PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37867
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Nie żebym miał coś do aktora który go gra
ale ta postać mnie wnerwia...
np... każe zabic każdego związanego z magią
Czy zginie w 4 sezonie?

peter123321

To ze Uther zginie w 4 sezonie jest bardzo możliwe. Ja także mam dosyć tej postaci. Jest bardzo wkurzający, tym bardziej, że nienawidzi magii

ocenił(a) serial na 9
peter123321

Prawdopodobnie zginie w 4 sezonie.
Ale takie postaci też są potrzebne. Gdyby w serialach i filmach byli jedynie dobrzy bohaterowie, kręcenie jakiegokolwiek, nie miałoby sensu. Chociaż jest wnerwiający i głupi, to ja nie mam go dosyć. On pełni konkretną rolę w tym serialu.:)

ocenił(a) serial na 8
carla_y

Tiaaa , jego popisowy numer to surowa mina i tekst : "Jesteś winny/a stosowania magii" . Ale samego aktora lubię

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

no właśnie do aktora nic nie mam.
W sumie toracja ze pełni konkretną role w filmie- nienawidzi magi
No ale jak podobno Arthur ma zostać królem w 4 sez to on może umrzeć

ocenił(a) serial na 8
peter123321

Niech zdycha , nie obchodzi mnie to za bardzo ale moim zdaniem zrobili to tak jakoś bez pomysłu - najpierw Artur zostaje regentem króla (włada za niego) , a potem on umiera i sam zostaje królem

ocenił(a) serial na 10
peter123321

Mnie też...
Jesli chodziło o ranną Morganę, to można było użyć magii, ale kiedy ktoś chce uzdrawiać magią to przyszykuje mu stos.

ocenił(a) serial na 10
madeleine_eadig

Innych pali za stosowanie magii a sam w pewnym sensie jej używa!

ocenił(a) serial na 8
peter123321

Piepszony hipokryta . Córeczkę to chciał magią uratować , a o osieroconych dzieciach , matkach patrzących na śmierć dzieci , utopionych być może niewinnych dzieciach i innych ofiarach swojej brutalności to nie myślał

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Musi umrzeć w 4 sezonie!!!
Był królem i tyranem przez 3 sezony starczy mu!

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Enterraz zgadzam się z tobą całkowicie

ocenił(a) serial na 10
iwek33

Szkoda ze w 3 sezonie ta Morgana go nie zabiła ;/

peter123321

Ja nie żałuję, bo teraz będzie większa radość, że nareszcie to zrobią ;]

ocenił(a) serial na 10
Konny

zgadzam sie z Wami - tez czekam az Arthur zostanie krolem (niezaleznie czy Uther umrze czy nie, ale żeby sie nie wtrącał ;p)

ocenił(a) serial na 10
MilkaBros

Go znając i tak by się wtrącał ;/

peter123321

Też chcę, żeby umarł.
Artur będzie świetnym królem i serial będzie ciekawszy. :)

denniss

I to dużo ciekawszy. Bez Uthera w końcu będzie można używać magii

ocenił(a) serial na 10
Konny

Podobno Arthur zostanie królem w 4 sezonie
I mysle i mam nadzieje ze Uther umrze bo inaczej to by strzelał fochy ze magia jest w Camelocie i ze rycerzami nie bedą tylko szlachetnie urodzeni!

ocenił(a) serial na 10
peter123321

Żeby to były tylko fochy... Przecież on byłby zdolny rozpętać wojnę przez to ;p

ocenił(a) serial na 10
Julia_20

,,Za praktykowanie czarów z praw camelotu zostajesz skazany na śmierć" cytat Uthera
powtarza go w większosći odcinków ;/

Masz racje on jest zdolny do wszystkiego!!!

ocenił(a) serial na 10
peter123321

Tu się zgadzam on jest nawet zdolny do zabójstwa własnej córki ,w 4 sezonie Uther wyśle Artura i rycerzy na Wyspę Błogosławionych aby zabili Morganę .
w 4 sezonie magia nie zostanie przywrócona prędzej na koniec sezonu 5

