Jako ktoś kto już robił napisy do Borgiów mogę się tu wypowiedzieć. Żeby zrobić napisy do blisko godzinnego serialu o tak dużym natężeniu dialogów jakim jest 'RB' trzeba poświęcić dobre 3 godziny. I mówię tu o przypadku tłumaczenia ze słuchu przez osobę która ogarnia angielski na tyle dobrze by nie musieć cofać się po 5 razy do tyłu żeby zrozumieć daną kwestię, jeśli dodać do tego że ja jedynie podmieniałem napisy do wcześniej zsynchronizowanej wersji serbskiej bodajże, więc nie musiałem się dodatkowo cackać z dopasowywaniem do czasu wyświetlenia. Tak że nie dziwie się że na napisy trzeba czekać, nie każdy ma czas by poświęcić kilka godzin z dnia po to by 4fun robić napisy.
Kocham Polską mentalność...:)
Odpowiem krótko, jeśli nie zna się odpowiedzi na zadane pytanie to raczej nie powinno się wypowiadać?
Twoja odpowiedź nic nie wnosi do tego wątku. Dla zaspokojenia ciekawości powstały już napisy w języku: Angielskim, Rumuńskim, Chorwackim, Francuskim, Bułgarskim, ba, nawet Hebrajskim....cóż więcej dodać?
@aaanetkaaa22
Przeglądaj stronę subtitlesbank . com , tam najszybciej znajdziesz:)
Pozdrawiam
To chyba ty okazałeś/aś typową polską mentalność zbyt szybkim osądem mojej odpowiedzi, ja tylko wyjaśniłem jak to wygląda, nie unosiłem się ani nie wyzywałem nikogo.
".... nie każdy ma czas by poświęcić kilka godzin z dnia po to by 4fun robić napisy. "
Wszystko i na temat...
to co napisał @Fu*kYea to sama prawda.. ja do 3 odcinka robiłam napisy przez jakieś 2,5dnia bo nie było angielskich..
ALE jeśli ktoś bardzo chce obejrzeć odcinek to jest taki program nazywa się "Subtitle Edit" - on tłumaczy napisy z pomocą google translate. Wiadomo- 80% wychodzi "Kali ukraść krowy" ale robiąc tłumaczenie z języka np. chorwackiego albo nawet portugalskiego tłumaczy sensowniej niż z angielskiego.
Także takie napisy plus średnia znajomość angielskiego i da radę odcinek zrozumieć :)
I to jest kurde prawdziwa dewiacja.
Jeszcze takiej kombinatoryki nie widziałam. Ale matolstwo woli tak spożytkować wszystkie siły ale żeby to miało skonać to angielskiego się nie nauczy.
Ucieka od nauki jak ....no wiadomo.
W szoku jestem.
:)
Każdy mój zły dzień potrafisz zamienić w jaskrawy wieczór....:)
Naucz się pisać po polsku, potem możesz rozmawiać po angielsku:)
W szoku muszą być rodzice, iż cosik takiego, bezmózgiego, z pogardą dla innych "wyprodukowali"
Mimo wszystko pozdrawiam i proszę złożyć kondolencje rodzicom..
Kurde aż tak po tobie jadą w gimbazie?
Zastanawia mnie ten temat rodziców.... to miało na mnie jakieś wrażenie zrobić? Bo jak chcesz to kontynuuj.
Natomiast podstarzały sflaczały dewiancie, przestań jak byle wypierdek ciągle coś pitolić o mądrości czy mózgu
bo zaprawdę nie wiesz o czym gadasz.
pozdrawiam kota bo pewnie żadna cie nie chciala
a dziękuję kota pozdrowię:)
Rodzicom złożyła kondolencje? Maiłem nie ruszać gówna...ale będę na tyle upierdliwy aż zrozumiesz drogie dziecko iz pomimo że jest to wirtualna rzeczywistość ludzi się nie obraża....
hmm, mądrość i mózg zapewne pojęcia Ci obce ale mam nadzieję iż moja terapia Ci pomoże:)
A brnij dalej, a Twoje dane nagle pojawią się na forum....ot tak zgorzkniały ze mnie drań:)
Pozdrawiam
Biedny... ale się ratujesz bidula. I jeszcze masz sie za drania?
Jak chcesz cos od moich rodziców, nie mam nic przeciwko. Osobiscie sobie pogadaj. Ja tylko złaszam posty takiego złamanego ....(no wiadomo- ten jezyk takiemu patologicznemu dewiantowi nie obcy).
A jedyne gówno jakie to zaśmieca forum i wyzywa jestes ty.
Bo nie pozowlę sobie by ktoś mnie obrazał.
Ktoś chyba traci nerwy?:)
Obraziłaś nie jednego człowieka, żebraka, nędzarza, zwykłego człeka któremu się po prostu noga podwinęła....więc bardzo cieszę się iż poczułaś się urażona...a to jeszcze nie koniec....:)
Wypaczymy Twój brak kultury, w jeszcze większym stopniu niż sobie potrafisz wyobrazić:)
Aż przeprosisz.....jutro Twoje dane zostaną opublikowane....:) Masz czas, "piękna" dziewczyno do zlikwidowania FB i nk:)
Pozdrawiam,
Niezrównoważony informatyk:)
HAHAHHAHHAHA! XD
A na przeprosiny mogę liczyć tylko z twojej strony.
Nie wiem... czy mówić czy nie... ale nie mnie na profilu społecznościowym zadnym XD
Masz chyba problem. Więc nie zaczynaj ze mną. I nie obrażaj od bezmózgów jak nie wiesz z kim piszesz.
Pozdrawiam ale kota.
Wiecie co... jesli jestescie w gimbazie i jeszcze nie ogarniacie tego to jestem wstanie zrozumiec ale dla starszych zero litosci.
