PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=652377}
6,9 20 tys. ocen
6,9 10 1 19745
8,0 2 krytyków
Przyjaciółki
powrót do forum serialu Przyjaciółki

nie wiem, może brakuje mi obiektywizmu, bo lubiłam bardzo Wojtka, ale jakoś mi nie pasi do jej zakochanie w ojcu Ingi, zalatuje mi jakąś taką sztucznością

ocenił(a) serial na 8
CytrynOOwkaxD

Co ta miłość z nią zrobiła, że tak sobie odpuściła to stanowisko prezesa. Zawsze taka perfekcyjna i ambitna, a tu taka zmiana.

ocenił(a) serial na 7
Ramiro_29

No jak widać miłość kompletnie ogłupia i tu chyba jest to nieźle pokazane ;) Dla mnie osobiście poracha, bo liczyłam na Zuzannę prezesa. Mogliby się z Adamem fajnie "żreć" XD A tu figa :/ Też mi coś, Teneryfa nie zając, nie uciekłaby. No, ale wtedy do tego Nowego Jorku też nie poleciała. Co do samej Zuzy naprawdę przeginają, powinna się ogarnąć. Będę piała jak ta Kate jej na łeb wejdzie :D Swoją drogą szacun dla Pani Anity, bo po raz kolejny udowadnia jak wspaniałą aktorką jest :)

ocenił(a) serial na 8
CytrynOOwkaxD

No tak miłość całkiem potrafi ogłupiać. Byłoby fajnie, gdyby to właśnie Zuza została prezesem, na pewno byłoby ciekawiej. :) Z Adamem to na pewno by się nieźle gryźli jeszcze bardziej niż zwykle, bo ona byłaby jego szefową. ;) Z tą Kate może jakoś sobie poradzi, zobaczymy. ;)
Zgadzam się i też tak uważam, że Anita Sokołowska to jedna z najlepszych aktorek. :)

Starsi ludzie wyglądają tak a nie inaczej ponieważ mają niskie emerytury, często nie z własnej winy, bo jaki burdel jest w systemie emerytalnym to każdy wie. ( Nam też PO.jeby ukradły pieniądze z ofe.)
Starsi ludzie żyją skromnie, bo często chorują, a leki kosztują.
Elegancki męski ubiór owszem stosowny do wieku, garnitur, koszula, zegarek i buty, ale nie robić z siebie karykatury, bo coś jest trendy. Inny przykład Ibisz, botoksy, spodnie rurki, przyciasne marynarki pedalskie, usilne odmładzanie. To samo dotyczy kobiet - z tylu liceum, z przodu muzeum.
Przyjaciółki mają 30 kilka lat, wiec ojciec Ingi + 20 pare. Aktor ma 50, ale poważnie wygląda.

użytkownik usunięty
Hans_Kloss

Obszerny temat :p

to prawda. drazni mnie wrecz taka zasciankowosc - "to wypada a tamto nie" bo ktos jest starszy, jest matka czy costam jeszcze

ocenił(a) serial na 7
magdanm

a ja nie mogę patrzeć na tego oblecha w którym niby ma kochac się ZuzA (((((

malinowa123

Ja też nie. Sposób mówienia, jak układa usta, ta przetłuszczona łysinka ;-), jak sapie. No i sceny łóżkowe! Takie nieporadne, zero finezji, niemal widać, jak aktorkę od niego odrzuca.

ocenił(a) serial na 8
editb

Zgadzam się, w ogóle do siebie nie pasują. Zawsze wygląda jak po nocy w barze - niedogolony i nieświeży ;). Z Zuzy za to zrobili "mimozę". Gdzie ta charakterna babeczka ?! Ambitna, silna, samodzielna, pełna energii.. Odebrali tej postaci wszystko to, co było w niej najlepsze.

