6,9 51 tys. ocen
6,9 10 1 50773
6,6 8 krytyków
Przepis na życie
powrót do forum serialu Przepis na życie

Co sądzicie o aktorach grających w przepisie ? Bo ja jestem pod wrażeniem Adamczyka,
ostatnio genialny pijany a dziś... ah ta łza, na prawdę, moim zdaniem- świetny ;)

violencia

zgadzam sie:)genialnie gra w tym serialu.jest taką "żabcią" przeważnie nie kumatą hehe.zawsze mam ubaw z niego:P
pozdrawiam:)

marcia86

mi sie ogoglem serial bodaba bardzo super aktorzy a w szczegulnosci Adamczyk
:):;;

ocenił(a) serial na 10
violencia

ja również jestem pod wrażeniem Adamczyka :) uwielbiam go, to mój ulubiony aktor:) po prostu genialny

ocenił(a) serial na 7
violencia

Haha Adamczyk jest fenomenalny do tej roli :) uwielbiam go :)
Maja Ostaszewska w roli Beatki też jest boska :) szczególnie jak się wkurzy na żabcię i strzela mu focha xD
Ale forever Edyta Olszówka w roli Poli! kocham tą postać od samego początku :) to jej powiedzonko "jacież pierdziele" wymiata xD i to jej roztrzepanie xD

ocenił(a) serial na 10
Sylwinka1991

A lubisz Adamczyka tylko w tej roli, czy ogólnie jako aktora?

ocenił(a) serial na 7
karolina922

Piotra Adamczyka jako aktora bardzo lubię :) Wystarczy przypomnieć sobie jego rolę Karola Wojtyły/Jana Pawła II :) jest genialny :)

ocenił(a) serial na 10
Sylwinka1991

Ja go uwielbiam :) to mój ulubiony aktor:) każda jego rola jest świetna ;) oglądałas może "Nie kłam, kochanie" z jego udziałem? genialny film;)

ocenił(a) serial na 7
karolina922

Oglądałam :) fajny film tylko głos Marty Żmudy Trzebiatowskiej strasznie dziwnie brzmiał. Co do filmów z Piotrem to jeszcze oglądałam "Trick", "Lejdis", "Chopin. Pragnienie miłości" :) "Testosteron" kiedyś próbowałam oglądać ale po kilkunastu minutach wyłączyłam...kompletnie mi nie spasował - "Lejdis" lepsze :)

ocenił(a) serial na 10
Sylwinka1991

ja widziałam cały "Testosteron" i "Lejdis" też ale chyba sa to filmy na podobnym poziomie, takie średnie ;) a ostatnio najlepszy film z Piotrem to jak dla mnie "Listy do M.". Widziałaś może? świetny:))

ocenił(a) serial na 7
karolina922

Póki co mam go ściągniętego na pendrivie i jak znajdę trochę wolnego czasu to obejrzę :)
A co do aktorów z "Przepisu..." to jeszcze podoba mi się gra Borysa Szyca :) Jerzy, którego gra jest taki kochany jak zajmuje się Gniewkiem i jak mówi na Ankę "Anulka" :D

ocenił(a) serial na 10
Sylwinka1991

No, fajnie gra ;)

ocenił(a) serial na 8
violencia

Tak. Świetni aktorzy. Jak na ekranie jest Ostaszewska, Adamczyk i Olszówka - :D . Podobają mi się ,,Emeryci". Oni są tacy zluzowani.

ocenił(a) serial na 10
violencia

Na Adamczyka w roli kobieciarza, rzucajacego kobiety patrzec juz nie moge, wcale taki przystojny nie jest. Chociaz takiego ciamciaka na typową żabcie się nadaje... Podoba mi sie strasznie Magda Kumorek- rewelacyjna jest jako Anka i dzięki PnŻ bardziej polubiłam Szyca<3 Podoba mi się ta para. "Emeryci" są rewelacyjni, uwielbiam ich, racja grają tak na ludzie... Olszówka także fajnie wykreowała swoją postać i oczywiście Beatka- jako postac czasami mnie wnerwia, ale uwielbiam gdy ona mówi, ma fajny głos i dykcję.

