PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=634694}

Revolution

2012 - 2014
6,5 9,2 tys. ocen
6,5 10 1 9161
Revolution
powrót do forum serialu Revolution

Serial robiony raczej z myślą o nastolatkach. Wszelkie nadzieje na dobry surowy serial sci fi/
post-apo zostały rozwiane razem ze sceną gdzie piękna blondi spotyka pięknego,
wypucowanego bruneta przy wodospadzie. Tajemnica pendrajwa z prądem też mało
interesująca, naciągnięta do bólu. Wszystko dzieje się w okolicach Chicago a po pierwszym
odcinku wiemy już, że przynajmniej dwoje ludzi ma takie ustrojstwa. Można wysunąć wniosek,
że to całkiem powszechne urządzenie na świecie.

ocenił(a) serial na 10
majes0

Gadasz głupoty :) to że twój mózg nie ogarnia niektórych rzeczy to nie wina ludzi dzięki którym powstał ten serial.

Marko81

Oświeć, proszę, co tu jest do ogarnięcia?

ocenił(a) serial na 10
Wiezimag

A to że nie wyjaśnili tego wszystkiego w pierwszym odcinku to od razu piszecie że nie trzyma się kupy.

Marko81

Bo się nie trzyma. Od tego że bohaterowie są tak tępi że nie ogarniają podstaw fizyki po jakieś dziwne pendrivy z internetem, a na walce dwudziestu na jednego kończąc.

Destr0

nie zapominaj o tym, ze trzeba byc totalnym idiota, zeby wyciagac kusze przed zgraja uzbrojonych zolnierzy i wierzyc, ze grzecznie pokiwaja glowkami i odjada :D
albo nie zacierajac sladow ciagnac poszukiwanego zbiega, gdy samemu ma sie sprzet do lacznosci :D

fune

Nie informuj swojej wesołej kompanii że spotkało się jakiegoś gościa z łukiem.

Destr0

Ojciec umiera, mowi ci, ze masz isc do wujka po pomoc, a ty odpowiadasz, co tam, pobiegnijmy za zolnierzami, na pewno go odbijemy moja kusza

No i wpuszcza cie do jednostki wojskowej na ladne oczy, bo twoj anonimowy dla straznikow kumpel cie zna

(byl kiedys taki fajny watek z przymruzeniem oka dot. Terra Novy, tutaj tez by sie przydal)

fune

Śpij w opuszczonym samolocie bez warty i częstuj bandytów zatruta wódką, na pewno są tak tępi nie szczają podstępu.

ocenił(a) serial na 7
Destr0

Szczają..? XD

No, ten serial ma parę błędów logicznych, ale to przeciez taka Terra Nova w post-apo. Czuć rodzinność serialu więc nie spodziewajcie się czegoś pokroju Księgi Ocalenia i nacisku kładzionego na jakiś szczególny realizm.

Rejan22

No "iks de", to słowo potoczne.

ocenił(a) serial na 7
Destr0

Chodzi o to, że to raczej powinno być 'zczają' o ile nie mówisz o ludziach oddających mocz na podstęp. :)

Rejan22

Głupie "s" :P

Destr0

co tam, przeciez palec na klawiaturze Ci sie omsknął :D

fune

Zobacz gdzie jest "s"i "z" :<

Destr0

Najlepsze z tym alkoholem było to, że zarówno geek jak i córeczka byli zaskoczeni otruciem. Wypadałoby jednak ostrzec towarzyszy, że niesie się ukrytą truciznę.

majes0

A ja się zastanawiam, gdzie są ludzie? Rozumiem, że w większości przypadków ideą postapokaliptycznego świata jest to, że jest mało osób, ponieważ większość zginęła. Czy to zombie, czy to zaraza, czy to wojna atomowa, liczba ludności się drastycznie zmniejszyła. Czyli co tutaj doprowadziło do wyginięcia populacji, bo, żeby brać serial na poważnie, przynajmniej 90% ludzkości powinna gryźć ziemie. Rozumiem, że część zginęła już w chwili tego zaćmienia (lol, FlashForward) czy to w samolotach, czy w szpitalach. Pewnie część sama się zabiła, bo życie jest złe bez facebooka i smsków. Spoko. Na początku powiedzieli, że nie było lekarstw i żywności, co rzeczywiście mogłoby się nieźle odbić na świecie, ale czy aż taki procent by zginął? Może tak, żywność to duży problem, ale myślę, że jakoś można było temu zaradzić. W takich krajach trzeciego świata pewnie nawet nie przejęli się brakiem prądu. Ja bym chciał, żeby mi w przyszłości jakoś powiedziano ile ludu jest na świecie czy coś w tym stylu, żebym nagle się nie zastanawiał, czy aby w Polszy nie jest tak źle i ludzie sobie radzą. No i jakoś ci ludzie z tej wioski na głodnych nie wyglądają, mimo, że pewnie od razu tej farmy nie dostali. Pan od Google bym powiedział, że nawet cieszy się niezłym brzuchem... Nie wiem, jakoś 90% by z głodu nie umarła więc całkowicie wyludniony teren nie do końca mi odpowiada...

ocenił(a) serial na 10
Skaza

Widać ze nie dokładnie oglądałeś odcinek bo narrator powiedział że część ludzi zginęła a część opuściła miasta !

Marko81

Oglądałem uważnie i wiem, że część zginęła, ale jak i ile osób zginęło to już inna historia.

Marko81

w następnym odcinku wyskoczy Gollum z nieśmiertelnym tekstem na widok pendriva "my precious".........

