PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 353 tys. ocen
8,2 10 1 352734
8,6 43 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

Które momenty doprowadziły do waszego wzruszenia?

użytkownik usunięty
Kobye

oczywiscie zakonczenie ;) i jeszcze kiedy rachel plakala przy pozegnaniu a pozniej na lotnisku ;) noi kiedy mon i chandler dowiedzieli sie ze dzieci to blizniaki ;)

ocenił(a) serial na 10

4 sezon - odcinek kiedy Ross zdradza Rachel i gdy tańczy z tą panienką co później się z nią prześpi rozbrzmiewa najlepsza piosenka na świecie i świetnie oddająca związek Ross-Rachel czyli U2 - With or without you.

7 sezon - tekst Phoebe która mówi do Joey - "Jutro na mnie na krzyczysz"

9 sezon - scena gdy Joey dowiaduję się że Rachel z nim nie będzie

10 sezon - ostatni odcinek.

2903

To nie był 4 sezon tylko 3 (odcinek 15). Chociaż dla mnie ten sam utwór bardziej podobał się w odcinku 8 serii 2 (The One With The List – Ten z listą), kiedy Ross przeprasza Rachel przez radio (świetna romantyczna scena plus odrobinka humoru na koniec). Fajne były także oświadczyny Moniki (06x25, sceneria pokoju wymiata) oraz ostatni odcinek kończący serial.

Przez 14 dni obejrzałem cały serial, nie sądziłem że się tak wciągnę, jest rewelacyjny. Robię miesiąc przerwy i zaczynam od nowa, naprawdę warto.

użytkownik usunięty
2903

ooo tak ;) do moich dorzucam jeszcze phoebe z joey'em. ekstra scena

ocenił(a) serial na 10

A ja dorzucam scene kiedy po ciemku Ross przeprasza Rachel, po zdradzie(seria 3). Przyjaciele siedza w sypialni Moniki i podłuchują ze smutkiem.
Ross klęczy przed Rachel i mówi jej jak ją kocha (jej dobre serce)...a Rachel z płaczem mówi że to koniec i że Ross powinien już pójśc...
Zawsze na tym rycze.

ocenił(a) serial na 10
dziabonczek

Ja też. Obojętnie w jakim bym była nastroju włącze tą scene i po mnie.

2903

który to dokładnie odcinek : 7 sezon - tekst Phoebe która mówi do Joey - "Jutro na mnie na krzyczysz" ???
Bo nie pamiętam tej sytuacji

ocenił(a) serial na 10
DominiQuue

7x18 lub 7x19

2903

Dziękuję
<br>
<br>
<br>
<br>
:D
<br>
<br>

DominiQuue

Ostatni odcinek jedyny moment który mnie wzruszył w jakim kolwiek serialu.

proctor

Odcinek z With or Without You
Ostatni Odcinek
Odcinek gdy Joey dowiaduję się że nie będzie z Rachel

użytkownik usunięty
Azad

a w ktorym dowiedzial sie ze z nia nie bedzie??

Zdecydowanie ostatni
szkoda że serial się skończył ale cóż taki życie. Serial jest niepowtarzalny jedyny w swoim rodzaju nie będzie już takiego drugiego serialu o kumplujących się ludziach

asfaf

Ostatni z 6 sezonu
i zakończenie
po obejrzenie ostatniego odcinka wzruszyłem się że aż zabrakło mi tchu w płucach

asfaf

Hmm... może lepiej, że się skończył, przynajmniej wszyscy miłości tak chętnie do niego wracają. Zawsze istniało ryzyko, że wyczerpią się pomysły na dialogi ;) A tak pozostają niezapomniane teksty i sceny :)

ocenił(a) serial na 10
2903

mam pytanko- o co chodzi z tym "jutro na mnie nakrzyczysz"? oglądałam cały serial kilka razy ale nie kojarzę tej sceny:( który to dokładnie odcinek? pliz
ja płakałam, gdy Ross i Rachel zrywali ze sobą, na zaręczynach Chandlera i Moniki, i oczywiście w ostatnim odcinku, to było niesamowite, jak wszyscy wyciągnęli klucze z kieszeni:( był jeszcze jeden odcinek, nie pamiętam niestety dokładnie który, w którym Phoebe i chyba Ross z Susan zatrzaskują się w schowku na szczotki w szpitalu i zaczynają się kłócić, wtedy Phoebe, która nie miała normalnego dzieciństwa, mówi bardzo wzruszające rzeczy na temat rodziny, polecam ( to chyba pierwszy sezon, przedostatni odcinek)
co za serial... teraz takich nie robią, kocham ich:)

