www .......... serialeonline.............pl/category/702/sezon-1 pierwsze 2 odcinki
"...jest brak..." No to 'jest' czy 'brak'? Mam nadzieję, że osoba, która to napisała jest obcokrajowcem, bo jeśli tak konstruują zdania moi rodacy,
to naprawdę grozi nam analfabetyzm wtórny.
analfabetyzm wtórny - (dot. niemożności zrozumienia i wykorzystania drukowanych informacji oraz przedstawień graficznych tj. ikon, wykresów, diagramów), czyli praktyczna niezdolnośc posługiwania się słowem pisanym: braku zrozumienia treści najprostszych instrukcji, braku umiejętności wypełnienia najprostszych formularzy :D
Jaki błąd, ja tu nic nie widzę. Mówi się np. "Jest mi ciebie brak". Czy wg ciebie to jest zła konstrukcja? Wg mnie jest ok. Kto tu nie umie mówić?
Dajcie spokój. Wg filozofii wszystko może być. Czasem jest nawet coś czego nie ma. Podobnie jak zdanie z reklamy: 'Najczęstszą przyczyną zachorowań jest niedobór witaminy A'.
Aktualnie można już oceniać serial i proponuję na ten temat tworzyć opinie. To jak kto mówi i pisze zależy od środowiska gdzie się wychował, a lata nawyków i przyzwyczajeń trudno jest zmienić. Podobnie jak trudno zrozumieć drugiego człowieka czasami..