Hej, natknąłem się na petycję dot. 4 sezonu. Poświęćcie pół minuty, a nóż się uda :P
http://www.thepetitionsite.com/496/753/349/we-need-4th-season-of-the-borgias-on- showtime/
No właśnie film póki co nie jest w planach. Stacja robiąca RB nie zgodziła się ani na 4 sezon ani na film, więc przykro mi, ale póki co jeśli myślisz, że ta historia się zakończy to się mylisz. Autor scenariusza powiedział, że będzie próbował zebrać fundusze na film, ale to są tylko przypuszczenia.
I tak nie jestem za przeciąganiem serialu. :)
3 sezony wystarczą. Zresztą zobaczymy jak będzie.
Pozdrawiam :)
Czy ja wiem, czy przeciąganie. Serial zaplanowano na 4 sezony, miał się zakończyć śmiercią Aleksandra. W takim układzie jednak żal 4 sezonu. I nie chodzi tu o rozwkit romansu Lukrecji i Cezara ;) Bardziej o działania Księcia, jego współpracę z Leonardem, kolejne po Forli podboje, relację z Rufio ;) Oczywiście, zrobienie 4 sezonu dałoby pretekst do kolejnego, bo fani chcieliby potem zobaczyć upadek Cezara ;)) Myślę jednak, że twórcy rzeczywiście planowali 4 sezony, przyjmując za punkt wyjścia osobę Aleksandra VI (analogicznie, jak w Tudorach - Henryka). Chcieli opowiedzieć historię do końca. A śmierć papy to dobre zakończenie, bo ona zakończyła wpływy Borgiów.