Szczerze to już nie mogę się doczekać tego odcinka jak zobaczyłam zwiastun to wow będzię się działo.Ah i ten moment arthura i gwen. JA CHCE JUŻ TEN ODCINEK
Ja tez sie juz nie moge doczekac. W sumie to ciesze sie ze akcja sie robi coraz to bardziej "mroczna" ale zarazem nie brakuje komicznych sytuacji:) mam nadzieje ze bedzie duzo sezonow. i szkoda ze kazdy z nich ma tylko 13 odcinkow:(
pzdr dla wszystkich fanow:)
http://www.youtube.com/watch?v=zYTkw3ceRo4&feature=player_embedded jakby ktoś nie widział zwiastuna:D
Mam nadzieję, że Merlin przyzna się Arturowi kim jest. Mam nadzieję, że Artur nie okaże się prostakiem jak w 90% nam jest przedstawiony:D Mam nadzieję, że Gwen wypięknieje do czasu zostania królową i mam nadzieję, że zaskoczą nas twórcy i 3 sezon zostanie puszczony szybciej niż we wrześniu. Mało składnie ale mam nadzieję, że wiecie o co chodzi:D
ja chce już sobotę! chcę i nie chcę, bo to ostatni odcinek!xD i Artur musi się dowiedzieć o Merlinie!!
mam tak samo! i chcę i nie chcę, tak strasznie jestem ciekawa co to bedzie, i czy uther tez bedzie w 3 serii, bo kiedy w koncu Artur zostanie królem :)..... i mam nadzieje, że jak Gwen zostanie królową to dostanie jakąś superrr sukienke :)
Też nie mogę się doczekać 13odcinka;) Szkoda że jest ich tylko tyle!! Ubolewam nad tym... Ciekawe czy nakręcą 3sezon? Wie może ktoś coś o tym? Uwielbiam ten film;) I podoba mi się że wprowadzają mroczny klimat;D Ciekawe co dokładnie zrobi ten smok po wypuszczeniu
3 sezon dostał zielone światło:D kiedy będzie to nie wiem. na Wikipedii można przeczytać to. Ze zwiastuna 13 odcinka wnioskuję, ze ślubu nie będzie:D
dopiero za rok będzie.....:( rok męczarni:( jak dla mnie "Merlin" stał się arcydziełem fantasy. 2 sezon jest absolutnie świetny! Pomijając głuchego i ślepego Artura, ale on tylko ubarwia serial i gra na naszych emocjach, bo nie możemy doczekać się wyjawienie prawdy..... xD
Najbardziej podobają mi dialogi między Merlinem i Arturem!! Chłopaki są świetni, zawsze mnie rozśmieszą -mają naprawde talent!!A Merlin to jużżżż..... ufffffff cudeńko :D
aniusiaczek92-rok się prawię czekało na 2 sezon to i się wytrzyma do 3 sezony.Ja dopiero zacząłem oglądać drugi sezon to nie w temacie jestem,ale niedługo ogarnę bo ostatnio mało czasu było i nawet nie wiedziałem ze 2 sezon leci.pozdrawiam
Widzieliście nowy trailer do 13ego odcinka??? Naprawdę zabawny :) Merlin próbuje pokonać smoka swoją magią i robi to w Camelocie i oczywiście na dziedzińcu gdzie każdy może go zobaczyć. Może Merlin sprawdza najpierw przez kwadrans czy naprawdę nikt go nie obserwuje. Błagam....
w tym odcinku to Merlina raczej nie obchodzi to, że ktoś może go zobaczyć. Osoba, która od początku się nim "opiekowała" i pomagała niszczy Camelot. W dodatku każdy chyba by się ujawnił - w końcu jak smok zniszczy wszystko i zabije Artura to nie będzie tej wspaniałej przyszłości:) Dla mnie to logiczne. Co prawda rozbawiła mnie Gwen, która podczas ataku smoka nalewa wodę do wiadra xD
Sam smok się bardzo zmienił. Zupełna przeciwność tego który był we wcześniejszych odcinkach. Spójrzcie w jego oczy jakie wrogie tak samo akcent jakim mówił do Merlina.
Smok chyba troszkę się wściekł za to więzienie xD ale tak to nie rozumiem czemu wcześniej pomagał ochronić Camelot i UTHERA, nie mówiąc już o samym Arturze i jego przyszłych osiągnięciach, skoro teraz próbuje to zniszczyć? W końcu Albion nigdy nie powstanie, jeśli zabije Artura! Mam nadzieję, że w tym odcinku pokażą dlaczego Smok tak się zmienił. Poza tym od przyszłego sezonu Merlin nie będzie już miał "doradcy"... Jak sobie poradzi?
