6,9 51 tys. ocen
6,9 10 1 50773
6,6 8 krytyków
Przepis na życie
powrót do forum serialu Przepis na życie

jest jakas taka niby mila a taka dretwa... plus nie podoba mi sie jej matkowanie(a raczej go brak) Gniewkowi.
Zastanawiam sie tez jak ona to robi- codziennie zuzywa kostke margaryny jak gotuje a chuda jak szkapa hehe :)

Beatka jest zajebi..sta. po prostu uwielbiam je teksciki typu ... zabciu boisz sie deszczu? a przeciez zabki uwielbiaja plywac heheheh (pewnie cos przekrecilam ale mniej wiecej w ten desen)

Gruba i Mania to swietny duet jak dla mnie. Ich dialogi naprawde rozbawiaja a Gruba jest po prostu no... kurde :)

I jeszcze lubie Pole. Troche mi jej szkoda ze te jej zwiazki tak sie rozpadaja ale moze ten pediatra koncu okaze sie tym co trzeba (jestem dopiero na 2gim sezonie)

ocenił(a) serial na 9
zoska48

ja uwielbiam Ankę to moja ulubiona postać bo gra ją Magda Kumorek uwielbiam Kumorek od momentu gdy zaczęła grać w samym życiu, poza Anką uwielbiam Żabcię, Polę, Tadeusza, Wandę, Ritę , Michała od Ireny, tych 2 przyjaciół Wandy i Ireny tylko zapomniałam jak się nazywają i lubię Aldonę co po czesku mówi.

zoska48

Anka wybitnie mi działa na nerwy mimo całej sympatii jaką darzę Magda Kumorek. Dziwię się jakim cudem taką zagorzałą egoistkę otacza wiecznie wianuszek fanów. Jedyna osoba która ma do niej zdrowe podejście to zakręcona Beatka.
Jej zainteresowanie dziećmi jest niewiele wyższe niż zerowe. Mania ma maturę a potem egzaminy na studia, ale jej mama jest zbyt skupiona na sobie,żeby się tym zainteresować natomiast Gniewko nieustannie przechodzi z rąk do rąk. Pod koniec drugiego sezonu ma około 2 lat a nie słychać by wykrztusił z siebie chociaż jedno słowo. Na docenienie zasługuje scena w której zakochana Anka zostawia dzieciaka przy fontannie w wózku a sama pędzi przez wodę do ukochanego a potem też scena z ostatniego odcinka gdzie na 3 sceny włoskie Anka tylko w jednej jest z dzieckiem, które zabrała ze znanego mu środowiska i już zaledwie dwóch tygodniach pobytu już zostawiała pod opieką obcych ludzi aby sama w spokoju mogła raczyć się owocami na targu lub popijać kawkę. Podobnie na widok Jerzego. Wybiegła szczęśliwa ponownie pozostawiając dwuletnie dziecko pod opieką właścicielki lokalu. Taka egoistyczna kobieta nie powinna mieć ani dzieci ani rodziny a jedynie widownie która podziwiałaby jej kolejne poczynania.

Pomysł z wyjazdem do Włoch - żenada no ale przecież lokal w który sama nie włożyła ani grosza funkcjonował dobrze więc niech rodzina i przyjaciele harują aby ona mogła sobie w spokoju odpoczywać, Mania ma już 18 lat skończone i jest szczęśliwa więc nie potrzebuje ani matki podczas stresujących egzaminów ani kontaktu z bratem ktorym dotychczas wiecznie się zajmowała. Najważniejsze jest szczeście Anki. Żenada

Na szczęście serial to nie tylko ta durna egoistka ale też Pola, która szalona i roztrzepana po raz kolejny pokazała swoją prawdziwą twarz gdy wynikła choroba Tadeusza. Silna, dzielna baba, która mimo własnych zmartwień nadal ma czas aby zainteresować się problemami innych.
Beatka i Żabcia - para genialna - oboje zabawnie durnowaci.
No i oczywiście Gruba w duecie z Manią- jak dla mnie super. Uśmiałam się ze sceny z pączkiem którego po kryjomy pożerała przed spotkaniem z Mańką.
Nawet Irena jest fajna i jak na babkę w jej wieku ma świetny styl.

Wszyscy oni nadrabiają za powaloną Ankę.

Kayrusia

Dokladnie o to chodzi omawiajac postac Anki. Chyba wlasnie tego slowa mi zabraklo - egoistka. Scene przy fontannie zobaczylam juz po dodaniu postu ale to po prostu byla masakra. I jeszcze sie smieje do Jerzego (a propo's niego - biedny uciekl znad jeziora bo do Anki przyczepil sie pijany Jad, tez zenada) ze 'chyba jestem nieodpowiedzialna' czy cos takiego. Wiem ze to tylko serial ale ja na przyklad mam 4miesieczna coreczke i plakalam wczoraj jak zostawialam ja pierwszy raz z babcia na dluzej... moze to sie zmieni u mnie ale ja nie pojmuje jak ona moze ciagle tak zostawiac synka a pozniej 'oj moje kochanie'... i masz racje z Manka-zajebista ma corke a wyglada jakby miala ja gdzies...
Ja dopiero skonczylam 2ga serie takze widze z tego co piszesz ze Pola jednak chyba zwiaze sie z tym pediatra i dobrze :) mam nadzieje ze jakakolwiek nie bedzie to choroba przezwycieza ja.

I powtorze jeszcze raz i przylacze sie: Gruba wymiata!

I masz racje te wszystkie postaci nadrabiaja za Anke!

ocenił(a) serial na 9
zoska48

czepiacie się tej Anki a ona fajna jest, lubię Ankę bo Kumorek ją gra, gdyby grała ją jakaś aktorka której nie znoszę to bym Anki nie lubiła. Mam nadzieje że są jeszcze ludzie którzy lubią Ankę i Magdę Kumorek.

ocenił(a) serial na 8
kinomanka_13

ja też ją lubie, ma taka role ale nie cierpie JERZEGO w tym i poprzednim sezonie...
dlatego chciałam bym aby Anka z nim nie była :D

ocenił(a) serial na 9
Aselka

ja też bym nie chciała żeby ona nie była z Jerzym bo Jerzego gra Borys Szyc.

ocenił(a) serial na 6
kinomanka_13

Czy to jest jakiś troll, czy masz 8 lat?

ocenił(a) serial na 6
Kayrusia

Popieram w 100%