PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556595}

Rodzina Borgiów

The Borgias
2011 - 2013
7,8 37 tys. ocen
7,8 10 1 37403
6,9 9 krytyków
Rodzina Borgiów
powrót do forum serialu Rodzina Borgiów

który serial wam się bardziej podoba i dlaczego?

ocenił(a) serial na 7
Paracelsus

Jeśli chodzi o I sezon to Tudorzy zdecydowanie górą, II myślę że ciut lepiej znowu Tudurzy, natomiast III i IV sezon Tudorów mnie znudził

ocenił(a) serial na 9
Paracelsus

Tudorowie zdecydowaniee....;* poprostu te czasy są jakoś lepiej ukazane i tee kłótnie ,rozłam kościoła noo i ten król Francji ogólnie to jest bardziej super ale Borgia też ma to coś w sobie (sex,murder,power) noo I SEZON był zajebisty początek II NIECO GORSZY ale i tak fajne ......lecz ja Wolę The Tudors.....

ocenił(a) serial na 10
izabella412

Borgiowie są bardziej kameralni, w Tudorsach było więcej wyuzdanego seksu i przepychu. Cezara i Aleksandra da się lubić, ale tego sk*rwiela Henryka VIII nie za bardzo ; ) Biorąc pod uwagę seriale, można by pomyśleć, że Tudorzy byli bardziej zdeprawowani od Borgiów.

ocenił(a) serial na 10
Paracelsus

Tudorowie ale w 1 i 2 sezonie. Później.... Bez Anny i klimatu pierwszych odcinków to nie to samo.

ocenił(a) serial na 9
ladyanna_filmweb

Rzeczywiście bez Anny serial na tym stracił ale cóż taka jest historia ;(

ocenił(a) serial na 10
Paracelsus

A i nie TUDORSI tylko TUDOROWIE.

Paracelsus

I sezon Tudorów mnjażdży, głównie dzięki kardynałowi. Ale całościowo wole Borgiów.

ocenił(a) serial na 6
Paracelsus

Od pierwszych dwóch sezonów Tudorów nie mogłam się oderwać, ale po śmierci Anny, Wolseya i More'a poziom serialu drastycznie spadł. Trzeci sezon był okropnie nudny, a czwarty jedynie znośny - w sumie można go postawić na równi z pierwszym sezonem Borgiów. Niby coś się tam dzieje, ale tak naprawdę to nic, na czym można dłużej oko zawiesić. Dopiero teraz w Borgiach akcja rozkręciła się na dobre. Trudno jest oceniać seriale w sytuacji, w której jeden już się skończył, a drugi wciąż trwa, ale stawiam na Tudorów.

Pozdrawiam;>

Paracelsus

zdecydowanie Tudorowie, Borgiowie nie mają tego czegoś w sobie no i obsada slabsza

ocenił(a) serial na 10
ziuta052

Moim zdaniem za dużo wyuzdanego seksu w Tudorach, zwłaszcza w pierwszym sezonie. W Borgiach podoba mi się umiar i dobre rozłożenie akcentów.