Jak w temacie, czy ktos moze mi powiedziec czy w filmie jest duzo przemocy, seksu itp. Pytam bo nie wiem czy moge pozwolic to ogladac prawie 15 letniemu bratu, ktory interesuje sie historia a szczegolnie Rzymem (a strasznie mnie o to meczy ;))
Z pewnoscia widzial, ale mimo wszystko nie czulbym sie zbyt komfortowo ogladajac z nim bardzo odwazne sceny seksu ;s
Golizny jest o wiele mniej niż w "Rzymie" albo "Grze o tron", penisa nie uświadczysz, czasem migną piersi w scenie erotycznej, teatralnej albo podczas wizyty w burdelu, twórcy nie epatowali erotyzmem. Sceny erotyczne, mimo, że nie ukazują całkowitej golizny aktorów, są emocjonalnie przejmujące, raczej niezaleznie od wieku, zwłaszcza ze słodkąLukrecją, która musi dzielic łoże ze starszym ponad dwukrotnie Sforzą.
Za to przewija się kilka trupów w różnym stopniu rozkładu, no i ofiary wynalazku francuskiego króla w przedostatnim odcinku, to chyba najmocniejsze mięso. Jednak całość powinna byc raczej znośna dla 15-latka, który już raczej coś tam widział i zobaczy za 2-3 lata więcej.