Wiecie co? Szukałem wszędzie, nie ma jeszcze ! Jak coś znajde, to dam znać reszcie tutaj ;p
Już się tak zgrzałem na kolejny odcinek że szukam i szukam :D
No nie ma :/, grupa Hatak tłumaczy z tygodniowym opóźnieniem (tak jak wychodzi w tv), więc jak nikt inny się nie weźmie (jakaś anna(i cyferki) przetłumaczyła szybko bo w poniedziałek już było ostatnie 2 odcinki teraz nie wiem czy tłumaczy), to nie będzie aż dopiero w poniedziałek xD.
Grupa Hatak przetłumaczy napisy dopiero na sobota-niedziela, czy jest szansa, że ktoś zrobi je wcześniej?
Nie da rady bo oni tłumaczą po premierze tv, już pisali, że popędzanie nic nie da bo ich nie obchodzi, że wcześniej jest w necie i ludzie już czekają.
na facebooku napisali że będzie dopiero w weekend bo tłumaczą ze słuchu, tak że chyba nie będziemy musieli czekać do premiery w tv, chociaż teraz to i tak już nie wiele zmienia
Jeżeli zgłosiło by się około 5 osób moglibyśmy zrobić tak jak było z napisami do Spartacusa tzn. "grupowe napisy".
problem w tym,że ja kompletnie nie wiem jak się robi napisy,oczywiście jestem chętna do nauki i jesli ktos podpowiedziałby mi co robić to zgłaszam się do grupy :)
na facebooku hataka krąży plotka, że ich tłumacz zrezygnował z tłumaczenia The Borgias :( oby to nie była prawda
Cytując wpis z facebooka:
"Długo nosiłem się z tym zamiarem, ale zawsze złudzenia brały górę nad rozsądkiem. Jestem teraz w takim momencie, że życie uniemożliwia mi regularne tworzenie napisów do seriali, a szczególnie do takich, na które czeka dużo osób(czytaj: the borgias). Łudziłem się, że zdążę pogodzić i seriale, i sporo obowiązków, ale ostatecznie kończy się "nerwówką" i frustracją, bo ledwie zrobię jedno, drugie mnie goni, przez co wszystko robię na odwal i byle jak, a to wywołuje kolejną frustrację. Błędne koło "niedoczasu". Dlatego muszę zrezygnować z tłumaczenia seriali do czasu premiery Breaking Bad...//józek"
Wpis co prawda jest z 30 kwietnia, a 5 maja pojawiły się napisy do kolejnego odcinka, więc trochę się miesza to wszystko ; )
Napisy są dostępne, z tego co patrzyłem w całkiem dobrej jakości, więcej napisze pod wieczór jak obejrzę.
Napisy z Hataka będą tłumaczone, ale dopiero w ciągu tygodnia mają wyjść, tak więc raczej nie ma za bardzo co czekać, pomijając, że bodajże dzisiaj/jutro będzie już 6 odcinek.
napisy dostępne na napi ,całkiem znośne,nie ma co marudzić.bo ktos je zrobil i udostepnił,ale się nie podpisał,szkoda,wiadomo by było komu dziekować. Jednakowoż,azaliż,poniekąd,niemniej jednak WIELKIE DZIĘKI :)))))))))))))