To jest bardzo interesujące. Bo smokowi najbardziej zależy na tym, zeby Uther zginął i żeby Artur objął rządy. Jednak jak wiemy smok był bardzo zdenerwowany na Merlina, że nie posłuchał go w sprawie Morgany, Mordreda i miecza jak i nie był zachwycony wyeliminowaniem Nimueh (przepraszam za przekręcenie imion:D). W zwiastunie widać jak Merlin siedzi i płacze więc nie do końca wyjdzie dobra sprawa z tego ataku. Na początku myślałam, ze to smok nie atakuje Camelot a raczej coś co zaatakowało Camelot. Obstaje przy tym, że smok chce pokazać arturowi to, ze nie należy eliminować wszystkich władających mocą. Żeby zdawał sobie sprawę, że czary potrafią niczyć jak i pomagać (to głupie ale jak na razie dostawaliśmy tylko to, że moc jest zła. Artur był bardzo zdenerwowany, że ktoś użył magii, kiedy wioska merlina była atakowana także wydaje się mi, że wychowanie Uthera zrobiło swoje). Obstawiam na umierającego Uthera, Merlina pozostawionego sobie bez przyjaźni Artura, zagubioną Morganę w rękach Morgus (czy jak jej tam było) i smoka, który mści się za niewolę (jednak Camelotu nie zniszczy) i pokazującego swoją potęgę aby więcej go nie nękać... i który moze składa jaja:D
Hmm... wątpię aby Merlin płakał nad Utherem w końcu bardzo mu zależy aby Artur objął władze i żeby prześladowca magi poniósł śmierć. Wg. mnie może płakać za:
DragonLord- 81%
Gaius - 49%
Artur - 25
Gwen- 10%
Będzie to jeden z najbardziej mrocznych, dramatycznych, smutnych odcinków w całym serialu. Nie wytrzymam do Niedzieli
może będzie happy end i okaze się, że smok nie jest ostatni ze swojego gatunku, pozna miłą panią smok i złożą jaja :p
rzeczywiście mało prawdopodobne, żeby magia wróciła do królestwa za rządów Artura po tych wszystkich złych doświadczeniach...Próba zniszczenia Camelotu przez smoka raczej go nie przekona, za to Merlin by mógł :p Ciekawe kiedy wreszcie nadejdzie ta wiekopomna chwila ujawinienia jego sekretu :) Jutro już sobota! :D
a może Smok chce przy okazji zmusić Merlina do używania czarów w obronie Artura? Tak, by tamten przestał myśleć, że magia to zło? Dziś się dowiemy!!!!!!! ale ten czas wolno leci!!!
Whoa! Jeszcze 15 minut i będę miał odcinek.
Teraz decyzja, czy oglądać bez napisów czy jednak poczekać.
Przydałyby się chociaż angielskie...
Nie wytrzymam tyle wiedząc, że mam odcinek na dysku :D
daj linka do pobrania :P
speed :D :D :D Mi tam nie zależy angielski znam bardzo dobrze na perfect że trochę ze słuchu zrozumiem
Bez kitu, zapomniałem dopisać, że brakowało mi jakiegoś cliffhangera, mam nadzieję, że zagraniczni widzowie ocenią ten odcinek podobnie jak my, a twórcy wezmą sobie te opinie do serca.
takkkk.... chłopak ma wyczucie czasu, jeżeli chodzi o utratę przytomności i jej odzyskiwanie :D
uważam jednak,że dobrze iz Merlin nie ujawnił swojej mocy teraz, bo co nam zostanie w 3 sezonie?? tylko walka z Morgana i Mordredem, a teraz pozostało pare opcji :)
zapomniałaś jeszcze o Morgause:) a łatwo się ona nie podda:) cóż, myślę że jeszcze wymyślą paru złych czarowników (nawiasem mówiąc, zawsze było mi przykro, że ci "źli" to zawsze byli w serialu czarownicy - choć tak naprawdę nie byli wcale tacy źli, bo walczyli o przetrwanie - i zawsze, ku nieszczęściu Merlina, magia zawsze okazywała się "be"? xD)
Nie zgodzę się z tym, że gdyby Artur odkrył prawdę o Merlinie to producenci mieliby mało wątków :P Gdyby Arcio nie był głuchy, ślepy i w ogóle to bym nie musiała czekać rok na ten cudowny moment :D A tak pozostaje mi w niecierpliwości i lekkiej frustracji czekać na jakiś spojler o kolejnym sezonie :)
wiem.... mam tak samo, ale wiesz co?? :)myśle,że Artur nie jest gotowy na ta prawdę. Chyba by jej nie przyjął najlepiej. Musi do tego dojrzeć :))
A co do sprawy Magous , to STRASZNIE jestem ciekawa czy bedzie pokazane jak szkoli Morgane w magii;)
myślę, że Arcio już dawno coś zauważył (na litość boską, Merlin sam się przyznał w 1 sezonie!!! xD), tylko on nie może uwierzy, że to MERLIN, TEN Merlin, jest czarodziejem xD i może podświadomie nie chce jego śmierci, bo Uther na pewno by go zdradził.... Może Artur nie jest taki głupi jak na pierwszy rzut oka wygląda xD
Mam takie pytanko: Bo czytałam gdzieś (chyba nawet na filmweb), że Morgana tak naprawdę nie była zła tylko to właśnie jej siostra Morgause. Czy to prawda ? I jak myślicie scenarzyści zrobią z Morgany prawdziwą wiedźme ?
Biorąc pod uwagę, że w legendzie Uther oddał Merlinowi Artura pod jego opiekę, Ginerwa była córką przyjaciela Uthera A Morgan to była przyrodnia siostra Artura.... to pytanie czy w tym serialu morgana będzie dobra czy zła jest pytaniem dziwnym:D
Mam takie pytanko: Bo czytałam gdzieś (chyba nawet na filmweb), że Morgana tak naprawdę nie była zła tylko to właśnie jej siostra Morgause. Czy to prawda?
odpowiedziałam na to pytanie:D
Dlaczego tyle komentarzy zostało zablokowanych? Co tam niby takiego niezgodnego z regulaminem było?