Mi się wydaje ze przez cały 4 sezon lub połowę 4 sezonu Merlin będzie walczył z Morganą i Morgusą używając swej magii otwarcie a na koniec sezonu zabije Morguse i Morganę jestem perwien że Wielki smok będzie pomagał Marlinowi w walce z Morganą i Morgusą a wam jak się wydaje co będzie w 4 sezonie ?
Nie sądzę żeby Merlin miał zabić Morganę...tzn. ostatecznie jest szansa ze tak, ale żeby już w 4 sezonie...coś za szybko. Co bedą niby później robić w sezonie 5 jak nie beda mieli głównego wroga? A jak jeszcze mają uskuteczniaś jakieś romanse to juz w ogóle nie pasuje mi ta koncepcja...;> Aczkolwiek Morgause ma całkiem spore szanse na odejscie...tzn wg mnie. Gdyby np Morgana sie nawróciła na dobrą drogę...bo skoro ma byc z Merlinem to nie jest to wykluczone. (no chyba ze to bedzie tylko taki fortel...) to moga razem być przecie Morgouse.
Nie. to chyba jednak mało prawdopodobne. JAkos po 5 odcinku trudno rzec co bedzie w 4 skoro w obecnym sezonei jeszcze moze sie zdarzyc totalnie wszystko;>
zostało potwierdzone przez Colina Morgana i producenta serialu że w 4 sezonie dojdzie do romansu między Merlinem i Morganom
Ale w 4 sezonie Morgusa to nie będzie tylko jednym wrogiem Merlina ponieważ na koniec 3 sezonu Morgusa wskrzeszi Nimueh i ona w 4 sezonie razem z Morgusom będzie chciała zabić Merlina i to z nimi będzie walczył
źródło informacji :
http://www.youtube.com/watch?v=hE4bo19uJLg&feature=related
Tam wypowiada się Producent serialu o tym że w 4 sezonie zajdzie do romansu między Merlinem a Morganom są to potwierdzone informacje
o proszę:D Nimueh i Morgause będą niezłym wyzwaniem dla Marlina ale wydaje mi się, że Merlin zabije Morgause Morgana będzie rządna zemsty :P i sprzymierzy się z Nimueh ^^mam nadzieję że bankowo będzie stosował otwarcie magię:) oby pomagał mu smok bo sam ich nie pokona;)
Merlin pewnie będzie używał w 4 sezonie otwarcie magie i razem ze smokiem będzie walczył z Morganom i Morgusom a co do Nimueh to nie wiadomo bo mogą zrobić z niej dobrą kapłankę która dołączy do Merlina i smoka .
Przecież jeszcze nawet nie kręczą 4 sezonu i producent i scenazyści mogą zrobić z Nimueh dobrą kapłankę która dołączy do Merlina
faktycznie Morgana ma uwieżc Merlina, tak stwierdzili w wywiadzie ;) fajnie się szykuje...
jak waszym zdaniem co zrobią siostry gdy się dowiedzą że Merlin działa razem z Wielkim smokiem ?
a jak sądzicie jak Morguse i Morgana zararegują jak się dowiedzą że Merlin jest bratem Wielkiego smoka oczywiście magicznym a nie cielesnym bo smok narodziuł się 1000 lat przed Merlinem
jak myślicie na koniec 4 sezonu jak sasii będą atakować brytanię i Camelot będzie na skraju upadku to Artur na polecenie Merlina miecz z kamienia i uratuje Brytanię ?
Ludzie dlaczego wy ciągle mówicie o Morganie i Morgouse razem? Przecież w 3 sezonie Morgouse zginęła z ręki Merlina i Gajusza.
nie wiadomo czy zginęła
tak samo Morgana ginęła na koniec sezonu 2 a potem w 3 już była z powrotem...
Fajnie, że Merlin i Morgana będą razem ale na końcu nic nie ma w trzecim sezonie że Morgouse wskrzesi Nimueh a jeśli tak będzie to Merlin ma siłę żeby ją zabić! Przecież jak ją zabił to stał sęe "panem życia i śmierci" zależało od niego kto może zginać lub oddać czyjeś życie za kogoś ważniejszego! Tak jak to zrobił z Nimueh!!!
oby twoja teoria się sprawdziła gdyby Nimueh wróciła ale w to nie wierzę to dopiero by się działo
no no ale to się okaże, nikt nie zna przyszłości!Szkoda bym mogła wiedzieć kiedy będzie premiera 4 sezonu!!! :)
miejmy nadzieję jesienią bo nie dam rady w kółko oglądac poprzednich (znam wszystkie odcinki trzech serii już na pamięc ;-P)
za miesiąc zaczną kręcić a premiera chyba będzie jesieniom ale nikt nie wie w którym miesiącu krążą plotki że w listopadzie
kręcenie 4 sezonu pójdzie im trochę szybciej w tym roku bo będzie tylko 10 odc
Morgouse najpewniej zginęła , bo Morgana dostała szału . Pod koniec 2 serii merlin żeczywiście otruł morganę , ale jej siostra znała truciznę , a na dodatek nie mor nie musiała od razu umrzeć . Merlin też wypił truciznę w 1 serii i umierał 4 dni . Romans Colina z Katie jest ciekawy , zawesze byli blisko , tym bardziej że on i ona używają magii . Jak niewiele kto ona go rozumie
chciałabym żeby było to szybciej, ale też wydaje mi się że to szybciej nastąpi, odcinki może będzie można już zobaczyć pod koniec wiosny w połowie lata sezonu 4.? bo jak zaczynają kręcić w kwietniu to w maju będą mieć może już 2 odcinki i pod koniec 5 lub 4 albo ??6??.
