PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37867
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

5 sezon

ocenił(a) serial na 10

Znalazłam wywiad na temat 5 sezonu ;)
http://www.youtube.com/watch?v=GCx_1_VkY3A

Series 5 is gonna be darker. An older and wiser Merlin will struggle between making some
very difficult decisions and having to tread a very careful path between what is good and
what is bad.

ocenił(a) serial na 10
Ascello

I jak wrażenia ja mało zrozumiałam ale jestem zachwycona

ocenił(a) serial na 8
iwek33

Hehe, ja też ;D

ocenił(a) serial na 8
Suzan_26

Heh mam podzielną uwagę pomiędzy forum, live streamem i Bondem w telewizji. No dawać Merlina

ocenił(a) serial na 8
Suzan_26

Już jest!!!!!

Suzan_26

Uther incoming :). Jak oceniacie odcinek ? Mi się bardzo podobał, podano wiele informacji. Właściwie nie informacji ale pytań. Ahh, jestem ciekaw co Mordred knuje.

ocenił(a) serial na 9
Good_Night

Hmmm, może na razie nic? Mi się wydawał szczery w tym co mówił.

użytkownik usunięty
Zielonoo

I jak tam? Oprócz genialnie ;D

ocenił(a) serial na 9

Duże zaskoczenie Mordredem!

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Odcinek wręcz epicki :) Tylko szkoda że znów tydzień czekać na następny :<

użytkownik usunięty
agga_95

No no no. Nie zachwycajmy się za wcześnie. Jestem pewien, że i tak nie jest szczery i jeszcze zdradzi. A w tym momencie z jaskinią miałem nadzieję, że w końcu Morgana się dowie... I na nadziei się skończyło.

ocenił(a) serial na 9

Właśnie!! Było już tak bliziutko!

Za szybko. Gdzieś w połowie się zgodzę. Ale w tym sezonie musi się chociaż ona dowiedzieć.

ja tak samo ale znowu smok ją uleczył. morderd może zdradzić ale na to przyjdzie pora. Mnie ciekawi o co chodziło w tym śnie morgany co była zakuta w dyby a obok niej aithusa, ponnadto w zwiastunie 3 odcinka była na końcu pokazana jakaś postać chyba to był Uther

ocenił(a) serial na 9
MieszkoPL_2

to na 100% był uther :) wiadomo, że ma powrócić na 1 odc

agga_95

Jestem ciekaw co dokładnie miała namyśli ta świecąca mówiąc że Artur jest sam sobie zgubą. Pewnie miała na myśli jego naiwność.

użytkownik usunięty
Good_Night

Zaraz po jej wypowiedzi było pokazane o co miała na myśli ;D Pasowanie Mordreda na rycerza. Ja wam mówię, on nie jest szczery.

ocenił(a) serial na 9

Na razie ciężko cokolwiek stwierdzić. Może na razie jest szczery, ale później wydarzy się coś co sprawi, że zmieni zdanie?

ocenił(a) serial na 10

Na pewno nie. Jak Merlin już wyszedł z nową pelerynką Mordreda, było zbliżenie na twarz, a muzyka stała się mroczna. On MUSI coś knuć.

ocenił(a) serial na 9
Ascello

To musi mieć jakiś mega powód do zemsty, bo przecież zranił swoją przyjaciółkę

ocenił(a) serial na 10
agga_95

A tam przyjaciółkę. Jak go ratowała to jeszcze była normalna, a nie wiedźma. Nie sądzę, żeby za nią przepadał, a jego cele najwidoczniej były rozbieżne z jej.

ocenił(a) serial na 9
Ascello

Ale przecież ją lubi(a w każdym razie bardzo lubił)

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Bardziej ona go lubiła niż on ją. Przynajmniej tak mi się zdawało.

użytkownik usunięty
agga_95

Może pragnie zemsty na Arturze jeszcze bardziej niż Morgana, mimo że tego nie pokazuje.

ocenił(a) serial na 9

Ale czemu miałby się mścić? Wiem, że Artur jest przeciwny magii, ale przecież ocalił Mordredowi życie. Chyba, że Artur zrobił mu coś strasznego o czym nie wiemy

ocenił(a) serial na 10

Może chodzi o zemstę na Merlinie...

