PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556595}

Rodzina Borgiów

The Borgias
2011 - 2013
7,8 37 tys. ocen
7,8 10 1 37403
6,9 9 krytyków
Rodzina Borgiów
powrót do forum serialu Rodzina Borgiów
Destr0

taa, też właśnie zauważyłam i zastanawiam się, czy to nie jakaś podpucha.

Darth_Paula

nie, to faktycznie są te odcinki. Ciekawa jestem jak to się stało :)

Narvany_Chochlik

Kampania promocyjna. Pewnie usłyszeli o tym co zrobiono z House of Cards (wrzucili cały sezon do neta).

Darth_Paula

To nie jest podpucha. To są nowe odcinki.

Destr0

tym gorzej więc dla mnie i mojego syndromu maniakalnego oglądania seriali. całe szczęście, że nie wrzucili od razu całego sezonu, bo nie potrafiłabym się od niego oderwać ;). w sumie ostatnio podobnie było z Vikings, też "wyciekł" im jeden odcinek do przodu, intencjonalnie czy też nie.

Darth_Paula

Tak i obejrzałam wszystko na raz a potem na kolejny musiałam czekac 2 tygodnie. Na Borgiów na szczęście nie mam jeszcze czasu więc zostawię to sobie na jakiś wolny wieczór:)

ocenił(a) serial na 10
Destr0

a wiadomo kiedy pojawią się napisy do pierwszego odcinka?

ocenił(a) serial na 9
kamilakis

Poniedziałek/wtorek

ocenił(a) serial na 8
kamilakis

Tłumacz józek w odpowiedzi na(pewnie nie tylko moje) info o pojawieniu WEBripów odpowiedział, że tłumaczenie zacznie dopiero po pojawieniu się wersji tv. No to poczekamy.. pon/wt to wersja optymistyczna raczej(obym się mylił).

ocenił(a) serial na 8
FU3G0

są już dostępne scenowe release'y. podobna rzecz miała miejsce w przypadku californication. udostępniany jest na platformach internetowych odcinek do przodu.

ocenił(a) serial na 9
kamilakis

Najlepiej nauczyć się angielskiego, nie trzeba żadnych napisów :)

ocenił(a) serial na 10
klimuszko

też tak uważam.. ale nie jestem w stanie wszystkiego zrozumieć

ocenił(a) serial na 8
Destr0

Oj, to idzie w zlym kierunku z Cezarem i Lukrecja. Obawiam sie, ze cale budowane przez 2 lata napiecie szlag trafi. Scenarzysci slusznie imo przeciagneli sprawe, niezgodnie z ksiazka, bo chemia sie wytworzyla taka ze hej. Wiadomo, ze widzowie, zwlaszcza widzki, maja swoje oczekiwania, ale czy wpakowanie ich do wyra tego nie popsuje?

ocenił(a) serial na 7
e_wok

tego się właśnie obawiam w nadchodzącym sezonie
debilnego romansu ;/

ocenił(a) serial na 9
e_wok

Szczerze powiedziawszy jeszcze nigdy w żadnym filmie, ani serialu nie widziałam tak erotycznego napięcia między bohaterami. I najlepsze jest to, że nie jest to jakoś tak wulgarnie, bezpośrednio i jednoznacznie pokazane tylko prowadzone z finezją i wyczuciem. Takie stopniowe, czasami gasnące, a czasami wzbierające pożądanie. naprawde majstersztyk. Nie wiem jak to się rozwiąże, ale ewentualny romans byłby kulminacją tego wszystkiego.

Destr0

Widziałem już pierwsze dwa odcinki, jednak zaobserwowałem dziwną rzecz - promo do pierwszego rzeczywiście odpowiada pierwszemu, ale promo do drugiego odcinka "The purge" przedstawia coś zupełnie innego niż było w tym wrzuconym do sieci drugim odcinku. Czy wie ktoś o co chodzi?

truskawiec

No właśnie też tak się zastanawiam....
A tak poza tym widzę iż grupa hatak, zbyt mocno wzięła do siebie monopol na napisy....z całym szacunkiem dla ich pracy ale to co się ostatnio dzieje w tłumaczeniu to masakra....aczkolwiek dla mnie nie jest to problemem, ale dla wielu znajomych już tak, bo albo coś się robi dobrze albo wcale...jeśli nie możecie znaleźć napisów, to proponuje szukać na napisy24 bądź też na zagranicznych bazach....
Pozdrawiam

djembe

Grupa Hatak współpracuje z napisy24. Często jest tak, ze tlumaczenie robi tylko ktoś z Hatak'a i dopóki oni nie przetłumaczą to i napisy24 nie będą ich miały..
Chyba,że trafi się ktoś spoza grupy i przetłumaczy szybciej tak jak to jest w przypadku Dextera, gdzie Benjamin robi tłumaczenie o wiele szybciej niż Msaint z hatak

Marcyy

A też nie do końca:) Ostatnio szybciej dla Vikings dorwałem napisy dla znajomych na zagranicznym serwerze, a dziś dla odcinka 7 na napisy24:) W hatak widnieje 50%:)
Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 9
Destr0

Żadna kampania promocyjna ani wstawianie całego sezonu. Najprawdopodobniej były te odcinki dostępne na VOD stacji Showtime.

Shinkansen

Szkoda.