oni je wyświetlają w bbc jak już nakręcą całą serię, więc pewnie nie będzie ich latem a na jesieni zaczną pokazywac, tak jak było z poprzedimi seriami ;/
jeśli to prawda, że Morgouse wskrzesi Nimueh to zajebiście:) moja ulubiona aktorka w tym serialu:) piękna z niej czarodziejka (chociaż czarownica) i może być ciekawie. Bo te próby zabicia już sam nie wiem w końcu kogo przez Morgane byle by się na tron dostać mnie nudzą:) Ciekawy jestem czy powstanie sezon V?!
Na filmwebie też w kółko to samo? Temat trochę już nieważne, sorry, że odgrzewam :P
Beznadziejne jest to że za każdym razem Merlin unika wykrycia - można naciągać strunę (oglądalność) i naciągać , i naciągać ale w końcukońcu struna pęknie i wtedy dopiero bedą na gwałt próbowali reżyserzy ujawnić magię Merlina , ale za póżno srać jak gówno w kalesonach . Tak se myśle że w 4 sez Merlinek nadal pozostanie anonimowy
masz rację
w końcu ktoś musi się dowiedziec bo inaczej to będzie już zbyt naciągane - jak masło na zbyt wielu kromkach ;p
moim zdaniem w 4 sezonie Morgana się dowie może Artur dowie się na koniec sezonu bo musi się przyzwyczaić ponieważ jak Artur zostanie królem Merlin będzie magiem Camelotu
Dobrą oglądalność mają więc mogą zrobić jeszcze maaaany many many kanapek zrobić (serii) , masełka im wystarczy , a jak nie to dorzucą kolejnego marnego rycerzyka co będzie chciał utłuc Arturiusa , w pojedynku rzecz jasna .
ja mam nadzieję, że wróci Nimueh oraz, że pojawi się postać Elaine z Astolat :)
Chyba pomyliło Ci się z Elaine z Garlot :P
Elaine z Astolat to ta od Lancelota ;)
Dyskutowaliśmy już o niej kiedyś :D
Artur ma tylko jedną siostrę Morganę a ona ma przyrodnią siostrę Morguse . Natomiast Elaine z Astolat była czarodziejką która zakochała się w Lancelocie , ja mam nadzieję że pojawi się w 4 sezonie Iseldir przywódca druidów z 3x12
Nie wiem jaką wersję legendy przeczytałeś, ale przynajmniej w większości wersji(w tych co ja przeczytałam to we wszystkich) Igraine miała 3 córki: Morganę, Morgause i Elaine..
Elaine potem wyszła za jakiegoś tam króla, a jej syn został Rycerzem OS..
O ile dobrze pamiętam, a mogę się mylić, bo mylić się jest rzeczą ludzką, Elaine z Astolat, znana także jako The Lady of Shallot nie była czarodziejką, ale po prostu rzucono na nią czar.. Mam rację czy nie?
według jednego z opowiadań o Nimue napisanych przez fanów gdy Nimue została wskrzeszona i wróciła z Czyśca zakochała się w Merlinie
Ja tu o legendach a Ty o fanfiction -.- Jakieś zakłócenia w komunikacji czy coś..
A tak poza tym, to wiele jest ff inspirowanych różnymi książkami i niektóre zawierają fabuły, które na pierwszy rzut oka są nie do pomyślenia.. Równie dobrze mogło by być jakieś ff o tym, jak w jakiś cudowny sposób Morgana związała się z Lancelotem, Artur jednak ożenił się Eleną, a Gwen uciekła z Merlinem czy coś..
były 3 Elaine: siostra Artura, Elaine zakochana w Lancelocie czarodziejka, która miała z nim dziecko oraz Elaine z Astolat zakochana w Lancelocie, na którą rzucono czar :D
i to właśnie o ta 3 mi chodzi, jestem jej fanką :d
No tak.. Ja zrozumiałam :P
W sumie ten pomysł jest dobry.. Wprowadziłoby jakiś nowy akcent.. Chociaż mogą tą historię zepsuć.. Chyba, że jedynym powiązaniem prawdziwej Elaine z Astolat i tej bohaterki w "Merlinie" będzie imię i zauroczenie Lancelotem ;)
Albo mogą znaleźć jakiś sposób na uratowanie jej z wieży i wtedy może zacząć się wątek Elaine-Lancelot.. Czy jakoś tak..