ocenił(a) serial na 8
malami132

Dokładnie nic dodać nic ująć. Ten facet w ogóle nie pasuje do Zuzy. Wygląda na jakiegoś starego, zmarnowanego gościa. Wcześniej to ona zawsze była taką kobietą z klasą, z charakterem, miała tyle energii, pomysłów, a jak się zakochała w tym gościu to jest jakaś taka jak nie ona. Nie podobna jest do siebie, co ta miłość z nią zrobiła. :/ Fatalnie, że tak zmienili jej postać na gorzej. :/

ocenił(a) serial na 5
Ramiro_29

Wstrętny ten Jerzy, te małe świdrujące oczka, opadnięte powieki ! Odpychający . Wcale nie pasuje do świetnej Zuzy , ślczna z niej kobieta. Zawsze miała charakterek, to w niej uwielbiałam .Szkoda że z Wojtkiem nie została , świetny był, troskliwy , miły no i przystojny, czego Jerzemu raczej brakuje.

ocenił(a) serial na 8
nathalie34

Zgadzam się w 100 procentach ten Jerzy w ogóle nie pasuje do takiej pięknej kobiety z klasą jaką jest Zuza. Do niej to chyba najbardziej pasowałby ten nowy prezes, czyli Łukasz. Oni też już byli przez pewien czas ze sobą, ale się rozstali, a teraz jeszcze przyczepiła się do niego Dorotka to już pewnie z nią zostanie chociaż kto wie. :) Wojtek też był bardzo fajny i taki właśnie opiekuńczy, troskliwy wobec Zuzy, ale też nic z tego ich związku nie wyszło, szkoda.

ocenił(a) serial na 5
Ramiro_29

Tak ! Wstrętny dziad przyczepił się do pięknej Zuzy. Najnowszy odcinek , ostatniego sezonu już na ipli. Obejrzałam . Aż mnie ciarki przeszły.

ocenił(a) serial na 8
nathalie34

Ja jeszcze nie widziałem tego najnowszego odcinka, bo oglądam w telewizji. A to co tam w nim było takiego strasznego? :) Pewnie znowu sceny z tym Jerzym i Zuzą.

ocenił(a) serial na 5
Ramiro_29

Akurat to nie :-) ale odcinek skończył się bardzo smutno, nie będę Ci zdradzać szczegułów , ale koniecznie odejrzyj , pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 8
nathalie34

Na pewno sobie obejrzę, jak zawsze. :) To nieciekawie, jak skończył się tak smutno. :(

ocenił(a) serial na 5
Ramiro_29

Bardzo nieciekawie, czytałam w świecie seriali że nie wiadomo czy polsat będzie kręcił następną serię. Jak zobaczysz odcinek , to swierdzisz zapewne tak jak ja że nie należy widza zostawiać z takimi nierozstrzygniętymi wątkami. Serial jest super :-)

ocenił(a) serial na 8
nathalie34

A to ten najnowszy odcinek, który teraz ma być to już będzie ostatni tak w ogóle? Jeśli to się skończy w taki sposób, że można byłoby zrobić tego kontynuację, to pewnie powstanie dalsza część. Też tak uważam, że ten serial jest super. ;)

ocenił(a) serial na 5
Ramiro_29

Tak, to ostatni odcinek sezonu , również ostatni który telewizja polsat nakręciła. Mam nadzieję że jeszcze się doczekamy dalszych odcinków. Koniecznie mi napisz jak Ci się podobał czwartkowy odcinek.

ocenił(a) serial na 8
nathalie34

Szkoda, że to już ostatni odcinek. Też mam nadzieję, że jednak doczekamy się kolejnych odcinków, jeśli to tak się skończyło, że może być dalsza część. Jutro napiszę Ci, jak obejrzę ten odcinek. :)

ocenił(a) serial na 8
nathalie34

Miałaś rację, bardzo smutno skończył się ten odcinek. :( Miejmy nadzieję, że cały serial tak się nie skończy i zobaczymy jeszcze dalszą jego część, bo tam nic nie jest tak do końca rozstrzygnięte i aż się prosi, żeby pokazać dalszą część.

