PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556595}

Rodzina Borgiów

The Borgias
2011 - 2013
7,8 37 tys. ocen
7,8 10 1 37403
6,9 9 krytyków
Rodzina Borgiów
powrót do forum serialu Rodzina Borgiów

Nikt nie widział jeszcze?
Całkiem dobry odcinek. Uwielbiam Rodrigo i Vanozzę. Te jego oburzone "Thank you" mnie rozwaliło kompletnie :D
Lukrecja i jej nudne trójkąty miłosne - never again, please!
Żebyśmy nie zapomnieli jaki to Juan jest zły, w tym odcinku został też ćpunem, rewelacja :D
No i miałam wrażenie, że Micheletto miał ochotę nie tylko zabić tego synalka Sforzy. Ciekawe dokąd ta historia zmierza?

ocenił(a) serial na 9
Kasiek_haz

Też miałam podobne uczucie jeśli chodzi o Micheletto ^^ odcinek bardzo mi się podobał, z niecierpliwością czekam na następny. Coraz bardziej lubię Juana, chyba trzeba będzie przeczytać w końcu książkę.

nimfru9

Serial nie jest adaptacją książki.

ocenił(a) serial na 6
Kasiek_haz

Najbardziej podobała mi się scena, w której Rodrigo spotyka syna Cateriny ( takie ładne ujęcie w zrujnowanej bazylice;-) ). A następnie jego rozmowa z Juanem, kiedy już wiedział, co zaszło podczas oblężenia Forli. Myślałam, że kiedy wreszcie przejrzy na oczy i zobaczy jakim tchórzem i skończonym dupkiem jest jego syn, to się ostro zdenerwuje, a tu... nic. Nie potrafił być na niego zły i widać było po nim, że jeszcze się martwi jego opłakanym stanem. Skojarzyło mi się to z przypowieścią o synu marnotrawnym.
Jeśli chodzi o uzależnienie Juana od opium - przegięcie.
Lukrecja już dawno mnie znudziła, a teraz tylko irytuje. No ale tak to sobie tłumaczę, że serial musi też przyciągać młodszych ludzi ode mnie przed TV.
Micheletto po raz kolejny pokazuje, że ma coś nie tak z głową. Ta jego psychologiczna gra z chłopakiem Sforzy - jak tu go nie lubić?
Cezar chyba mocno wziął sobie do serca rady papieża o cierpliwości. Jakoś tak przycichł w tym odcinku i niezbyt dogryzał Juanowi.
Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie ta cała intryga braciszków z Della Rovere na czele jest taka grubymi nićmi szyta. No nic, zobaczymy jeszcze w jakich okolicznościach Rodrigo przyjmie do siebie tego młodego.