PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556595}

Rodzina Borgiów

The Borgias
2011 - 2013
7,8 37 tys. ocen
7,8 10 1 37403
6,9 9 krytyków
Rodzina Borgiów
powrót do forum serialu Rodzina Borgiów

Jak wiadomo, aktorzy wypadają dobrze wiadomo każdy ma swoje gusta, ale w istocie starają się oddawać swojej roli znakomicie, tylko co sądzicie o ogólnej ocenie serialu?

Bo wg mnie brakuje kilku rzeczy, mianowicie:
1.Aktorzy ich stroje i mowa super to wiadomo...
2. Wystrój i aranżacja, jeśli chodzi o lokacje wewnętrzne komnaty,hale i takie tam trzymają poziom,
Ale co ze światem zewnętrznym? Nie sądzicie że stary filmy historyczne kostiumowe, których budżet w tamtych latach był skromny robiły lepsze widowisko niż to co jest w tym serialu? Nie chodzi o doprawianie tu komputerowych trików, chociaż jak wiadomo widać ze np. armia jest robiona tą techniką bo to juz nie aktorzy w calosci, ale zastnawia was moze fakt że jak na takie miasto Rzym czy inne, ich majestatycznosc w serialu jest uboga? Nie pokazują ujęć z kamer, jak nasi bohaterowie przemieszczają się ulicami tych wspaniałych miast, a dla czego? za mało kasy na efekty komputerowe? Wg mnie realizm świetnie by pokazał całość tego serialu od strony pieknej epoki renesansu niz skupianiu sie tylko na fabule, a wiadomo że fabuła trafia w sedno bo wszystko jest idealnie dopasowywane do każdego wątku życia naszych bohaterow, ale jednak temu życiu brakuje pewnych atutów takich z ktorych serial powinien naprawde żyć.

ps. Jeremi Irons boski jak dla mnie zawsze,chociaz ja bym go widział w jednym filmie o wampirach kiedys moze jeszcze :))