użytkownik usunięty

Tak, kiedy wchodzą do domu, 1sza Monica, wszyscy rzucają się na nią i dziecko, a po chwili niemal niezauważony Chandler pojawia się z drugim dzieckiem :) Również, gdy Joey asystował obcej kobiecie w szpitalu przy porodzie, a następnie przyniósł jej baloniki, a tam już pojawił się ojciec dziecka i odchodzi z balonikiem robocikiem.

ocenił(a) serial na 10
Kobye

Mnie najbardziej wzruszył moment, gdy Chandler i Monica wzieli upragniony ślub, Rachel urodziła Emme, a Ross siedział przy niej jak prawdziwy, kochający facet i ojciec. ;) No i oczywiście ostatni odcinek. Gdy Rach wchodzi do domu Rossa i się całują, a później cała szósta idzie na ostatnią kawę. :)

confetion

Oczywiście ostatni odcinek Friends!!

polishserial

Dokładnie. Ostatni odcinek. Smutek, gdy widziałam puste mieszkanie Friends'ów.

użytkownik usunięty
confetion

Taaak, i to pytanie: Może kawa? GDZIE? :)

Kobye

-Moment po wielkiej kłótni Rachel i Rossa w 3 sezonie
-Oświadczyny Chandlera, a właściwie to Moniki ;)
-Też ta wymieniana już scena z Phoebe i Joey'em
-Ostatni odcinek, moment kiedy Rachel wsiada jednak do samolotu.

ocenił(a) serial na 10
Kobye

kazdy moment gdzie Joey chce byc z Racheli mysli o niej - jest taki slodki.

Kobye

w którym odcinku Monica się oświadcza Chendlerkowi?

użytkownik usunięty
donatello

chyba ostatni odcinek 6 sezonu

dzięki;)

ocenił(a) serial na 10
Kobye

-jak M&Ch pobierają się
-ja przyjaciele dowiadują się , że ojcem dziecka jest Ross- jak oglądałam to 1 raz to nie podejrzewałabym, że to on nim będzie, co sprawiło mi miłą niespodziankę:)
-poród Rachel, dokładnie jak dziecko już przyszło na świat:)

I tak poza tematem mam prosbe: otóż nigdy nie miałam okazji obejzec ostatniego odcina i czytajac pozostałe odpowiedzi dowiedzialam sie , ze musiał byc naprawde wzruszajacy...Czy ktos moglby mi dokladnie opowiedziec ten odcinek lub podac link z dokladnym opisem, bylabym bardzo wdzieczna....

użytkownik usunięty
snapple

tego nie da sie opisac ;) trzeba obejrzec ;)

ocenił(a) serial na 10

no wiem , że opis nie odda tego co film, ale prosiłabym np o jakiś link z opisem... :(

użytkownik usunięty
snapple

to jest tylko fragment. malo szczegolowy
Rachel akceptuje ofertę pracy w Paryżu. Grupa urządza jej pożegnalne przyjęcie, żegna się z każdym z nich poza Rossem. Jest zrozpaczony dopóki Rachel nie mówi mu po prostu, że to było dla niej za trudne. Spędzają razem noc.

W ostatnim odcinku Ross zdaje sobie sprawę, że kocha Rachel. Po tym, jak ona wyrusza do Paryża, on jedzie na lotnisko za nią. Jednak ona go odrzuca. Ross wraca do swojego mieszkania. Tam znajduje na automatycznej sekretarce wiadomość od Rachel. W wiadomości dowiaduje się, że ona tuż przed startem uświadamia sobie, że go kocha i próbuje wyjść z samolotu. Kiedy wiadomość się kończy Ross odwraca się, a za nim stoi Rachel, całują się. Historia kończy się, kiedy cała grupa wychodzi z mieszkania Chandlera i Moniki i wszyscy idą do Central Perku na ostatnią kawę, a kamera pokazuje zostawiona w mieszkaniu ramkę wiszącą na drzwiach...