ocenił(a) serial na 5
Ramiro_29

Dokładnie, muszą nalręcić następną serię, aż się prosi o to , tyle nierozwikłanych sytuacji, a Szymon okazał się niezłym draniem .

ocenił(a) serial na 8
nathalie34

Pewnie zdecydują się nakręcić następną serię, bo gdyby tak nie było to na pewno jakoś całkowicie zakończyliby wszystkie wątki tak, żeby się nie dało już zrobić kontynuacji.
No niestety tak Szymon okazał się kolejnym draniem w życiu Ingi tak samo jak ten jej były mąż. Bardzo się na nim zawiodła. :( A już miało być tak pięknie i mieli się pobrać. Nawet tej obrączki nie mogła zdjąć z palca, jak ją przymierzała. :)

ocenił(a) serial na 5
Ramiro_29

Będzie następna seria , prawdopodobnie jesienią emisja. Jeśli chodzi o Szymona to jest dla mnie niedorzeczne że oświadczył się Indze skoro ma na boku ma kochankę.

ocenił(a) serial na 8
nathalie34

O, to super, jak będzie następna seria, a skąd o tym wiesz, napisali już gdzieś, że ma być?
Nie wiadomo, od jak dawna Szymon miał tą kochankę. Pokazali ją dopiero w ostatnim odcinku. Też nie rozumiem, po co się oświadczał i planował ślub z Ingą skoro miał kochankę.

ocenił(a) serial na 5
Ramiro_29

Na stronie światseriali jest informacja,poczytaj , zapewne do jutra , bo non stop do siebie piszemy :-)

ocenił(a) serial na 8
nathalie34

Dzięki, poczytam sobie. ;)

ocenił(a) serial na 7
editb

oj tak , ta scena w łóżku oblesna była przez niego , może on nigdy nie bzykał ??? haha

magdanm

Nie podoba mi się nowy facet Zuzy. Nie dlatego, że jest stary, po prostu mnie irytuje.

Myślicie, że Wojtek wróci? Bardzo lubię tego aktora..

Magdam93

trudno powiedzieć, nic mi się nie obiło o uszy, że pożegnał się z produkcją, ale tak długa nieobecność jest co najmniej zastanawiająca
poza tym, po tak wielkim uczuciu jakie spadło na Zuzę jakoś tak trudno mi sobie wyobrazić, że wraca z podkulonym ogonem do Wojtka

magdanm

chyba że się wystawi jerzy na nią :D albo przypomni sobie o dziecku

ocenił(a) serial na 7
Magdam93

To prawda, że kompletny brak Wojtka w piątym sezonie jest dość dziwny. Widać tak jest im łatwiej... Ale lajt dziewczyny :D Możecie oglądać Żurka w "O mnie się nie martw". Jak dla mnie, nawet znacznie fajniej się prezentuje. ;)

CytrynOOwkaxD

Z tego co się nie myle to w tym sezonie też nie pokazali jeszcze Oliwii, Stefy.. Co ich tak izolująod nas znienacka :D

ocenił(a) serial na 7
Magdam93

Stefa chyba była. . . Piły z Zuzą wino i rzucały butami jak dobrze pamiętam :D No właśnie, nie wiadomo. Może po prostu nie mają pomysłu na te postacie. Jak o Wojtka chodzi, to w sumie nie tyle razi jego sam brak, co to, że Zuza w ogóle o nim już chyba nie myśli, ani nie rozmawia z dziewczynami. Co do Oliwii, po ostatnim ich wspólnym spotkaniu (bo to chyba było ich ostatnie spotkanie) nie dziwię jej się w ogóle, że sobie odpuściła.

ocenił(a) serial na 8
magdanm

Wg mnie robią drugą modę na sukces a z Zuzy Brook Logan! Także myślę, że Wojtek był najlepszy, bardzo przystojny facet a Jerzy?! Kijem bym nie dotknęła jest obleśny