ocenił(a) serial na 8

Nie jest szczery do końca. Coś ukrywa. Widać to było po jego minie - chociaż co na plus, że nie walnęli typowego uśmieszka ala Morgana.
Ale i tak uwielbiam tę postać. Wnosi taki powiew świeżości. Jest taki spokojny i wyważony, wydaje się jakby był straszy od Merlina, a przecież nie jest.

ocenił(a) serial na 9
Lellandra

Ja jak na razie go lubię :D

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Bardzo duże zaskoczenie! Ciekawe co on knuje. No i co się stało z Aithusą? (jakkolwiek się to pisze)

ocenił(a) serial na 9
ania2012_2

Ciekawa jestem kto więził Morganę i Aithusę, które najwyraźniej się zaprzyjaźniły...

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Pytanie: Jesli Aithusa nie może mówić (na co wskazuje ten odcinek. Ciekawe zresztą czemu?), to skąd Morgana zna jej imię?

ocenił(a) serial na 10
Ascello

Może Aithusa straciła umiejętność mówienia ( coś stało się podczas więzienia jej i Morgany) ale wcześniej była w stanie porozumieć się z Morganą

ocenił(a) serial na 8
ania2012_2

Ale tak swoją drogą to jak Aithusa była mała to tak słodko i uroczo wyglądała. A teraz... ugh, troszkę brzydka :/

ocenił(a) serial na 9
Suzan_26

Nawet bardziej niż troszkę. Może to przez to więzienie? Ma taką... gładką i płaską głowę :P

ocenił(a) serial na 8
agga_95

No. I jakaś taka koścista jest. Może wygłodzona. I w ogóle jakaś taka dziwna, zniekształcona...

ocenił(a) serial na 9
Suzan_26

Już Kilgarrah(czy jak to sie pisze) jest ładniejszy. Nie ma takiej gładkiej głowi i świecą mu się oczy.

ocenił(a) serial na 8
agga_95

Zgadzam się. On jest przynajmniej przyzwoity. Ale zaraz, zaraz. Aithusa to smoczyca, a jest strasznie brzydka. Może pochodzi z Niemiec XD

ocenił(a) serial na 9
Suzan_26

hahaha :D Powaliłaś mnie tym!

ocenił(a) serial na 9
Ascello

Może wcześniej mogła, a później stało się coś co pozbawiło ją zdolności mówienia?

ocenił(a) serial na 10
agga_95

no! najbardziej mnie właśnie to zaskoczyło. ale mnie się wydaje, że on jednak coś knuje. jeśli nie teraz to pewnie w następnych odcikach

ocenił(a) serial na 9
rasp_filmweb

Poczekamy, zobaczymy. :P

ocenił(a) serial na 8

Wow! Wszystko zupełnie inaczej niż miało być... Zastanawia mnie jeszcze sprawa Aithusy. Ciekawe jaki będzie miała udział w dalszych odcinkach.

ocenił(a) serial na 10

Lepsze niż 1 część! Suuper ;D będzie mroczno ;)

ocenił(a) serial na 10
Nimfadora_2

na zwiastunie 3 odc widać że Merlin dziwnie się zachowuje jakby był zły lub zaczarowany i próbuje zabić Gwen
A co do Mordreda to było powiedziane w jednym magazynie ze Mordred chce tronu dla siebie

ocenił(a) serial na 9
michal_12_filmweb

Gdzie ty tam widziałeś jak Merlin chce zabić Gwen? o.O

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Właśnie?

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Mógł zabić Artura i Morgane wraz z Merlinem w jaskini i tego nie zrobił. Czemu, skoro chce tronu dla siebie?

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Taaaa, ale wtedy do tronu potrzebowałby zabić jeszcze całą resztę wojska Camelotu. It's not so easy.

ocenił(a) serial na 8
Ascello

Ale zrobiłby się luz za tronie. Wystarczy wtedy ktoś z charyzmą. Nikt inny nie wiedziałby, że to on zabił Artura. Ale to takie gdybanie. :P

ocenił(a) serial na 9
Lellandra

Zgadzam się. Gdyby pozabijał wszystkich w jaskini miałby sporo ułatwioną robotę.

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Ale wciąż byłby problem z Gwen.