PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37809
6,3 6 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

sceny kręcone 4 maja
Merlin ujawni swoją moc i uratuje Arturowi życie ... a potem nic
Wszyscy będą zmartwieni bo będą myśleć że Merlin nie żyje !
Gwen powie Arturowi że patrol nie znalazł w lesie żadnych śladów Merlina
Artur i Gawain ruszą na poszukiwania Merlina.

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

Merlin raczej nie może zginąć bo serial jest o nim. Gdyby teraz zginoł serial nie mił by sensu.

ocenił(a) serial na 10
iwek33

Merlin nie zginie tylko zaginie mogli by tak zrobić że Merlin przebywałby cały czas z smokiem a ten by go uczył magii
a 5 odc mógby się rozgrywać kilka miesięcy po zaginięciu Merlina i wszyscy byli pogrążeni w żałobie bo użnali by Merlina za zmarłego tak jak Lancelota w 4x02

michal_12_filmweb

A gdzie dopisek "SPOILER"? mnie kiedyś ktoś opiep***ł za coś podobnego i miał rację....

ocenił(a) serial na 8
777temida

To może napisałbyś "ZAGINIE" ?

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Nareszcie Uther zdycha na samym początku sezonu a Artur zostaje królem

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Łiiiiiii ! xD Wreszcie ! Oby twoja droga w zaświaty była jak najbardziej nieprzyjemna , Utherku , a śmierć bolesna i samotna . WREEEEESZCIEEEEE !!!!!!

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

w 4 sezonie będzie więcej o więźi i przyjaźni między Wielkim Smokiem i Merlinem będą pomagali sobie nawzajem

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

no nie... miałam nadzieję że to stanie się dopiero w 5 sezonie...

ocenił(a) serial na 10
politemonkey

A ja się cieszę że to się stanie na początku 4 sezonu bo będziemy mieli 2 sezony z królem Arturem

ocenił(a) serial na 8
politemonkey

A ja się bardzo cieszę . Nawiasem masz bardzo ładny obrazek polite - zauważyłam dopiero jak na twój profil kliknęłam xD

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

dziękuję Ci Enterraz :) Ty także masz ładny obrazek :D
ja jednak miałam nadzieję że stanie się to pod koniec 5 sezonu, możliwe że producenci zmotywowaliby się do kręcenia dlaszych sezonów, właśnie z Królem Arturem.

politemonkey

Ja się z tego powodu bardzo cieszę. Jakby tego nie zrobili teraz to by było zbyt sztuczne
:D

ocenił(a) serial na 10
Konny

ty tak twierdzisz... ja nie lubie zmian.

ocenił(a) serial na 10
politemonkey

Mam pytanie skąd wiecie że Uter zginie?

ocenił(a) serial na 8
politemonkey

Dziękuję , obrazek rzeczywiście pięęękny xD Zmiany to rzecz normalna

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

możliwe ale i tak mam jakiś dystans do zmian.

ocenił(a) serial na 10
politemonkey

Artur na początku sezonu zostanie królem
To jest część sceny z 5 maja

Merlin : They're afraid to offend you. Po tym wszystkim, jesteś królem! After all, you're the king!
Arthur wydaje się nieco zdenerwowany. Arthur seems a bit upset by this. Trochę podobny do tego, kiedy Leon ale łatwo na niego podczas treningu na turnieju w 2x02. Kinda similar to when Leon got easy on him while training for the tournament in 2x02. Więc teraz, wyzywa Elyan, ale z innego podejścia. So now, he challenges Elyan, but with a different approach.
Arthur: Elyan! Arthur : Elyan!

Jedno mnie dziwi skoro Artur został królem to dlaczego nie uczynił Merlina swoim doradcą ?

michal_12_filmweb

Też mnie to zastanawia. Ale może powodem tego jest to, że Merlin to sługa Artura... Ale już sama nie wiem więc nie będę tu spekulować. :)

ocenił(a) serial na 10
Konny

Chyba że to zrobi na koniec sezonu

michal_12_filmweb

To całkiem możliwe ;D. Mam nadzieję że tak się stanie :]

ocenił(a) serial na 10
Konny

w połowie sezonu Artur weźmie ślub
podobno 7 mają mają kręcić sceny że ślubem Artura i Gwen
więc może na koniec sezonu Merlin zostanie doradcą króla Artura

michal_12_filmweb

To fajnie że w końcu będzie ten ich ślub bo to oznacza, że prawdopodobnie Uther zginie (a strasznie wkurza mnie ten typ :D)

ocenił(a) serial na 8
Konny

Wiecie co , jak się zastanowić im dłużej tu siedzę tym mniej chce obejrzeć kolejny sezon - jak się tak od podszewki wszystko patrzy , wszystko traci swój urok . Trzy sez obejrzałam , zanim tu przyszłam i jakoś fajniej było się nie zastanawiać nad ... kurde , no nie wiem jak to wytłumaczyć . Chodzi mi o to ,że lepiej było nie wiedzieć np że Artur nie jest Arturem , Merlin Merlinem , a Camelot nie istnieje i w ogóle . Rozumiecie ?
Jakby nie patrzeć , michal_12_filmweb nie wiem czy to dobrze że nam tu te wszystkie podajesz i sam je czytasz - jak się będzie wiedzieć , co się stanie , cała zabawa może stracić smak . Tak jak w 2 godz obejrzeć ekranizację książki , zamiast się nią cieszyć przez 2-3 dni

Enterraz

Jak tak na to spojrzeć to masz rację Enterraz . To oglądanie i "nie wiedzenie" co się stanie w następnym odcinku/sezonie było bardzo fajne, taki dreszczyk niepewności :)

ocenił(a) serial na 8
Konny

A teraz już w przeciwieństwie do sezonów poprzednich wiem , że Artur się ożeni , będzie koronowany , Merlin zaginie , Artur i Gwaine wyruszą na poszukiwania , Percival będzie bratem M , Merlin nie ujawni jego magii , Lancelot będzie tylko w 2 odcinkach , Uther umiera , Merlin będzie zły , Morgouse żyje , NImue wróci , pewnie będzie Vivian (3 już vivian w tym serialu) , na pewno pojawi się kilka postaci ... co jeszcze ?

ocenił(a) serial na 8
Enterraz

Michał dzisiaj na pulsie będzie leciał uczeń Merlina , dałeś mu 10/10 z serduszkiem to tak zauważyłam jakbyś przegapił

ocenił(a) serial na 8
Enterraz

Johnny Depp ma niższą ocenę niż Bradley James xD Zauważyliście że merlin ruszył się w rankingu serialów ? Z 280 na 254

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

mam ten film na kompie
a co do serialu były w seriaru tylko 2 Vivian Vivian, matka Morgany i Vivian z 2x10 a jeśli chodzi o Nimue to chciałbym żeby wróciła ale na razie nigdzie nie ma oficialnego potwierdzenia że wróci , było w wywiadzie z przed 3 lat że Nimue wróci w sezonie 4 i połączy siły z Morganą

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Aha xD Vivian nr 3 to ta zguba Merlina . Z Nimue to podobno już oficjalnie

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

a możesz podać link do tej informacji ?
poco kolejna Vivian Merlin ma swoją Panią Jeziora
Pani Jeziora wróci podobno w 1 odc a jeśli chodzi o Lancelota to miał grać w 2 odc w marcu powinien jeszcze wrócić żeby było wiadomo że żyje co to byłby za okrągły stół bez Lancelota