Alvidaa

Mnie najbardziej "drażni" jak Zuza gra tą "zakochana" role ... aż jej nie pasuje. Strasznie sztucznie moim zdaniem ...

magdanm

A moim zdaniem nowy facet Zuzy, Jerzy, jest bardzo przystojny, taki dojrzały, inteligentny... ma coś takiego magnetyzującego w sobie. O 100x lepszy od Wojtka. Wojtek to wg mnie był taki ciapciak... taki chłopiec który nie pasował do Zuzy.
Za to Jerzy ma charakter i idealnie pasuje do Zuzy. Nie wiem czemu wiele kobiet tu pisze, że jest on obrzydliwy itp.
Ale oczywiście każdy ma swój gust :-)

Świetna prawda, świetny wątek. Najlepszy w tym sezonie. Trzymam za nich kciuki. :-)

ocenił(a) serial na 5
karuzela_2

Zgadzam się w stu procentach z przedmówczynią, dla mnie między Bonaszewskim a Sokołowską jest chemia, a sama postać Zuzy potrzebuje kogoś z charakterem, dojrzałego, inteligentnego... Wojtek mi do niej nie pasował, owszem, miły i opiekuńczy, ale zbyt... "miękki" dla Zuzy.
Wygląd jest kwestią gustu, według mnie Jerzy jest całkiem przystojny, ale wiadomo, każdemu podoba się co innego ^^

Shayera

no coz... Wojtek i tak powraca :P

ocenił(a) serial na 8
marajka

To bardzo dobrze, że Wojtek wróci. Ciekawe czy znowu zejdą się z Zuzą. Byłoby fajnie, gdyby do siebie wrócili. :)

Ramiro_29

jak to mowila matka Zuzy - Jerzy to piernik z bita smietana a Wojtek to chleb

ocenił(a) serial na 7
marajka

Chleb :D Dodałabym jeszcze, że czerstwy :D :P Przynajmniej dla niej. . .

ocenił(a) serial na 5
Ramiro_29

Ja też im kibicuję :-)

ocenił(a) serial na 8
nathalie34

Cieszę się, że chociaż jedna osoba tutaj się ze mną zgadza. :)

ocenił(a) serial na 5
Ramiro_29

:-) zgadzam się, nie rozumiem zachwytów nad Jerzym , zostawił dwie córki ,wnuczkę i Zuzę , pieniądze były widać ważniejsze. Nowy odcinek już na ipli , polecam :)

ocenił(a) serial na 8
nathalie34

Fajnie, że się zgadzamy. Ja też właśnie nie rozumiem tych zachwytów Jerzym niektórych osób, które tu piszą, co takiego w nim widzieli. To prawda dla niego najwidoczniej najważniejsze są pieniądze i interesy i dla nich poświęci wszystko. Obejrzę nowy odcinek. :)

ocenił(a) serial na 5
Ramiro_29

Miłego oglądania . Bardzo drażni mnie Inga, Socha słabo wypada gdy się porówna do trzech aktorek. Jej miny ubolewania są nie do przyjęcia.

ocenił(a) serial na 8
nathalie34

Dzięki :) Ja akurat nie mam jakichś postaci w tym serialu, które tak bardzo by mnie drażniły. Inga czasami może być wkurzająca, ale to jeszcze da się znieść. A co myślisz o Dorotce? :)

ocenił(a) serial na 5
Ramiro_29

Dorota, super rola komediowa , zabawna . Była wkurzająca czasami , ale teraz jest jak dla mnie bardzo śmieszna. Polubiłam ją, mówi co myśli , to wartościowe .
Jak to można zmienić zdanie po jednym odcinku , he he:-)

ocenił(a) serial na 8
nathalie34

Widzę, że jeśli chodzi o Dorotkę to też się zgadzamy w zupełności, bo ja też ją bardzo lubię. Zawsze są takie zabawne sytuacje z jej udziałem, że można się z niej uśmiać. :) Poza tym jej postać gra Agnieszka Sienkiewicz, a to moja ulubiona aktorka. :)