwi, czasem córki wyglądają starzej od swoich matek, więc tu nie jest tak źle. Odbiegając od tematu to jestem mężczyzną, bo ApokalipsaA napisała "slusznie zauwazyla fan_KINA, ze zycie 16 latki jest znacznie ciekawsze" więc chciałem tylko sprostować :-).

ocenił(a) serial na 10
fan__KINA

boze ale macie problem. Nie podoba się to nie ogladac ;]
W Ameryce 18 nastolatka gra facet co ma 32, a jego nauczycielka facet co ma 25 w jednym z seriali, i nikt sie nie czpeia.

A tu dziewczyna wyglada wlasnie na jakies 17-18 lat, a matka wyglada na 35 . Tak ze nie ma problemu za bardzo.

Ja mam 18 naście lat, a moja mama ma 36 . Nie wyglada anwt na tyle, wygladamy raczej jak siostry. i Co z tego? :P

ocenił(a) serial na 7
maua_5

Zgadzam się , aktorka z niej beznadziejaaa

ocenił(a) serial na 7
maua_5

teoretycznie mogła ją urodzić w takim wieku^^

jak dla mnie jest spoko, i bardzo spodobał, mi się ten serial..., naprawdę jeden z lepiej zrobionych polskich seriali...