ocenił(a) serial na 6
violencia

Dla mnie nr 1 jest oczywiście Maja Ostaszewska - cóż za temperament, mimika oraz poczucie humoru! Sceny z jej udziałem są ostatnio jednym powodem dla którego oglądam ten serial. Oczywiście Adamczyk jest w tym duecie równie rewelacyjny, prawdziwa gapa:)
Niestety Magda Kumorek ma jakąś obrzydliwą manierę, coś na pograniczu focha i niedomówienia ogólnego. Nie mogę patrzeć na jej sposób mówienia, całego wyrażenia emocji.
Sam Szyc przejawia ogromną ignorancję, widać że mam w d cały serial, daje z siebie na prawdę niewiele.

ocenił(a) serial na 7
karolinaz

wg mnie każdy z aktorów swoja rolę gra znakomicie,,nawet wqrviająca mania............;))

ocenił(a) serial na 6
Reznik

Oprócz Szyca oczywiście;)Jestem mega uparta w tek kwestii:)

ocenił(a) serial na 7
karolinaz

powoli się do niego przekonuje choć on i jego filmowa partnerka są postaciami najbardziej mdłymi........

Reznik

no racja,główni bohaterowie zostali przysłonięci mają ostaszewską,adamczykiem-żabcią:P i olszówką,świetnie gra polę taką postrzeloną wariatkę.i podoba mi sie też"gruba" niezła jest hehe:P

ocenił(a) serial na 6
marcia86

Zauważyłam,że nikt nie komentuje pani Knappe - czy tylko moim zdaniem to wyjątkowo niesympatyczna postać?

karolinaz

wyjątkowo niesympatyczna to mało powiedziane:P hehe

ocenił(a) serial na 10
karolinaz

Elka jest wrecz strasza, ale Popławka wykreowala ta postac swietnie... I co mnie urzeklo to hiszpanski w jej wykonaniu na przyjeciu. Ja jestem osobiscie zakochana w tym jezyku i milo bylo go uslyszec w ulubionym serialu. Bardzo podobal mi sie jej akcent. Podobno studiowala w Barcelonie, pewnie dlatego.

marcia86

aha! jeszcze o jednej postaci świetnej zapomniałam,mało występuje ale niezły jest ten asystent od poli-kuba. hehe.śmiać mi sie chce jak o nim pomyśle:P

violencia

ja zauważyłem, że żeńska część społeczności filmwebu strasznie krytykuje panią Kumorek, z mojego punktu widzenia Kumorek gra bardzo fajnie, że czasami walnie focha, no cóż, taka rola. Ogólnie bardzo ładna kobieta i gra tak, że naprawdę może zainteresować faceta ;P

ocenił(a) serial na 9
kamil_luks

Ja normalnie uwielbiam Wandzie.. dziś ogladałem odcinek w którym ujawniła że jest chora na raka.. 1- rewelacyjnie zrobione w jakich okolicznościach to ujawniła 2- rewelacyjnie zagrane kurde aż tak jakoś się dziwnie mi w brzuchu zrobiło xd

Nemesten

też wczoraj oglądałam,smutna ta końcówka,rak to straszna choroba.wiem coś o tym, u mnie w rodzinie 2 osoby zmarły na raka:(...

ocenił(a) serial na 9
ocenił(a) serial na 6
marcia86

Nom Wandzia fajny, cała paczka emerytów jest extra, pokazują jak można fajnie spędzać czas w gronie przyjaciół a nie Kościoła.
Myślę, że Wandzia wyjdzie z tego szybko, to twarda babeczka. A trochę smutku w serialu dobrze tylko go ożywi.