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

Wyspa Błogosławionych to tam gdzie była Nimue?
Ale wiadomo czy zginie w 4 sez.?

ocenił(a) serial na 10
peter123321

Tak ;p
O Uther bedzie chciał zabić Morgane
bedzie ciekawie

użytkownik usunięty
peter123321

ach, ja kocham aktora, który go gra, jeszcze z serialu Buffy, więc... nie, nigdy mnie nire wnerwi

ocenił(a) serial na 10

A kogo grał w Buffy?

użytkownik usunięty
peter123321

Ruperta Gilesa, jedna z moich ukochanych postaci tego serialu

ocenił(a) serial na 10

nie kojażę go z Bufft..;( moze po prostu dawno nie oglądałem ;/

użytkownik usunięty
peter123321

może teraz? http://www.google.com/search?q=buffy%20giles&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:officia l&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&hl=en&tab=wi&biw=1280&b ih=575

ocenił(a) serial na 10

Faktycznie...... ale się postarzał ;/

użytkownik usunięty
peter123321

w sumie to trochę dziwne, wyglądał dość staro już w wieku 40 lat, a teraz ma 57, wystarczy spojrzeć na innych aktorów przed 50 i oni tak nie wyglądają. No, ale Anthony zawsze będzie coś w sobie miał:D

ocenił(a) serial na 10

napisałem wyżej ze nie mam nic do aktora
no i mimo ze mnie denerwuje to dobrze gra uthera zgorzkniałego

ocenił(a) serial na 8
peter123321

Bo dobry aktor

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Aktor - dobry; postać przez niego grana w "Merlinie" - zła i głupia.
Szczerze, już się do Uthera przyzwyczaiłam.

ocenił(a) serial na 8
Julia_20

ja też przyzwyczaiłam się do uthera. wydaje mnie się, iż bez uthera i jego idiotycznych przemyśleń i tentegowań w głowie, a także wniosków jakie wysnuwa byłoby trochu nudnawo

ocenił(a) serial na 8
l578

Błąd - z nim jest nieco nudnawo . Nie sądzisz , ze wszystko się staje przewidywalne ?

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

ja się jednak zgadzam z l578. Może i Uther jest przewidywalny, ale jednak troche bedzie inaczej gdy Merlin będzie mógł czarowac do woli kiedy bedzie chciał, bez żadnego zakazu, bez tego dreszczyku adrenaliny, że zostanie złapany i spalony na stosie. Według mnie, jak na razie serial na tym polega, że Merlin chroni Artura narażając siebie na przyłapanie przez Uthera. Ale to jest moje zdanie, każdy może mieć inne. Z resztą zobaczymy jak to będzie wyglądało w serialu.

ocenił(a) serial na 10
peter123321

A skad :D Uwielbiam Uthera. Jest strasznie wrednym ignorantem ale juz dostal po mordzie od Morgany za taki numer. Ale o Morgane sie wlasnie martwie :(

ocenił(a) serial na 10
Morgana_Le_Fay

O tak Uther jest wredny.... strasznie mi sie podobały scena jak Morgana odebrała mu koronę.....
jest przewidywalny i to bardzo
np. Camelot atakuje jakiś potwór
Uther- Gaius co to za stwór
Gaius- To stworzenia magiczne
Uther- Artur weź ludzi i je zabij
Zawsze reaguje tak samo!!!