ocenił(a) serial na 10

wow, muszę go w końcu obejrzeć!:( dziękuję! a co się stało z Phoebe? A M&Ch będą mieli swoje czy adoptowane blizniaki?

snapple

M&Ch będą mieli adoptowane dzieci, a co się stało z Phoebe to nie pamiętam. za 5 sezonów ci powiem :D

użytkownik usunięty
JacQu

a phoebe dalej byla z mike'em ;) i on powiedzial ze chce sie z nia ozenic jak zobaczyli blizniaki i powiedzieli sobie ze chcieliby sobie takie jedno zrobic ;)

ocenił(a) serial na 10

przed chwilą obejrzałam na E! program o "friends" - miałam łzy w oczach jak streszczali ostatni odcinek i pokazali puste mieszkanie przyjaciół;(
Więc teraz nie mam takiej opcji, że teraz go przegapie!:)
I jeszcze raz dziękuję:)

snapple

http://www.serialweb.pl/index.php/seriale/Przyjaciele-%7C-Friends/sezon-10/

Tylko że z lektorem...

ocenił(a) serial na 9
Kobye

Zdecydowanie ostatni odcinek... Oglądałam go tyle razy, a i tak płacze na koniec... No nie. Przypomniał mi się i znowu z oczu lecą mi łzy.

ocenił(a) serial na 9
cinderella_b

Och, zapomniałam wspomnieć o zaręczynach Moniki i Chandlera;).

cinderella_b

Mam nadzieję że tym razem TVN nie przerwie emisji serialu i zobaczymy ostatni odcinek 10 sezonu Friends.

ocenił(a) serial na 10
polishserial

Chyba TVN puści serial do końca bo od przyszłego tygodnia zaczyna się już 10 sezon, no chyba że przerwą na 3-4 odcinki do końca, co było by bezsensem.

użytkownik usunięty
2903

mysle ze jak juz zaczna to dokoncza ;)

ocenił(a) serial na 10

Właśnie oglądam na youtube ostatni odcinek. Jest w pięciu częściach w wysokiej jakości, ale jest bez polskiego lektora. Zaraz będę płakać :)Powtórki w tvn też oczywiście oglądam.

Mnie poruszyły wszystkie te sytuacje, o których pisaliście, ale dodam do tego jeszcze taki moment, w którym przyjaciele oglądają kasetę z balu maturalnego (Monica jest jeszcze gruba :) ). I dzięki tej kasecie Rachel dowiaduje się, że Ross chciał z nią iść na ten bal i widział jak Rachel w ostatniej chwili znalazła sobie innego partnera i poszła z nim, a on stał samotnie na schodach, podczas gdy ona nawet go nie zauważyła. Po obejrzeniu tej kasety Rachel podeszła do Rossa i pocałowała go namiętnie :) To było takie... wymowne :)

Lotta_Rosie

W każdym sezonie się wzruszyłam, ale oczywiście najlepszy moment to ostatni odcinek.

użytkownik usunięty
malunkaniowa

Nie oglądałam wszystkich odcinków (ostatniego też), ale wg mnie wruszające momenty to te:
-Phoebe żegna się z trojaczkami
-Oświadczyny i slub Ch i M
-With or Without You
było tego więcej, ale te mi najbardziej zapadło w pamięc :))

O tak ta scena gdy Ross tanczy w klubie i słuchać With or Without You.

polishserial

Piękny jest również moment gdy Joey zrozumiał że Rachel go kocha.

Kobye

pierwszy odcinek. pisze z glowy wiec wybaczcie mi niedoslownosc:
- ja sie chce wreszcie ustatkowac, nie chce juz byc singlem. <Ross>
- <do Central Perk wchodzi Rachel w sukni slubnej>
- a ja chce milion dolarow... <Chandler>

...Rach w slubnej sukni - bezcenne. ;(

ocenił(a) serial na 10
Kralyks_Eht

Ross wtedy powiedział, że znów chce mieć żonę, czy coś w tym stylu

patrykDJ2009

Momenty z ostatniego odcinka Friends.

ocenił(a) serial na 10
diegosas

Oczywiście tak jak większość ostatni odcinek, oraz gdy Rachel dowiedziała
się że jest w ciąży.

ocenił(a) serial na 9
Kobye

oczywiście ostatni odcinek, kiedy wszyscy kładą klucze na szafce i wychodzą na ostatnią kawę do central perku.