Skaza

wiesz, kiedy żywność nie jest juz produkowana masowo, bo nie ma prądu, to spodziewałbym się dość szybkiego wymarcia z głodu całkiem sporej części populacji.

majes0

jeżeli po trailerach miałeś nadzieję na "surowy" sci-fi, to jesteś raczej średnio rozgarnięty i naiwny.

keeveek

Kolego nigdzie nie napisałem, że oglądałem trailery. Przez przypadek gdzieś w internecie rzuciło mi się w oczy, że właśnie wychodzi jakiś tam serial w klimatach post apo. I tyle. Pierwszy raz od ładnych paru lat udzieliłem się na forum i nie spodziewałem się, że wypowiadając swoją opinię o serialu zostanę kilkukrotnie obrażony. Twoja potrzeba wyzwania kogoś i pokazania mu Twojej wyższości w ocenie seriali musiała przesłonić Ci umiejętność czytania tekstu ze zrozumieniem i wysuwania wniosków. Dziękuję za zniechęcenie do dalszych wymian opinii na forum filmwebu i życzę więcej rozsądku przy kolejnych postach.

ocenił(a) serial na 4
majes0

majest0
1.Nie wierzę, że jesteście Kolegami, chyba to tylko forma grzecznościowa :):)
2. Przez ładnych parę lat czyli - niecałe dwa?
3. Na tym forum ( w komentarzach) możesz spodziewać się wszystkiego, wiem coś o tym (wymieniałem ostre e-mail z innym userem)
4. NIE zostałeś obrażony, dla każdego rozsądnego człowieka, tekst typu :" to jesteś raczej średnio rozgarnięty i naiwny" nie świadczy o Tobie tylko o piszącym.
5. "Twoja potrzeba wyzwania kogoś i pokazania mu Twojej wyższości" - nie znam Cię, ale to chyba raczej Twoje zdenerwowanie, a nie TY
6. NIE zniechęcaj się, komentarze są po to by KAŻDY mógł powiedzieć co myśli o filmie
7. W pełni podpisuję się pod Twoim i Skaza postem
pozdrawiam

majes0

Caly ten temat to sa internetowi naukowcy, serial mial jeden odcinek i jak ma sie cokolwiek trzymac kupy? To ze nie ma pradu i nic nie dziala to jest jedna wielka niewiadoma. To ze ludzie nie mogli przez 15 lat stworzyc tego pradu to tylko jest tajemnica tych urzaden. Dla mnie jestescie wszyscy zerami bo sie wymadrzacie w komentarzach na filmwebie i skreslacie serial po jednym odcinku. "Nie trzyma sie kupy" no nie moge ze smiechu.

whocares3211

Nikt nie skresla serialu po jednym odcinku, tylko ze mial byc strzal z armaty, a tu ledwie wylecial wrobelek...
Ale super, ze jest ktos, kto sie ekscytuje ta Wielka Tajemnica :D

fune

Ja sie nie ekscytuje wielka tajemnica tylko nie skreslam serialu od razu. W przeciwienstwie do ciebie po obejrzeniu pilota nie wpadlem na to zeby od razu wejsc na filmweba zeby napisac jakis komentarz :D ale super ze ktos sie ekscytuje tak komentarzami na jakiejs stronie :D

majes0

Zgadzam się, że jest w tym serialu mało logiki. Jest to produkcja sci-fi ale bez przesady.
Jak to jest możliwe że setki lat temu ludzie potrafili bez prądu utrzymać porządek wokół siebie i się jakoś zorganizować? Budynki nie zarastały roślinami. Odpowiedzią może być jedynie współczesne, rozleniwione społeczeństwo, któremu nie chce się nic robić własnymi rękami.
Poza tym co się stało z amerykańską armią? Rozpłynęła się w powietrzu?
Śmieszne jest też strzelanie z łuku, od kiedy do produkcji śrutu jest potrzebny prąd?

miki_cza

Ameryka....
Pewnie Europa ma sie dobrze, i rzady przetrwaly, i panstwa, i miasta niepozarastaly, i ludzie maja co jesc, a kto wie, czy nie wytwarzaja pradu, wiatr nadal wieje, woda plynie :D

ocenił(a) serial na 4
miki_cza

a mnie zastanawia samo zniknięcie elektryczności, wydaje się to bardzo naciągane. Prąd elektryczny zniknął, cyk! i nie ma, a organizmy żywe, np człowiek, mają się dobrze, kiedy wiadomo, że do ich życia potrzebne są nerwy które działają na zasadzie polaryzacji błon komórkowych, czyli poniekąd elektryczności, więc jakim cudem?
Czy moja logika jest błędna? coś pominąłem? a może ma wiedza fizyczno-chemiczno-biologiczna zawiodła? co o tym sądzicie?

ocenił(a) serial na 4
CEtuR

nieaktualne, przeczytałem wątek niżej

majes0

A tak w ogole ile logiki bylo w Loscie na poczatku? A taki popularny serial...

whocares3211

Nie porównuj serial Lost który był arcydziełem do tego revolution gdzie jak dla mnie jest kompletnie beznadziejny.fabuła aktorzy kompletne dno.

ocenił(a) serial na 10
piter25

jak ci się nie podoba to nie oglądaj i nie musisz komentować !

Marko81

Będę komentować dziecko bo po to jest dyskusja a jak nie wiesz co to jest to idź do podstawówki to ci powiedzą.

piter25

To nie bylo porownanie tylko stwierdzenie napinaczu. Napisalem tylko ze Lost byl malo logiczny na poczatku jak nikt nie wiedzial o co chodzi z ta wyspa.