kamil_luks

raczej nikt nie krytykuje kumorek.to fajna aktorka,bardzo sympatyczna,ale myśle że chodzi o to że inne postacie z przepisu mają jakby bardziej barwne role.nawet jej matka jak dla mnie jest bardziej zwariowana niż ona.ale ogólnie jest bardzo ok:)

kamil_luks

Ja też lubię panią Kumorek, chociaż daje się zauważyć że jej bohaterka jest trochę mdła ;/ wiem że pewnie tak rozpisana jest jej rola jednak przydałoby się jej więcej "ikry" :)

paczi88

o dokładnie! trafnie to ująłeś właśnie to samo miałam na myśli:)

marcia86

Ujęłaś ;)

paczi88

o sorki małe przeoczenie:P

violencia

Adamczyk jest rewelacyjny, powiem szczerze, że według moich odczuć nawet największa ciota w prawdziwym życiu nie okazuje tak swojej pierdołowości tak jak to robi Adamczyk w roli Andrzejka:D jest genialny, tak, to jest właściwe słowo:)
zaraz za nim of course Żabcia- Beatka:) gra na luzie, mam wrażenie, że świetnie odnajduje się w tej roli, podchodzi do tego z przymrużeniem oka, a nawet bym powiedziała, że zwyczajnie robi sobie z tego jaja. myślę że przedstawienie Beatki w taki trochę satyryczny sposób to świetny pomysł, Maja obroniła się w tej roli w 100%:)
Pola- też jest dobra;) głównie dzięki jej tekstom, które są genialne, najlepszy ostatnio: Anka urodziła zboczeńca!!! hahah:
najgorsza postać? oczywiście Anka- sztywna, napompowana, zarozumiała. Na równi z nią Jerzy- samo zwracanie się do niego w ten sposób, formalnie, mnie drażni (niczym Jerzy i Elżbieta w Klanie...o.O). Szyca stać na dużo więcej, mam wrażenie że ma w dupie ten serial, tę rolę i to wszystko. to zniechęca do oglądania, niestety..

ocenił(a) serial na 10
kasia428

Jest w tym serialu logika z imionami.Płeć żeńska-zdrobniale.Męska-oficjalnie.Wyjątkami są:Piotrek,Janek,Kuba.
Czekam na to aby ona wreszcie powiedziała do niego per:,,Jurek".

friendsfan1

hehe jurek...to by całkiem ciekawie zabrzmiało...

kasia428

widzę że dużo osób oglądających ten serial ma podobne zdanie:)...zgadzam się z tym co napisałaś...chociarz niepowiedziałabym że anka to najgorsza postać,może tylko że ma lipną troche role,w porównaniu z innymi...

marcia86

Dali takie imię, że zdrobnienie Jurek raczej nie padnie ;D W serialach takich jak ten, czyli raczej wielkomiejskich postacie kreowane są przede wszystkim na "nowoczesnych mieszczuchów" i myślę, że użycie tej formy imienia hmm tak jakby nie pasowało by do tej konwencji bo może kojarzyć się tak małomiasteczkowo. Zdrobnienia typu Beatka i Andrzejek -tak, imiona typu Gniewko, jak najbardziej (oryginalność jest modna), ale Jurki raczej nie. I jakoś nie pasowała by mi wersja z Jurkiem ;D Mogli wybrać jakieś bardziej mobilne imię jak Tomasz czy Cezary,a tak to raczej zostaniemy przy Jerzym, chociaż dla mnie to totalna abstrakcja mówić do ukochanego "Jerzy" ;D

violencia

Oglądam ten serial regularnie, ale nie zwróciłam na to uwagi ;) Ale dziwnie by brzmiało "Jurek" ;) ale tak naprawdę znam osoby na które praktycznie zawsze się mówi pełnym imieniem z tego względu, że tak im się bardziej podoba. Myślę że to nie jest jakis wielki problem ale ciekawie by było gdyby scenarzysta wziął to pod uwagę ;)

paczi88

Stało się :D W 9 odcinku możemy usłyszeć "Jurka"! Tak więc moja wielka, iście spiskowa teoria poleciała na łeb na szyję :P CO do odcinka, jak zawsze utrzymamy na wysokim poziomie ;) Ostaszewska, jak zawsze genialna ;) No i Gniewko i jego "granie twarzą" ;D Polecam :))

użytkownik usunięty
violencia

Haha:D A ja ogólnie kocham jego role, zawsze się można pośmiać:D Kojarzycie 'Nie kłam kochanie' albo gościnną rolę w '39 i pół' - tam mnie rozwalił:D