PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37754
6,0 4 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Jak myślicie o czym będzie opowiadał spin offem Merlina ja myślę że też o Merlinie a fabuła będzie opowiadała o wydarzeniach po przywróceniu magii do Camelotu i o czasach
króla Artura a Merlin będzie doradcą Artura a wy jak myślicie ?

Ja myślę że będą w nim stare postacie z Merlina :
Artur,Merlin, Ginewra, Morgana i Wielki Smok a jakie jest wasze zdanie ?

michal_12_filmweb

Na ten temat to jeszcze nic nie wiadomo. Ja nie wiem czy ty w ogóle wiesz co to jest Spin Off, będzie on o Merlinie ale na pewno będą nowi aktorzy bo ci aktualni nie mogą być, bo to nie był by spin off

ocenił(a) serial na 10
kinga45

nawet nie wiadomo czy zakończą Merlina na 5 sezonie czy pociągną dalej

michal_12_filmweb

właśnie sobie odpowiedziałeś na swój pierwszy post

kinga45

Aten spin off ( nie wiadomo czy powstanie ) to tak ma być animowany

ocenił(a) serial na 10
kinga45

Merlina mogliby dociągnąć do 10 sezonów bo nie opłacałoby im się kończąc serial na 5 sezonie serial ma ogromną populalność skoro sprzedają różne duperele np : zabawki,kalendarze, plecaki, i zegarki

ocenił(a) serial na 8
kinga45

Taaa , figurki postaci , bluzeczki , długopisiki ... Na pewno wcześniej straci popularność niż przy 10 sez . Znasz jakiś serial który miałby 10 sez ? Ja znam , jeden , Świat wg Bundych , ale to był fenomen , każda reguła ma wyjątek

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Merlin mugby mieć 7 albo 8 sezonów tak jak czarodziejki . Czarodziejki miały 8 sezonów . Pewnie na koniec 5 sezonu Merlina magia powróci do Camelotu . Jeśli by przedłużyli o 3 sezony to wtedy były by takie weątki :

- Merlin wysyła rycerzy okrągłego stołu na poszukiwania Graala
- Romans Lancelota i Ginewry
- Rozpad wśród rycerzy okrągłego stołu po romansie Ginewry
- Morgana uwodzi Artura
- Gawain i dama Regiell
- Gawain i zielony rycerz
- Percival zostaje nowym królem rybakiem
- W ciągu trzech sezonuw toczy się walka Merlina z Morganom, Nimue i Morgause
- Agravain ginie z ręki Lancelota przy próbie spalenia Ginewry na stosie
- Artur prowadzi wojnę z Lancelotem
- Elena po zdradzie Lancelota umiera z rozpaczy
- Artur ginie pod Caleom w walce z Mordredem i zostaje pochowany na wyspie Avalon
- Merlin po śmierci Artura i upadku Camelotu zabija Morgane

michal_12_filmweb

Atak w ogóle jak w legendach ginie Morgana morgause i Merlin... Arthura zabija chyba mordred jak się nie mylę. Tak bylo w filmie Mgły Avalonu

ocenił(a) serial na 10
kinga45

Merlin zostaje uwięziony w grocie przez Nimue ale z niej ucieka gdy Mordred ma 20 lat
co do Morgany to jest kilka wersji :
- Morgana razem z Nimue zabrała rannego Artura na Wyspę Avalon
- Po śmierci Artura Morgana stoczyła ostateczną bitwę z Merlinem w której on wygrał - lecz stracił wzrok na całe 10 lat. Morgan zaś nigdy nie odzyskała swej dawnej mocy.
- Merlin uwięził Morgane w kryształowym zamku gdzie pozostała uwięziona na zawsze .
- Morgause została zabita przez własnego syna Gaherisa

michal_12_filmweb

Chyba zwariowałeś! seriale prawie zawsze tracą przy tak wielkiej liczbie sezonów, przynajmniej te współczesne. Fabuła staje się często naciągana a postacie zmieniają zbyt radykalnie swój charakter, tak że gdy kibicujesz komuś lub związkowi między dwojgiem ludzi nagle okazuje się że wszystko wzięło w łeb! Jeśliby tak miał wyglądać dalszy ciąg to ja dziękuję!
Chociaż z drugiej strony... serial nie jest amerykański więc jest szansa że w razie tasiemcowej produkcji nie dojdzie do tego o czym piszę. Oby, wg. mnie 5 sezonów było by w sam raz!

ocenił(a) serial na 10
777temida

a moim zdaniem mogli by nakręcić jeszcze 6 i 7 sezon a co do Mordreda to np :
Merlin mugby zostać uwięziony w grocie na koniec 6 sezonu a 7 sezon rozgrywał się by gdy Mordred ma już 20 lat oczywiście dorosłego Mordreda zagrałby inny aktor . Ale nie ma co gdybać . Kto wie czy Merlin nie zostanie uwięziony przez Morgane w 4 sezonie bo Morgana w tym sezonie będzie próbowała go uwieść .

A według legendy : Merlin został uwiedziony przez Morgane a ona go uwięziła. Następnie przybrała postać Ginewry i uwiodła Artura

michal_12_filmweb

Co chwilę zgadujesz co może być odwołując się do różnych legend, a przecież wiadomo nie od dziś, że serial nie jest na podstawie żadnej z nich, więc nie ma co się rozpisywać.

Enterraz

Doctor Who ma więcej niż 10 sezonów, i cieszy się wielką sławą.
26 sezonów starej seri i 7 i planowany następny 8 sezon nowej seri.

Seba_paj

O lol ale się dokopałeś.