PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556595}

Rodzina Borgiów

The Borgias
2011 - 2013
7,8 37 tys. ocen
7,8 10 1 37401
6,9 9 krytyków
Rodzina Borgiów
powrót do forum serialu Rodzina Borgiów

W jednym odcinku, proponują Juanowi różne księżniczki, pokazując portrety. Na jednym z nich jest pulchna dziewczyna, która niezbyt przypada do gustu Juanowi oraz jego ojcu. To portret historycznej Lukrecji Brogia.

Serial jest całkiem niezły, ale nie wiem, czy to miał byc żart ze strony twórców, czy gruby błąd. Poza tym serialowi bohaterowie są starsi niż w rzeczywistości - Machiavelli w serialu ma 40-50 lat, w rzeczywistości nie miał 30 w latach 90-tych XV wieku. Cezar miał 17 lat, gdy został kardynałem, w serialu gra go prawie 26-latek, ale ok, przyjmijmy, ze dawniej ludzie wyglądali 10 lat starzej niż mieli w metryce, o ile ktoś ją stworzył w ich przypadku.

ocenił(a) serial na 10
Arg

Też się zorientowałam, że to ona, w sumie na samym początku jak przeglądałam wiadomości o tej rodzinie :) Może uznali, że była taka brzydka, że wykorzystają jej wizerunek xd A z tym wiekiem to w Tudorach tak samo było. Zagmatwane, pokręcone :D

ocenił(a) serial na 10
AnneBoleyn1536

No, ale oczywiście Lukrecja na portrecie już nie była taka młoda.

Arg

Ja bym sie tak bardzo nie doszukiwal w tym serialu zgodnosci historycznej;). Wedlug mnie tworcy serialu luzno sobie traktuja historie.