Otoż jesli tak wam zalezy to ja wam moge te odcinki tłumaczyc. W domu od zawsze robie za lektora. I bedziecie miec napisy po dwoch godzinach.
Oferta tylko dla gimbusów. Matolstwo strasze do nauki.
Rany i po co ta dyskusja?jak umiesz tłumaczyć i robic napisy to rób,wrzuc gdzies a wiecej ludzi ci podziekuję niz cie obrazi
Właśnie niekoniecznie. Kiedys robiłam napisy błyskawicą dla zabawy. Potem byly wielkie pretensje, że dwie godziny to za długo ( bo moje zycie mają gdzies, a to ze czlowiek do roboty musial pojsc to pomijam). Zadnego dziekuje tylko roszczeniowe matolstwo jedyne co pisalo o odcinku to kiedy napisy i wszystko mieli w du**ie. Traktowali mnie jak robota, A sami sie rozwalali na fotelu zamiast naczyc sie cos. Lezy to imprezuje i chleje a potem ma wymagania. Jak ja bylam w gimnazjum wstyd mi bylo kogos o napisy prosic bylo mi glupio ze jeszcze sie nie nauczylam.
Bezstresowe i niewychowane chamstwo.
Tyle w temacie.
o buuuuuuu.... trochę pojechałaś dziewczyno(kobieto) niełądnie,nieładnie.Nie chcesz,nie rób-twoja sprawa
Tak sie sklada eowine ze to ty zachowujesz sie jak jakis gimbus albo 20 latek co nigdy niemial dziewczyny wyzywasz od razu slabe nerwy masz ale coz jak napisal djembe kondolencje dla rodzicow ...
Nie zamierzam specjalnie wydzwaniac do moich rodziców by imprzekazac te fascynujace wiesci. Jakos blisko nie jestesmy.
Jesli czujesz sie w potrzebie to sam im to zakomunikuj.
Druga sprawa EOWINE to postac literacka i bynajmniej niemęska.
a skąd ja mam wiedzieć jakiej jesteś płci ? nie siedzę u cb w domu czy gdzie tam mieszkasz i nie wiem z kim pisze na forum dla mnie zachowujesz sie jak jakaś skrzywdzona nastolatka ktora prowokuje niepotrzebna dyskusje typowe zachowanie wyborców palikota . jezeli chcesz robić napisy to rob jak nie to nie ja obejzalem ten odc bez bo znam angielski ale wielu ludzi nie zna i nie masz prawa ich za to dyskryminować , poza tym niechce ci wierzyc ze jak robilas napisy w 2h i każdy to olal bo z tego co widzę po rożnych serialach jak ktos zrobi napisy zawsze jest minimum jeden post z o treści "dziękuje" moze tłumaczyłaś jakis durny film dla prostaków to się nie dziw ...
Zostaw, zostaw, dalsza dyskusja z owym "użytkownikiem" nie ma większego sensu. Nic nie wniesie, nikomu nie pomoże:)
Też kiedyś byłem młody, uważałem się za Pana świata:) Życie szybko weryfikuje a co najlepsze uczy że jeden człowiek jest zależny od drugiego.
Ktoś zna hiszpański, włoski, jeszcze inny japoński, itd. I właśnie miedzy innymi po są takie fora.
Ja mogę przeprosić iż wdałem się w tak nielogiczną pyskówkę, zniżając się do jej poziomu.
Dziś wieczorem postaram się przysiąść i przetłumaczyć może na jutro mi się uda.
Pozdrawiam
Ale wazelina. Klasyczne wchodzenie....do d**. Zwąchaliście się jak stado łotrów.
Sfora cie przyjeła już sie nie poniżaj.
Ale upadek.
"no wiadomo- ten jezyk takiemu patologicznemu dewiantowi nie obcy" z tym to mowiac twoim jezykiem "dowaliles" he he wyzywasz goscia co nic ci nie zrobil szukasz zaczepki w internecie a w zyciu to bys nawet do byle leszcza nie podskoczyl wiec naprawde uwazaj do kogo piszesz swoje kalumnie bo roznie bywa ktos moze sie pofatygowac i cie znalesc mialem kiedys taka sytuacje ze do znajomego trenera taekwondo pruli sie 2 takich wtedy moze mieli z 19 lat teraz juz sa starsi i on ich potem znalazl przez fb jakos i pojechal do miasta gdzie mieszkali i w skrocie powiem juz do niego nie pisali ;)
O wypraszam sobie. Gosciu nałogowo wpiernicza sie w wszystkie moje dyskusje i mnie obraza podwyzszając sobie tragiczną samoocene.
Jak nie znasz tematu to sie nie wypowiadaj.
I kazdy ma prawo do odwetu.
Czy ktoś tu cierpi na ślepotę wrodzoną? Słynne "nie znam sie wiec sie wypowiem" do was genialnie pasuje.
Zauważyłam że wchodzisz na to forum nie po to żeby dyskutować na temat filmu ! Pomyłka, to nie jest jakieś forum dla desperatów
Jeśli jeszcze nie widziałaś takiej kombinatoryki to znaczy,że za krótko na tym świecie żyjesz
Nie każdy musi znać język angielski wbrew temu co piszesz. Żyj i daj żyć innym, a przede wszystkim nie trolluj i nie spamuj bo to forum przeznaczone jest do dyskusji o serialu a nie do wycieczek personalnych.
Niektórzy się martwią napisami, a ja mam odwrotny problem bo czasami szukam filmu i nie moge znaleźć bez lektora i napisów, a tak bardzo chce w wersji oryginalnej.
A to prawda:) chyba na ii tv jest największy wybór, gdzie rozróżniają poszczególne linki na "różne opcje":)