Reacher: Sezon 3 Reacher sezon 3, odcinek 4
odcinek Reacher (2022)

Reacher | Dominique

53m
7,2 452  oceny
7,2 10 1 452
Reacher
powrót do forum s3e4

W książce też jest tak że niedoświadczoną, zupełnie świeżą rekrutkę wysyła do zgarnięcia gościa który jest wyszkolonym agentem wywiadu wojskowego?

borsuk96

Tak, wraz z porucznikiem-niezgułą Frasconi.

borsuk96

W ksiązce wcale nie była taka niedoświadczona. Opisywana była jako bardzo inteligenta kobieta, która bardzo szybko awansowała z rangi na rangę. Miała bogate doświadczenie bo zajmowała się wieloma sprawami. Oczywiście w chwili akcji była podopieczną Reachera bo trafiła do jego oddziału.
Długo pracowała nad sprawą Quiina. Robiła skrupulatne śledztwo. Gdy razem doszli do wniosku, że dowody są wystarczające, zaplanowali wspólnie akcje. Reacher pozwolił jej z obstawą zdjać Quiina.

Tukanek96

A widzisz, ja tylko jakieś 30% książki sobie powtórzyłem przed sezonem, z którego oglądania i tak zrezygnowałem, a sama książka nie należała nigdy do moich ulubionych, czytając ją czułem za obydwoma poprzednimi razami niemal fizyczny ból.

Tukanek96

Czyli cały oddział był i go nie zdjął? Jakąś obstawę miał?

borsuk96

Pomyliłem się, sprawdziłem książkę. Była z Franconim. Brutalna śmierć, Frasconi zastrzelony w głowę. Dominique brutalnie okaleczona.

Tukanek96

Kompletny absurd.SWAT policyjny do mniejszych spraw jest wysyłany a tu chodziło o wyciek tajemnicy państwowej, w dodatku broni.Tam cała ulica powinna być obsadzona

borsuk96

Też nie mogę zrozumieć dlaczego na takiego gościa wysłano dwójkę ludzi. Absurd

corti84

Chodziło o to, że cała akcja była nielegalna, a zrobiło się jeszcze bardziej nielegalnie, gdy Reacher ruszył za Quinnem zaraz potem.

Shiloh

Dokładnie, akcja była nielegalna bo wiedzieli że może dojść do Quinna w jakiś sposób. Z tego co pamiętam z książki był wyższy stopniem niż reacher.
Poza tym, Kohl została zabita na miejscu i nigdzie jej Quinn nie przewoził. Reacher bez niczyjej wiedzy ruszył do opuszczonej chaty gdzie Quinn trzymał kasę na czarno godzinę. Nie było także żadnej policji i wsparcia przy tym. 

Tak szczerze, serial sporo wypacza fabułę. Robią z Reachera superbohatera w pelerynie. Gdzie nie wpada to bójka i kogoś ratuje. Książka bardziej spokojna, intrygująca i lepiej to wszystko sobie wyobrażałem niż pokazuje serial