ocenił(a) serial na 10
peter123321

A także czasem naiwny, np. w odcinku, w którym Artur chciał potajemnie wziąć udział w turnieju wymyślił bajeczkę o jakimś potworze, a Uther uwierzył i oczywiście nie byłby sobą, gdyby nie powiedział "Zatem musimy ją zniszczyć". ;p swoją drogą, to niezła była ta scena, Merlin prawie parsknął śmiechem jak Artur opisywał tego potwora xD

ocenił(a) serial na 9
peter123321

Oj, dajcie spokój! On jest w tym serialu potrzebny! :D
Mi tam nie przeszkadza i myślę, że jak Merlin będzie mógł czarować bez ograniczeń, to właśnie to, będzie przewidywalne... Nie sądzicie? :)

carla_y

No może troche masz rację. Ale nie wiadomo jak będzie w serialu

ocenił(a) serial na 8
Konny

Mam pytanie : Skąd wasze święte przekonanie , że po śmierci Uthera natychmiast będzie magia ? Z legend ? Pragnę wam przypomnieć , że :
a) W 2 serii Artur prawie zabił swojego ojca , przez "kłamstwo" czarownicy , i to właśnie wtedy kiedy zaczął jej ufać . Merlin jeszcze , jak na ironię , utwierdził go , że jego matka była sterowaną iluzją .
b) Morgana , dziewczyna którą on traktował jak siostrę , z którą się wychowywał , okazała si wiedźmą , która chciała zniszczyć Camelot , jego ojca i na krótko przejeła władzę w królestwie.
c) Każdy mag , jakiego do tej pory spotkał Artur (prócz merlina) chciał zabić jego albo ojca . Lub zniszczyć królestwo.
d) Przez całe jego życie panowały baaardzo surowe restrykcje dotyczące magii - wszystko co ją ma lub coś magiopodobnego , musi umrzeć . Nawet władcy smoków , mimo że nie zostały żadne smoki , którymi mogliby władać .
e) Kiedy książe dowie się , że Merlin jest magiem , i to od samego początku , będzie wściekły , nie uwierzy że to on ratował wielokrotnie jego i tego parszywca Uthera , pomyśli , że od zawsze był szpiegiem , który donosił magom spoza zamku o wszystkich słabościach królestwa . Gajusz będzie uznany za wspólnika , więc jeszcze jemu się oberwie . A już na pewno Artur straci zaufanie do M.

Nadal jesteście pewni , że po śmierci Uthera magia wróci do Camelotu ?

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

magia na pewno nie powróci do Camelotu w 4 sezonie
podobno w 4 sezonie będzie rozwinięty wątek Emrysa i druidów i że Merlin stanie po ich stronie i będzie walczył z królem i jego ludźmi ,fajnie byłoby zobaczyć jak Merlin prowadzi walkę z Arturem
Ale z drugiej strony jeśli Artur pozna całą prawdę o swoich narodzinach w 4 sezonie to jest możliwość że zmieni nastawienie do magii

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Też tak myślę . Po prostu dziwiło mnie to , że wszyscy wiążą śmierć Uthera z jawnymi czarami Merlina

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Po prostu z powrotem czarów do Camelotu

ocenił(a) serial na 10
peter123321

magia powróci do camelotu w 5 sezonie na pewno w ostatnim odcinku kończąc w ten sposób serial

ocenił(a) serial na 9
Konny

A jak ma być?
Bez czarnego charakteru (w tym przypadku, bez kogoś, kto utrudnia uprawianie magii), nie ma na czym oprzeć fabuły. W końcu Merlin pokona wszelkie przeciwności i będzie sobie spokojnie żył, a przecież nie o to chodzi w tym serialu, prawda? ;)

ocenił(a) serial na 10
carla_y

spokojnie nie będzie żył po przywróceniu będzie cały czas chronił Camelot jeśli w 4 sezonie zabije Morgause to Morgana stanie się jego najgorszym wrogiem i razem z Mordredem będą z nim walczyć i atakować Camelot

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

No, to bardzo prawdopodobne ale ktoś gdzieś napisał ze Morgana ma uwieść Merlina?

ocenił(a) serial na 10
peter123321

bo to jest prawda na jednym że sparierów na faceboku pisało że Morgana dowie się że Merlin jest Emrysem i będzie chciała go zabić w tym celu będzie próbowała go uwieść

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

Merlin jest władcą smokow to wiem dlaczego
ale dlaczego jest emrysem czyli kim?